Solliciteren bij de Jong & Laan in coronatijd? Niet twijfelen maar doen!

Wel even spannend hoor, een nieuwe baan in deze tijd. Eind februari was mijn sollicitatieprocedure bij de Jong & Laan afgerond en in mei zou mijn nieuwe avontuur van start gaan.

Het plan was dat ik nog twee maanden bij mijn oud-werkgever Randstad bleef voor een goede overdracht. Toen kwam het coronavirus in ons land. Het waren bijzondere laatste weken en een gek, maar wel heel leuk afscheid.

Zou het wel doorgaan?

Maar nu terug naar de Jong & Laan. Ik maakte me best een beetje druk of het wel door zou gaan. Ik hoorde en las veel verhalen over het niet doorgaan van banen of het beëindigen van contracten na de proeftijd.

Gelukkig werd ik al vrij snel gerustgesteld door mijn leidinggevende. De Jong & Laan had ervoor gekozen om nieuwe werknemers gewoon te laten starten en te investeren in de toekomst!

Geen handen schudden

Op mijn eerste werkdag bij de vestiging in Enschede werd ik warm verwelkomd door mijn leidinggevende, de vestigingsleider en een aantal collega’s met een welkomspakket. Even geen handen schudden, maar gelukkig wel leuke gesprekken. Ik heb al veel collega’s ontmoet, maar ik zie ook geregeld nog nieuwe gezichten.

Werken op het kantoor is mogelijk, uiteraard wel met een restrictie in aantallen en afspraken over onder andere hygiëne en het houden van afstand. Het samen lunchen met daarbij op vrijdag een broodje van de Broodbode zijn tradities die (gelukkig) gewoon in ere worden gehouden.

Effecten van de coronacrisis op mijn functie

Werkinhoudelijk vallen de effecten van de coronacrisis ook mee. Ik ben begonnen als consultant personeel en houd me bezig met personele vraagstukken in de breedste zin van het woord.

Hoewel sommige bedrijven het wellicht rustiger hebben, gaan de zaken bij veel bedrijven ook gewoon door. Ik werk deels op het kantoor en ben natuurlijk ook bij onze klanten. De gesprekken bij de klanten kunnen meestal gewoon plaatsvinden en daar ben ik heel blij mee.

Als het iets rustiger is, kijk ik met vraagstukken van collega’s mee en houd ik mijn kennis up-to-date met de laatste wet- en regelgeving en personele aangelegenheden.

Bijeenkomsten

Ook volg ik een opleiding op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonheffingen. De colleges werden eerst live gegeven, maar zijn nu digitaal. En dat gaat prima.

De introductiebijeenkomst voor nieuwe collega’s op het hoofdkantoor van de Jong & Laan kon (met gepaste afstand) ook gewoon plaatsvinden.

Niet anders dan normaal

Eigenlijk allemaal niet zo heel anders dan ‘normaal' dus.  Dat is toch een geruststelling als je in een tijd als deze switcht van baan. Mijn eerste twee maanden zijn nu afgerond en mijn rugzak is al mooi gevuld. Ik kijk uit naar het vervolg!

Twijfel jij om te solliciteren en een overstap van baan te maken in deze tijd? Dat hoeft dus niet. Bekijk onze vacatures en hopelijk tot snel!

Wil je meer weten over de ervaringen van Marleen of heb je vragen? Neem gerust contact met haar op.

Nieuwe mensen aannemen? Juist nu!

ING ging in gesprek met de Jong & Laan over het aannemen van werknemers gedurende de coronacrisis. Juist nu zijn ze nodig.

Door Marco Lokhorst
Lees blog

Over ons

Op deze pagina vind je alle informatie over onze organisatie, wat wij jou kunnen bieden en wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Geen reacties
Plaats uw reactie

Reageer op:

Annuleren