De Mensenmens ­ Aandacht voor individuele competenties en persoonlijke drijfveren

Ondernemers zijn mensen met een droom. Ze hebben een passie en idealen. In een gesprek met een ondernemer ben ik altijd nieuwsgierig naar hun persoonlijke verhaal. Waarom doet een ondernemer wat hij doet? Waarin is hij onderscheidend? Haalt hij het beste uit zichzelf?

Ondernemen betekent continu keuzes maken en ik vind het mooi om ondernemers daarin te begeleiden, vanuit mijn rol als strategisch HR-adviseur en trainer.

De veranderende rol van de ondernemer

HR-adviseur Harold aan het werk

In mijn werk kom ik het vaak tegen. Een vakman wordt ondernemer, is succesvol en zijn bedrijf maakt een mooie groei door. Er komt personeel in dienst en de structuur van de organisatie verandert.

De vakman staat als directeur aan het roer van een groeiend bedrijf. Hij heeft een andere rol dan bij de start van z’n onderneming.

Heeft hij het karakter en de juiste skills voor deze rol?

De vraag is alleen: heeft hij het karakter en de juiste skills voor deze rol? En minstens zo belangrijk: vindt hij deze rol ook leuk? Een bedrijf leiden is immers een vak apart.

Ondernemers laten nadenken over waar ze energie van krijgen en waar ze goed in zijn, is één van de vele boeiende aspecten van het HRM vak.

Motiverend leiderschap

Minstens zo interessant is ondernemers bewustmaken van de omgang met hun werknemers. Zij hebben net als de ondernemer dromen en idealen. Vandaag de dag kijken zij alleen heel anders aan tegen een vast dienstverband dan, pak ‘m beet, 10 jaar geleden. Een arbeidsrelatie is een ruilrelatie geworden: jij doet wat voor mij en ik doe wat voor jou. Steeds meer werknemers zijn zich daarvan bewust.

Een arbeidsrelatie is een ruilrelatie geworden

Dat brengt thema’s op tafel zoals motiverend leiderschap, boeien en binden, talentontwikkeling en loyaliteit. In de training Motiverend leiderschap die wij bij de Jong & Laan regelmatig organiseren, geef ik ondernemers inzicht in het gedrag van hun werknemers. Ik geef ze handvatten om de talenten van de medewerkers optimaal te ontwikkelen en te benutten.

Innoveren door talent

Door aandacht te besteden aan individuele capaciteiten en persoonlijke drijfveren van medewerkers kun je als ondernemer innoveren. Benut het aanwezige talent, daar profiteren twee partijen van! Het maakt je onderscheidend en je wordt er een aantrekkelijke werkgever van.

Ben jij zakelijk én sociaal genoeg voor het vak HRM? Dan zien wij graag een sollicitatie tegemoet!

De Mensenmens | Ben jij ook een mensenmens?

Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren