Een werkweek van
een HR-adviseur!

Ik ben Patricia en ik werk als HR-adviseur bij de Jong & Laan. Ik neem jullie graag mee in mijn werkweek. Iedere week ziet er natuurlijk anders uit, maar ik denk dat het een mooi beeld geeft van (een deel van) de inhoud en diversiteit van mijn werk.

Werkweek HR-adviseur Patricia

Maandag

De week start voor mij in Zwolle. Hier volg ik samen met ander collega's van Personeel een cursus. Onze collega Tirza is arbeidspsycholoog en is met zwangerschapsverlof. Daarom wordt het hele team getraind om assessments af te nemen, om een deel van haar werkzaamheden te kunnen overnemen.

Vanmorgen heb ik al wat klanten gebeld, zo ook een investeringsmaatschappij. Zij hebben een nieuwe fabriek aangekocht en daar gaan wij de salarisadministratie en HR gaan doen. Dit betekent dat ik straks ook één dag per week op locatie ga meedraaien en werken om dit allemaal op te starten en in goede banen te leiden.

Patricia Witteveen
Patricia Witteveen HR adviseur

Woensdag

Het is redelijk vroeg, acht uur in de ochtend en ik begin mijn dag vandaag bij een klant van ons. Hier is de HR-kennisgroep. Tijdens deze bijeenkomst komen HR-professionals samen om kennis op te doen, te sparren en te netwerken. Deze bijeenkomsten zijn altijd erg leuk en leerzaam om aan deel te nemen.

Het is een fijne afwisseling van op kantoor, bij een klant en thuiswerken.

Na de inspirerende ochtend gaat de dag verder. Ik heb een afspraak bij een gemeentehuis waar ze een capaciteitsgebrek hebben op de HR-afdeling. In het gesprek gaan we praten over wat precies de punten zijn waarop zij hulp kunnen gebruiken. Zodat ik daarna een advies kan geven over hoe wij hen optimaal zouden kunnen ondersteunen en wat hen dit oplevert.

Ik sluit de dag thuis uit af om nog wat dingen uit te werken, klanten/collega’s terug te bellen en de afspraak voor morgen voor te bereiden.

De tekst gaat verder onder de video.

Bekijk de vlog van Patricia!

Vrijdag

Mijn werkweek sluit ik af in mijn eigen tuin! Samen met mijn collega’s Michelle en Rembrandt. We houden ons vandaag bezig met ons jaarplan. Hier gaan we samen over brainstormen en dit doen we gezellig bij mij thuis, want waarom niet? Superleuk om daar samen aan te mogen werken.

Dit waren een aantal werkdagen uit mijn werkweek. Ik hoop dat het een beeld heeft gegeven van de diversiteit in mijn werk en ook de flexibiliteit. Het is een fijne afwisseling van op kantoor, bij een klant en thuiswerken. Daarnaast is het type bedrijven waarmee en waarvoor ik werk heel divers, van een investeringsmaatschappij tot een gemeente. En natuurlijk het fijne contact met collega’s, want ondanks dat je geregeld op locatie werkt bij klanten, kun je altijd sparren met je collega’s en heb je een team waar je fijn mee samenwerkt.

Kortom, de ideale mix van aspecten die ik belangrijk vind. Daarom heb ik destijds gekozen voor de Jong & Laan als werkgever.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Bekijk dan eens onze vacatures. En mocht je vragen hebben voor mij, of wil je nog wat meer weten over wat ik doe als HR-adviseur? Neem dan zeker eens contact met mij op.

Patricia Witteveen
Patricia Witteveen HR adviseur
Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren