Van belastingadviseur naar fotomodel

"Wil je meedoen aan een professionele fotoshoot voor onze arbeidsmarktcampagne?". Als belastingadviseur voor de lens, dat kan bij de Jong & Laan.

Van belastingadviseur naar fotomodel

Mijn de Jong & Laan balletje is gaan rollen met een paginagrote personeelsadvertentie in dagblad Tubantia. Sinds november 2005 ben ik werkzaam bij de Jong & Laan, eerst als fiscaal medewerker en momenteel als junior belastingadviseur.

Advertentie in de krant

Zichtbaar was de Jong & Laan voor mij wel. Ik had immers gesolliciteerd naar aanleiding van een paginagrote personeelsadvertentie. Kreeg ik toch onlangs een telefoontje van het hoofdkantoor:

"Hoe zou jij het vinden om mee te doen aan een professionele fotoshoot voor onze arbeidsmarktcampagne?".

"Euh…. nou vooruit dan maar" was mijn antwoord.

De voordelen van groot én de voordelen van klein

Stiekem vond ik het heel erg leuk, maar of ik er voor in de wieg gelegd ben, weet ik niet. "Dat zie ik dan wel weer", dacht ik. Met een tas vol kleding, gemakeuped en wel, ging ik vrijdag 16 juni op pad richting de fotostudio in ZwollyWood ;-)

Een echte workout, zo'n fotoshoot

Onderweg schoot er nog van alles door me heen: Had ik wel de juiste kledingkeuzes gemaakt? Was mijn make-up wel goed? Bij aankomst flitste de camera al flink. Ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg een kop koffie. Dat deed wel even goed.

Tot mijn grote verbazing hoefde mijn make-up alleen maar 'afgepoederd' te worden, hierop was ik natuurlijk best een beetje trots :-). Tip van de fotograaf: wees jezelf en geniet ervan.

Ik wist niet dat ik op bepaalde plekken zoveel spieren had zitten.

Na 10 minuten fotograferen werd het al een hele workout om mijn lach spontaan te laten lijken en verschillende houdingen aan te nemen. Ik wist niet dat ik op bepaalde plekken zoveel spieren had zitten.

Inmiddels heb ik het eindresultaat mogen aanschouwen en ik ben er tevreden mee. Al denk ik soms ook wel: "oei, daar lijk ik wel wat mollig" of "ai, die mond is wel heel raar". Al met al een geweldige ervaring rijker!

Als je straks naar je werk of school rijdt en je ziet ineens een beeld met 'Mariëtte is Mariëtte bij de Jong & Laan', dan ben ik dat. Laat je me weten wat jij ervan vindt?

Fiscaal plaatje

Naast dat ik af en toe out of de box ga, heb ik natuurlijk ook mijn reguliere werkzaamheden als belastingadviseur. Mijn werk bestaat uit het opstellen en reviewen van aangiften, het geven van belastingadviezen en ondersteunen van de (senior) belastingadviseur.

Werken 'voor' de (senior) belastingadviseur wordt zo werken 'met'.

Periodiek hebben wij met ons team een overleg, geven we elkaar feedback en houden we elkaar op de hoogte over de lopende zaken op zowel vakinhoudelijk als commercieel gebied. Het werken 'voor' de (senior) belastingadviseur wordt hierdoor werken 'met'.

Ik werk bij een groot kantoor, maar zo voelt het niet. We werken nauw samen. De voordelen van groot én de voordelen van klein. De werksfeer is goed, ik heb leuke collega’s en we werken in een informele sfeer. Daardoor voel je je snel op je gemak.

Wil jij ook dat jouw karakter telt? Bekijk al onze fiscale vacatures hier.

Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren