Werken in een dynamische omgeving vraagt om flexibiliteit, maar dat doet mijn sport ook

Werken in een dynamische omgeving vraagt om flexibiliteit, maar dat doet mijn sport ook

De top 3 behalen bij de wereldkampioenschappen Color Guard in Amerika. Dat is ons doel. Eerder behaalden we een 6e plek, nu willen we meer. Daarvoor wijkt alles en iedereen. Dat vraagt niet alleen om lichamelijke flexibiliteit, maar ook om flexibiliteit van mijn omgeving. Privé en op het werk.

Color Guard?

Color Guard kan je zien als een variant van cheerleaden. De sport vraagt om een flinke dosis discipline, uithoudingsvermogen en sportiviteit. Elk jaar produceren we met ons team van 24 toppers een nieuwe show.

De ene keer zit er een verhaallijn in, de andere keer is het een abstracte voorstelling. Om dit in goede banen te leiden, worden we ondersteund door een staffteam.

Deze mensen nemen de lead. Ze geven trainingen, bedenken de choreografie, maken de muziek, bepalen het uniform en de attributen die we in de show gebruiken.

Trainen voor het ultieme doel

“Hard vechten om je plekje te behouden.”

In het najaar gaan we van start. Meteen volle bak aan de slag. De aanloop van het seizoen vind ik altijd best zwaar. Het is een lange periode van trainen, er zijn dan nog geen wedstrijden. Conditie opbouwen, nieuwe choreografie en drills aanleren. Mijn werktijden pas ik hierop aan.

Elke vrijdagmiddag reis ik van Menaldum naar Hoevelaken voor een training van 7 uur op vrijdagavond en zaterdagochtend. Ook is er minimaal één keer per maand een trainingsweekend met ruim 21 trainingsuren. Het is een gezellige teamsport, maar je moet hard vechten om je plekje te behouden. Best pittig dus, zowel mentaal als fysiek. 

Om ons doel te bereiken, deelnemen aan de wereldkampioenschappen in maart 2019, moeten we minimaal 6 wedstrijden spelen. Deze starten in januari en eindigen in maart, waarin we strijden om het Nederlands kampioenschap. Ruim 60 groepen, in verschillende categorieën en leeftijden doen dan mee.

“Alles om ons doel te bereiken”.

Bij de Wereldkampioenschappen in Amerika strijden we voor een 3e plek in de finals. Een hele uitdaging, want in Amerika leeft deze sport veel meer dan in Europa. Het is daar zelfs een vak op de high schools. Het niveau ligt dus hoog, daarom worden er regelmatig Amerikaanse trainers ingevlogen. Alles om ons doel te bereiken!

Basis voor de toekomst

Sinds 2015 doe ik mee in de hoogste klasse van Nederland. In Amerika zit er nog een klasse boven, maar voor mij is dit goed zo. Het lukt allemaal nog, zonder mijn leven helemaal op zijn kop te zetten.

Het vraagt heel wat planning en flexibiliteit van verschillende kanten en ik kan het op dit moment nog goed combineren met mijn werk in de controlepraktijk van de Jong & Laan en mijn studie aan de Nyenrode Business Universiteit.

Wel zo fijn, want dat geeft mij een basis voor de toekomst. Color quard kan ik namelijk nog een paar jaar doen en dan houdt het wel op. Helemaal loslaten zal ik het niet, tegen die tijd ga ik mij verder toeleggen op het lesgeven.

Het beste uit jezelf halen

Het werken bij de Jong & Laan heeft veel overeenkomsten met mijn sport. Het is ook een dynamische en jonge omgeving en vraagt bij tijd en wijlen om flexibiliteit.

De controlepraktijk kent net als het wedstrijdseizoen van Color quard piekmomenten, daarnaast werk je voor veel verschillende type klanten in verschillende branches.

Altijd in teamverband, met een gezamenlijk doel: hoge kwaliteit van dienstverlening. Daarvoor moet je het beste uit jezelf halen, op piekmomenten presteren en om kunnen gaan met werkdruk.

“Het gespannen gevoel wordt snel omgezet naar vertrouwen.”

Net als voor een wedstrijd word ik soms zenuwachtig, wanneer ik nieuwe werkzaamheden oppak. Maar bij de Jong & Laan krijg ik alle ruimte om te leren en goede begeleiding. Dat gespannen gevoel wordt dan ook snel weggenomen en omgezet naar vertrouwen.

Ik kan een prestatie neerzetten, werkzaamheden opleveren en hier voldoening uithalen. Een adrenalinekick, zoals ik die ook krijg bij de laatste beweging die ik maak tijdens een show.

Ben jij flexibel genoeg om te kunnen pieken op momenten waar nodig? 

Haal het beste uit jezelf bij de Jong & Laan

Wat kan je verwachten als je bij ons komt werken?