Meeloopstage bij de Jong & Laan, wat doe je dan zoal?

Meeloopstage bij de Jong & Laan, wat doe je dan zoal?

‘Wat doe je zoal tijdens je stage?’ Dit is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen wanneer je begint met een meeloopstage. Het antwoord hierop is niet in één zin samen te vatten, zeker niet als je stage loopt bij de Jong & Laan. Daarom schreven wij er deze blog over!

Misschien vind je het nu nog moeilijk om in te schatten hoe je de theorie van je opleiding daadwerkelijk toepast in de praktijk. Of hoe je dagelijkse werkzaamheden er uitzien. Tijdens onze stages werd dit al snel duidelijk. We vertellen er je graag meer over. Zo krijg jij een goed beeld van een meeloopstage bij de Jong & Laan.

José van de Wolfshaar
José van de Wolfshaar Adviseur mkb

Voorstellen

Maar eerst kort iets over onszelf. Wij zijn Linda Panneman en José van de Wolfshaar. Tijdens onze studie Accountancy kozen wij beiden voor een meeloopstage in de samenstelpraktijk bij de Jong & Laan. De accountancyorganisatie kenden wij van meerdere projecten tijdens onze opleiding. Wat ons vooral aantrekt in deze club is de informele sfeer, de openheid en het teamgevoel dat wij ervaarden bij de projecten.

Werkzaamheden accountancy stage

Al vanaf onze eerste stagedag werden we goed opgenomen in het team. We konden zelfs gelijk aan de slag! Natuurlijk zijn we hiervoor eerst wegwijs gemaakt in alle systemen en de manier van werken binnen de Jong & Laan.

We werkten beiden aan verschillende opdrachten, zoals het opstellen van een aangifte inkomstenbelasting en het opstellen van een activastaat. Bij deze werkzaamheden werden we ondersteund door collega’s. Naarmate we ons verder ontwikkelden, konden we de opdrachten steeds zelfstandiger uitvoeren.

Al snel werden onze werkzaamheden uitgebreid naar onder andere:

  • opstellen van een jaarrekening;
  • administratieve dienstverlening;
  • bedrijfsbeschrijvingen;
  • aangiften omzet- en vennootschapsbelasting.

Klantcontact

Jouw rol binnen het team is als stagiair vooral ondersteunend. Dit betekent echter niet dat je geen contact hebt met klanten. Zo zijn wij beiden tijdens onze stage met een assistent-accountant bij een klant geweest om werkzaamheden uit te voeren. De mate van klantcontact tijdens je stage hangt grotendeels af van je eigen ontwikkeling; of je al klaar bent voor deze stap.

Ontdek andere disciplines

Wat ook afhangt van je eigen ontwikkeling en initiatief, is de uitdaging die je in je stage vindt. Ben jij bijvoorbeeld ook nieuwsgierig naar andere disciplines binnen de Jong & Laan? Dan is het in overleg vaak mogelijk om deze uitdaging aan te gaan.

Zo heeft José een aantal dagen meegelopen in de controlepraktijk van de Jong & Laan. Kortom; geef tijdens je stage zelf aan welke leerdoelen jij wilt behalen en welke uitdagingen jij wilt aangaan.

Personeelsfeesten

Naast het harde werken, is er ook tijd voor ontspanning. Om het jaar organiseert de Jong & Laan een personeelsfeest voor de collega’s van alle 23 vestigingen.

Daarnaast staat elk jaar het voetbaltoernooi op de agenda. Alle vestigingen strijden tijdens deze gezellige middag om de felbegeerde wisselbeker. Dit alles in het teken van vitaliteit

Ook organiseren de vestigingen zelf leuke personeelsuitjes en vrijdagmiddagborrels. Met het teamgevoel binnen de Jong & Laan zit het wel goed!

Doorgroeien

Weet jij je tijdens je meeloopstage te bewijzen? Dan zijn er veel doorgroeimogelijkheden binnen de Jong & Laan! Zo zijn wij tijdens onze verdere studie werkzaam gebleven bij de organisatie, hebben we onze afstudeerstage uitgevoerd bij een klant en zijn wij nu, na het behalen van onze diploma’s, bij de Jong & Laan in dienst als assistent-accountant.

Ben jij nou geïnteresseerd in een leuke, uitdagende en gevarieerde stage? Twijfel niet langer, bekijk de vacatures en solliciteer bij de Jong & Laan. Dan spreken wij je snel, nieuwe collega!

Blog

Van stagiair naar partner

Talent krijgt bij de Jong & Laan altijd een kans. Dat je van stagiair binnen niet al te lange tijd zelfs partner kan worden, is de onvervalste waarheid.

Door Jordy Siegerink
Lees blog
José van de Wolfshaar
José van de Wolfshaar Adviseur mkb
Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren