Mijn accountant is een aanvaller

Mijn accountant is een aanvaller

Ik was een rechtsbuiten, die het van de combinatie moest hebben, op het juiste moment diepgaan. Hoe ik voetbalde, is nu zo’n een beetje uitgestorven. Tegenwoordig is atletisch vermogen en een individuele actie vrijwel het belangrijkste. Als ik trainer zou zijn, dan zou ik de nadruk op verdedigen leggen. Als je er één tegen krijgt, moet je maar zien of je er weer twee in legt… Zorg eerst maar dat de organisatie op orde is, dan komt de rest wel – dan kan die rechtsbuiten creatief zijn. 

Een aanvallende teamspeler 

Ik ben/was als aanvaller een echte teamspeler. Je verwacht het misschien niet zo snel, aangezien aanvallers vaak eigenzinnig en gericht zijn op scoren. Ik kan net zo genieten van het geven van een assist als zelf een doelpunt maken. Ik maak het eigen belang ondergeschikt aan het teambelang. Collega’s kunnen wat dat betreft op mij bouwen en ik vertrouw mijn collega’s blindelings in mijn huidige rol als controleleider, we doen het samen en helpen elkaar waar nodig.  

En toen de accountancy in...

Ik heb altijd wat gehad met cijfers. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak is dat je in contact komt met veel intelligente mensen en je neemt een kijkje in de keuken in de bedrijfsvoering bij allerlei bedrijven. Je leert kritisch denken en om te gaan met dilemma's. Het is een verantwoordelijk beroep met uitdaging. 

Ik werk voornamelijk voor MKB bouw- en handelsbedrijven in Twente. In een straal van ongeveer 45 minuten, dat is wel zo prettig met een jong gezin. Wat ik ook fijn vind, is dat de Jong & laan met 700 collega's, groot genoeg is voor grote opdrachten en klein genoeg om een open en mensgerichte cultuur te behouden. 

Bij de Jong & Laan telt ieder karakter, ik werk er nu zeven jaar met veel plezier en de cultuur past bij me.

De controle van een jaarrekening is net een voetbalwedstrijd 

"Als controleleider ben ik de aanvoerder en speel ik samen met de assistenten de wedstrijd"

Je kunt de controle van een jaarrekening zien als een voetbalwedstrijd. Als controleleider ben ik de aanvoerder en speel ik samen met de assistenten de wedstrijd. De tekenend accountant is de trainer en bepaalt samen met zijn aanvoerder de tactiek. Het team heeft hetzelfde doel om de gemaakte afspraken na te komen binnen de tijd. Wat je als manager mijns inziens kan leren van topsport is teambelang, dat moet vooropstaan. 

RA worden en dan zien we wel ‘what is next!’ 

Mijn focus ligt en lag op het behalen van mijn studie en RA titel. Dit ben ik nu bijna. Accountant zijn, is een afwisselend beroep en er zijn binnen de Jong & Laan tal van carrièremogelijkheden. Denk hierbij aan opleidingsmogelijkheden, doorgroeien naar vestigingsmanager of zelfs partner, het is allemaal mogelijk. Ik richt mij nu op wat komen gaat op de kortere termijn en wil mij mijn nieuwe rol eigen maken. Dit is iets waar ik erg naar uitkijk!  

Patrick is niet onze enige sportieve collega...

Hoe ik werk en (top)sport combineer én met elkaar verbind

Ik vertel klanten altijd dat, als je iets wilt en je werkt er hard voor, alles mogelijk is! Ondernemen is net topsport. Weten waarom? Lees meer in mijn blog.

Door Martin Zwiers
Lees blog
Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren