Ook in coronatijd ging de Uitdaging 'gewoon' door

Bij de Uitdaging ervaren vierdejaars accountancystudenten hoe het is om in de schoenen van een accountant te staan. Het is dé manier om kennis te maken met het werkveld. 

Door corona kon de Uitdaging niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Hierdoor moesten we creatief zijn en de opties benutten die we wél hadden. We hebben onze klanten niet belast met een grote groep studenten die bij hen op locatie komen.

vrouw met blond haar ontvangt cadeautje bij de uitdaging in coronatijd

Online mogelijkheden benutten 

In 2020 vond het project de Uitdaging veelal online plaats. De casus is online overgebracht, er zijn online presentaties gegeven over onze klant en de interviews zijn gehouden via Teams.

En de lunch? Die hebben we gebracht! De lunchboxen werden bij de studenten aan huis bezorgd. Een heel andere opzet, maar nog steeds dezelfde output.

Studenten hebben zich gedurende de dag bezig gehouden met een advies en hebben online presentaties gegeven. Aan het einde van de dag werd de winnende groep bekendgemaakt.

De gewonnen prijzen (tablets) werden enkele dagen later persoonlijk aan hen overhandigd. 

 

Positieve reacties

Er zijn, ondanks de situatie waar we in verkeerden, heel veel positieve reacties gekomen op het feit dat de Uitdaging 'gewoon' doorging. 

"Ik zou de Uitdaging omschrijven als een interessante en leerzame dag waar je kan laten zien wat je kunt en daar ook voor beloond wordt."

"De Uitdaging is goed georganiseerd en leuk om aan mee te doen! Een mooi inkijkje in de werkzaamheden van de accountant."

"Ondanks alles was dit jaar de online uitdaging hartstikke goed geregeld door de Jong en Laan!"

Meer weten?

Wil je meer weten over de Uitdaging? Neem gerust contact met mij op of reageer hieronder. 

Meer over de Uitdaging

Hoe ziet een dag eruit? Welke scholen zijn aangesloten? Lees het allemaal op deze pagina!

De Uitdaging: real life casus accountancystudenten

Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren