Mijn eerste eigen klant bij de Jong & Laan

Mijn eerste eigen klant bij de Jong & Laan: een bedrijf geopend door Koning Willem-Alexander. Ik ben Jonné en ik vertel je er graag meer over!

Mijn eerste eigen klant bij de Jong & Laan

Een bedrijf geopend door Koning Willem-Alexander

Het hebben van een eerste 'eigen' klant is een moment om nooit te vergeten. Deze ervaring geldt ook zeker voor mij. Ik herinner me nog goed dat ene telefoontje uit de regio Rotterdam toen ik pas net in dienst was bij de Jong & Laan...

Het was PMC, die aangaf dat ze op zoek waren naar een controlerend accountant. EY had hen in de jaren van aanloop ondersteund en dat doen ze op een aantal vlakken nog steeds. Echter, omdat de westerse ondernemers naar het noordoosten trokken, wilden ze daar een accountantskantoor dat dichtbij en sterk vertegenwoordigd is in die regio.

Een kans die we natuurlijk met beide handen hebben aangepakt. PMC is een hele mooie organisatie; een bedrijf geopend door Koning Willem-Alexander én de eerste in de wereld die gezuiverde schone lucht uitstoot. Nog enthousiaster werd ik van het feit dat ik één van de aangewezen personen was die deze klant mocht bedienen. 

Jonné de Kimpe
Jonné de Kimpe Accountant
Expert in het verrichten van jaarrekeningcontroles
Mijn naam is Jonné de Kimpe en ben als externe accountant (RA/AA) verbonden aan de Jong & Laan en als docent aan Nyenrode Business University. Ik heb veel interesse in wat mensen en organisaties drijft. Vanuit die betrokken houding verricht ik samen met mijn collega’s onze jaarrekeningcontroles. De combinatie van theorie en praktijk blijft mij boeien!
Neem contact op

Over de organisatie 

Even kort over PMC. Op het industrieterrein in Farmsum staat de imposante fabriek van Purified Metal Company (PMC). In eerste instantie geeft het gebouw, op de groene kleurvlakken na, je niet het idee dat het hier om een duurzame onderneming gaat. Maar niets is minder waar.

"In eerste instantie geeft het gebouw je niet het idee dat het hier om een duurzame onderneming gaat. Maar niets is minder waar."

In dit enorme complex wordt per dag circa vierhonderd ton aan vervuild staalschroot schoongemaakt en omgezet naar Purified Metal BlocksTM (PMBTM). Een schone, hoogwaardige grondstof, herbruikbaar als ‘nieuw’ staal voor de staal- en gieterij-industrie. 

Drie initiatiefnemers

PMC een duurzame startup vanuit de lucht| de Jong en Laan

Het idee om een dergelijke fabriek te bouwen is ontstaan in 2011 bij de drie initiatiefnemers. In de jaren daaropvolgend is het productieproces verder uitgedacht en (internationaal) gepatenteerd. Nadat ook andere belangrijke stappen werden gezet, waaronder de financiering van de fabriek, diende een keuze gemaakt te worden voor de vestigingsplaats.

Niet elke locatie in Nederland is hiervoor geschikt vanwege onder meer de benodigde ruimte, veiligheid, bereikbaarheid en leverantie van ‘groene energie’. Farmsum bleek aan de eisen te voldoen en daarom heeft PMC zich daar gevestigd.

Het bedrijf werd in de nazomer van 2020 door Koning Willem-Alexander geopend. Nu worden de laatste puntjes worden op de i gezet en zal het productievolume het komende jaar groeien.

Een uitdagende klant

PMC is een klant die alles grondig onderzoekt en oppakt. Dat is af en toe best uitdagend. Soms kom je met een advies en dan blijken ze er al van te hebben gehoord of zelfs al mee bezig te zijn. Die 'stap op de trap' is dan al genomen, maar ook dan leveren we meerwaarde door die stap met elkaar te analyseren.

“Het leuke aan deze klant is dat we de hele opbouw meekrijgen. Van een kavel op het industrieterrein in Farmsum tot nu een grote draaiende fabriek."

Het leuke aan deze klant is dat we de hele opbouw meekrijgen. Van een kavel op het industrieterrein in Farmsum tot nu een grote draaiende fabriek die een bijdrage levert aan een duurzamere maatschappij. Daarbij nemen deze drie ondernemers ruimschoots de tijd om alles zo goed mogelijk te doen. Toen ik binnenkwam was zelfs de hele financiële administratie al uitgedacht. Hoe gaan we registreren, wie mag wat bepalen, et cetera.

Lees verder onder de afbeelding.

Elkaar scherp houden

De ondernemers acteren op hoog niveau. Ze vragen vooral een kritische blik van buiten op de stappen die ze van plan zijn te zetten, en ondersteuning op gebieden waar ze minder ervaren in zijn. Komen ze tot de conclusie dat iets nader moet worden uitgezocht, dan wordt dit direct opgepakt. En, als dit één van onze expertises betreft, vraagt PMC ons om hierin te adviseren of te toetsen.

"De ondernemers zijn heel erg ambitieus, dat maakt dat het werk leuk, afwisselend en uitdagend blijft."

Nu deze ‘plant’ bijna volledig up-and-running is, kijkt iedereen al een beetje vooruit. Als de fabriek perfect loopt, ligt er namelijk een optimale blauwdruk voor een vervolg.

Een volgende stap is van internationale aard, want de ambitie van deze ondernemers is om wereldwijd te voorkomen dat vervuild staal onnodig op stortplaatsen belandt.

Kortom

PMC is een ambitieuze en prettige organisatie om mee samen te werken. We zijn kritisch naar elkaar toe en houden elkaar scherp. Op naar het vervolg!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op. 

Benieuwd voor welke klanten wij nog meer werken? Bekijk hier hieronder! 

Ook met deze klanten werken wij samen

Case
Preston Palace
Case
Team Sunweb
Case
Berrico
Bekijk alle klantcases
Jonné de Kimpe
Jonné de Kimpe Accountant
Expert in het verrichten van jaarrekeningcontroles
Mijn naam is Jonné de Kimpe en ben als externe accountant (RA/AA) verbonden aan de Jong & Laan en als docent aan Nyenrode Business University. Ik heb veel interesse in wat mensen en organisaties drijft. Vanuit die betrokken houding verricht ik samen met mijn collega’s onze jaarrekeningcontroles. De combinatie van theorie en praktijk blijft mij boeien!
Neem contact op