Het is koers!

Kloppend hart voor ondernemers en de wielersport

Het is eindelijk voorjaar! Het wachten op mooi weer en goede temperaturen weerhield onze wielerheld Niki Terpstra er niet van om de afgelopen maanden bikkelhard te trainen. Dit om zich voor te bereiden op de voorjaarsklassiekers in o.a. België en het zuiden van Nederland.

Dat Niki zo sterk de winter uitkwam, had ik kijkend naar zijn palmares (lijst van belangrijkste uitslagen die een renner heeft behaald) niet verwacht. Maar zijn imposante manier van koersen maakte wel indruk op mij. Wat een klasbak, erop en erover en met overtuiging koersen.

Mooi wielervoorjaar

Met de klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en niet te vergeten Luik-Bastenaken-Luik kan dit voor wielrennend Nederland een mooi voorjaar worden!

Zeker met in het peloton persoonlijkheden als Gilbert, Sagan, Van Avermaet en Stybar. En verderop in de agenda de Ronde van Italië en natuurlijk de tour de France. Wat gaat Tom Dumoulin ons brengen?

Waar naartoe en wat bereiken?

In de vele gesprekken die ik momenteel heb met ondernemers gaat het over de toekomst van hun onderneming.

  • Waar ga ik naartoe;
  • wat wil ik bereiken;
  • waar word ik als ondernemer gelukkig van;
  • en waarin ben ik nog overvraagd?

De ondernemer blijft doortrappen en stapt als het nodig is af op een van zijn adviseurs.

Wilskracht

In het interview met Niki Terpstra, na het winnen van de Ronde van Vlaanderen, sprak hij niet alleen over het kleine stemmetje in zijn hoofd; zijn eigen wilskracht. Zijn coach in de koerswagen voorzag hem van de juiste feedback, waardoor hij nog meer kracht kreeg om harder te trappen en op zijn doel af te gaan.

Doordat zijn coach op hem afstapte ging hij harder dan hij zelf dacht te kunnen.

Al wist Niki zelf hoe hij ervoor stond en had hij inzicht in de feiten, doordat zijn coach op hem afstapte, ging hij harder fietsen dan dat hij zelf dacht te kunnen.

Proactief advies

Zo stappen wij ook op onze klanten af. We volgen de ontwikkelingen op de voet en helpen onze klanten met de implementatie ervan. We zetten volop in op digitalisering, o.a. met data-analyse en het managementdashboard waarin de juiste managementinformatie inzichtelijk wordt, zodat ze kunnen sturen op de juiste cijfers.

Daarnaast helpen we ondernemers met onze eigen IT-specialisten om financiële data voor hun te laten werken en moedigen we ondernemers aan om hun doel te bereiken en dus een goede koers te rijden.

De meet

Er is niets mooier om de meet met realistische prognoses samen succesvol te bereiken. Door proactief mee te denken met de ondernemer en vooral kritisch te blijven. Zo kan de ondernemer het koersstuur stevig vasthouden en met souplesse blijven trappen.

Ben jij ook zo'n proactieve adviseur? Dan staan wij om jou te springen!

Collega's fietsen 'Le tour de Twente'

Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren