Stage bij de Jong & Laan? Opgelet!

"Als ik terugkijk op mijn periode bij de Jong & Laan kan ik enkel blij zijn met alle kansen die ik heb gekregen. Ze zijn niet op vijf handen te tellen. Zoek je een organisatie waarin je jezelf optimaal wilt ontwikkelen, dan is de Jong & Laan voor jou op maat gesneden."

Solliciteren

Maar eerst wat meer over mezelf. Tijdens mijn derde jaar van de studie Human Resource Management was ik op zoek naar een stageplek. De Jong & Laan kwam voorbij als 'één van de vele'. Ik werd enthousiast bij het zien van de professionaliteit die zij uitstraalden via de website en besloot een sollicitatiebrief te schrijven. Al snel kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek. 

Plezierig wachten

Ik bereidde me goed voor en ging op weg naar Vroomshoop, daar waar het hoofdkantoor met de stafdiensten is gevestigd. Waar het bij de meeste organisaties ongemakkelijk voelt om naar binnen te lopen en de receptioniste te begroeten, werd ik hier hartelijk ontvangen en werd er meteen een praatje met me gemaakt.

"Ik verliet het pand met een steengoed gevoel"

Niet alleen de receptioniste had oog voor mij, nee, eigenlijk iedereen die langskwam terwijl ik even moest wachten. De mensen waren gemoedelijk, hartelijk en vriendelijk. Toen was het zover, ik werd opgehaald. 

Steengoed gevoel

Inzoomen op het gesprek heeft voor nu geen meerwaarde, wat mij bijstaat is enkel positiviteit, openheid en oprechte interesse in mij als persoon. Ik verliet het pand met een steengoed gevoel. Enkele uren later werd ik opgebeld en vertelden ze me dat ze een klik voelden en graag de procedure met me voort wilden zetten.

Een vliegende start

In mijn eerste week werd ik meteen als één van de 'de Jong & Laan-ers' gezien, ik voelde me thuis, echt thuis. Ik werd betrokken bij alle lopende projecten en kreeg de mogelijkheid om zoveel als ik zelf wilde te zien. Vertrouwen werd me gegeven, en dat voelde goed.

Na een leerzame en prachtige stage-ervaring oriënteerde ik me alvast op het afstuderen dat een half jaar later zou gaan starten.

Ik kon er niet omheen

Ik zette op een rijtje voor mezelf wat ik graag wilde leren, welk soort organisatie daar bij zou aansluiten en wat mij met name enthousiast maakt. Je raadt het al… ik kwam weer uit bij de Jong & Laan.

Na mijn interesse hiervoor kenbaar gemaakt te hebben, werd er al snel gehandeld om de mogelijkheden te inventariseren. In de tussentijd lieten ze me niet aan mijn lot over, het contact werd warm gehouden. Soms moet je investeren in het 'erbij' willen horen, dat hoeft bij de Jong & Laan niet. Je hoort erbij, ongeacht je rol binnen de organisatie. En dat is prachtig.

Resultaat

Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb ik mede door alle mogelijkheden en kansen een goed resultaat weten neer te zetten. Omdat ik al stage had gelopen bij de Jong & Laan kon ik naast mijn afstudeeropdracht nog een aantal dagen per week op de afdeling HRM meewerken. Welke vierdejaars student wil dat nou niet?

"Je hoort erbij, ongeacht je rol binnen de organisatie"

Ik merk dat ik enorm gegroeid ben na mijn periode bij de Jong & Laan, zowel op zakelijk gebied als privé. Afscheid nemen van een organisatie als deze gaat je dan ook niet in de koude kleren zitten, maar uit het oog is nooit uit het hart bij deze mooie club!

Door: Chenanja Voort.

Stages & duaal studeren?

Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren