Gevoel van vrijheid, ik maak gebruik van de fietsregeling van de Jong & Laan

Van een oude racefiets van mijn zus naar mijn eigen racefiets met de fietsregeling van de Jong & Laan. Een racefiets zelf kopen is best duur en dankzij het fiscale voordeel valt dat nu erg mee!

Na werk je hoofd leegmaken op de racefiets, heerlijk toch!

Ik woon op een boerderij in Biddinghuizen. De landelijke ligging is voor mij genoeg reden om regelmatig de natuur op te zoeken. Het liefst per racefiets, net als mijn wieler-gekke vriend. Een jaar lang toerde ik rond op de oude racefiets van mijn zus, toen hier, bij de Jong & Laan, de fietsregeling startte.

Ik dacht al na over een nieuwe racefiets. Die oude van mijn zus was namelijk wel wat te klein. De fietsregeling kwam dus precies op het juiste moment. Ik ben nu elke maand slechts een klein bedrag kwijt. Er geldt een maximale vergoedingswaarde van € 850,- dit scheelt toch veel geld. Een racefiets zelf kopen, is best duur en dankzij het fiscale voordeel valt dat nu erg mee. Want ja, ik ben toch een fiscaal medewerker en voor belastingvoordeel draai ik mijn hand niet om!

Welke fiets moet het worden?

Ik ging eerst op vooronderzoek langs diverse fietsenwinkels, want nu wilde ik het ook goed voor elkaar hebben. Eenmaal gevonden, meldde ik mij aan voor de fietsregeling. Binnen 3 weken zat ik al op mijn nieuwe fiets: een prachtige Scott, compleet afgesteld op maat.

Ik maak zo’n 150 kilometer per maand. Heerlijk even een rondje na het werk en in het weekend. Meestal fiets ik samen met mijn vriend, maar de hond gaat binnenkort ook mee.

Een prachtige Scott

Ik meldde mij aan voor de fietsregeling. Binnen 3 weken zat ik al op mijn nieuwe fiets: een prachtige Scott!

De fietskar heb ik al gekocht. Haar favoriete fietstocht is een rondje Elburg of Harderwijk, met flink wat kilometers langs het Veluwemeer. Nederland of Frankrijk ontdekken vanaf de fiets lijkt mij stiekem ook wel wat.

Hoewel ik merk dat fietsen mij fitter maakt, fiets ik niet om die reden. Het is de vrijheid die mij aantrekt. Zeker vanaf waar ik woon, kun je overal heen. En dan onderweg een terrasje pakken.

Fietsambassadeur

Naar kantoor pak ik de racefiets niet, daarvoor is de afstand te kort. Laten we het zo zeggen, voordat ik mijn fietsoutfit aan heb, ben ik er al! Ondertussen ben ik wel een beetje de fietsambassadeur geworden hoor. Als ik nóg een collega over de streep kan trekken, doe ik dat. Fietsen is heerlijk!

Heb je nog vragen? Neem contact met mij op of reageer onderaan mijn blog.

Vitaal blijven? Dat doen we zo!

Dat zijn wij als werkgever. Een accountant bij wie het niet draait om cijfers, maar om mensen. Om jou dus. Of je nu bij ons komt als belastingadviseur, business consultant of accountant: samen maken we ons succes. Dus geven we ook alles voor jouw succes en welzijn.

Lees meer