Ain't no mountain high enough?

Blijven ontwikkelen maakt werk leuk

Hoe vaak hoorde ik als recruiter niet van vacaturehouders: "We hebben een kandidaat nodig die snel kan schakelen". Ik kwam er achter dat we misschien voortaan op zoek moeten naar mountainbikers, want dat is pas snel schakelen!

Afgelopen maand heb ik voor het eerst gemountainbiked. Mijn vriendin beoefent deze sport en vertelt iedere keer enthousiast dat je er zoveel energie van krijgt en het heerlijk is om te doen.

Dus op aanraden van haar, nou ja, min of meer aandringen, was ik samen met Louise, een andere vriendin, aan de beurt om het mountainbiken te ervaren.

Vriendin Saskia voorzag ons in een fiets, helm en broek. Fijn dat de uitrusting dan al goed geregeld is. En zo togen we met z'n drieën richting Rijssen om het mooie Schwarzwald onveilig te maken, want hier is een prachtige mountainbike-route uitgezet. Voorbereiding: check!

Snel schakelen

Ik kwam er die zaterdag dus achter dat we als recruiters misschien voortaan op zoek moeten naar mountainbikers, want dat is pas snel schakelen! In het bos gingen we gelijk een hoge berg af. Jemig, wat is het spannend als je niet over de berg heen kan kijken en je direct het diepe in gaat. Schakelen was echt wel even wennen.

Lekker blijven gaan is al het halve werk! 

Natuurlijk in het begin bergafwaarts veel geremd, langzaam geschakeld, dus daarna flink tegen de berg op getrapt. Ontdekken hoe dit gaat. "Gewoon durven An", zegt Saskia. Aha, ik snap het, lekker blijven gaan is al het halve werk! 

Houd jij de vaart er ook in?

Het fijne van mountainbiken is dat je één bent met je fiets. Ondanks dat we met z'n drieën waren, had ik geen tijd (lees adem) om te kletsen, dus liet ik mijn gedachten de vrije loop. Was dit tochtje niet exact als mijn werk?

Spannend om over de berg heen te kijken, houd ik de vaart er wel genoeg in? Gelukkig kon ik het beamen. Want voor wie mijn stappen binnen de Jong & Laan kent, weet dat ik al vaker bovenaan een berg heb gestaan en een sprong in het diepe heb gemaakt. 

In het wiel zitten, levert kansen

Ruim tien jaar geleden liep ik het kantoor van de Jong & Laan Vroomshoop binnen en ik voelde me gelijk thuis. Een warm onthaal, een goed gesprek en een mooi aanbod maakten dat ik startte als secretaresse HRM.

Maar duidelijk was dat ik door de samenwerking met professionals om me heen al snel in het wiel kon zitten. Een hbo-opleiding HRM volgde en na afronding de doorgroei naar junior HR en later recruiter. 

Door in het wiel te zitten, profiteerde ik van de kennis en kunde van andere collega's

Door in het wiel te zitten, profiteerde ik van de kennis en kunde van andere collega's. Ook het ondernemerschap en de groei van de Jong & Laan gaven mij alle ruimte. Door als junior HR adviseur achter een HR adviseur te fietsen, kon ik mij vanuit de luwte verder ontwikkelen.

Door af en toe een kopbeurt te rijden, versnelde mijn ontwikkeling en kreeg ik bijvoorbeeld de kans om recruitment voor de Jong & Laan op te zetten en samen met collega Marloes door te ontwikkelen. 

Tijd om weer verder te fietsen

Ik sta weer boven op die berg, het is tijd voor een nieuwe stap. Tijdens het 'goede gesprek' (vervanger voor de funtctioneringsgesprekken) met mijn manager kwam in juni jl. de doorgroei naar een HR adviesfunctie ter sprake.

Dit was tijdens mijn vakantie in mei jl. al in mij opgekomen en er ontstond bij toeval een kans door het vertrek van een collega. Na een aantal gesprekken was het rond; fijn dat ik ook voor mijn vierde baan kon aankloppen bij de Jong & Laan. 

Het loslaten van recruitment doe ik dankzij de goede opvolging van Tilda met een gerust gevoel. En ik blijf onderdeel van hetzelfde de Jong & Laan HR-team. 

De Jong & Laan biedt mij de 'uitrusting' en het vertrouwen.

Het is weer tijd om verder te fietsen. De Jong & Laan biedt mij de 'uitrusting' en het vertrouwen hiervoor. Dat zorgt voor een mooie basis.

Bovenaan de berg staan blijft spannend, maar ik zal in ieder geval niet te hard op de rem trappen, zodat de vaart erin blijft….

Enthousiast geworden?

Bekijk ons volledige vacatureaanbod!

Geen reacties
Plaats uw reactie

Reageer op:

Annuleren