Hoe multidisciplinair samenwerken Team Sunweb naar een hoger niveau tilt

Met een multidisciplinair team zetten wij ons in voor Team Sunweb, een internationale wielerploeg. Zij willen de sport verbeteren door samenwerking en innovatie. Dat past bij onze werkwijze.

Hoe multidisciplinair samenwerken Team Sunweb naar een hoger niveau tilt

"Keep Challenging"

Team Sunweb is een internationale wielerploeg met als motto 'Keep Challenging': de sport verbeteren door samenwerking en innovatie. Zo komen zij tot topprestaties! Dat past bij onze werkwijze en met veel toewijding en enthousiasme zijn we sinds 2008 met een multidisciplinair team bij de ploeg betrokken.

Edwin Slot
Edwin Slot Partner

Teamwork, ethiek en antidoping

Marloes Poelman Finance & Operations team Sunweb

De van oorsprong Twentse wielerploeg is uitgegroeid tot een wereldwijde ploeg, rijdend op World Tour niveau. Vanuit het hoofdkantoor in Deventer worden ca. 120 gedreven medewerkers over de hele wereld ondersteund bij het bedrijven van topsport op het allerhoogste niveau.

Marloes Poelman is verantwoordelijk voor Finance & Operations: “We blijven continu ontwikkelen en proberen het beste uit de atleet te halen. Teamwork, ethiek en antidoping zijn belangrijke pijlers voor ons. Wordt daaraan getornd, dan gaat de stop erop.” Net als aan haar teamleden, stelt ze hoge eisen aan onze diensten en specialisten.

 Iedereen levert vanuit zijn eigen discipline een bijdrage, samen vormen we Team Sunweb binnen de Jong & Laan

 “Team Sunweb verwacht dat we snel en professioneel schakelen en vooruit durven te kijken. Zelf heb ik ook een passie voor sport en als je mag werken voor een klant met zo’n topsportmentaliteit, dan is dat natuurlijk prachtig”, benadrukt Edwin Slot, partner en verantwoordelijk voor de controle van de jaarrekening.

Succes is een teamresultaat

Bij Team Sunweb is elk teamlid een even belangrijke schakel. Hoe sterk de benen van een renner ook zijn, zonder teamleden die zorgen voor goed materiaal, medische ondersteuning en een uitgebalanceerd dieet, volgen er geen topresultaten. Daar herkent Edwin zich in: "Wij werken met een team waarin ook iedereen even belangrijk is en samen zetten we de beste prestatie voor Team Sunweb neer."

Naast: 

  • het controleren van de jaarrekening;
  • het beoordelen van tussentijdse cijfers en het uitwerken van prognoses;
  • het toetsen van begrotingen en kasstroomanalyses;
  • het ondersteunen bij de jaarlijkse UCI registratie;

schakelen we regelmatig specialisten in.

"Specialisten op het gebied van internationaal arbeidsrecht, btw en loonheffing, bijvoorbeeld. Iedereen levert vanuit zijn eigen discipline een bijdrage en zo vormen we met elkaar Team Sunweb binnen de Jong & Laan. Al is onze fysieke bijdrage beperkt, als er succes is, dan krijg je een trots gevoel dat je eraan mag bijdragen.”

Uitdagende internationale salarisverwerking

HR adviseur Steven Akse, medeverantwoordelijk voor de loonverwerking, vult enthousiast aan: “Het verlonen in verschillende landen is soms uitdagend, je moet zaken tot de bodem uizoeken. We schakelen indien nodig met onze internationale partners, omdat wetgeving vaak anders is georganiseerd dan in Nederland."

"Soms rolt er een advies uit dat niet altijd even leuk is, maar Team Sunweb is betrokken en vertrouwt erop dat we handelen vanuit dezelfde normen en waarden. Naast het internationaal verlonen komt er op personeelsgebied nog meer bij kijken. Denk aan:

  • ondersteuning bij contracten;
  • omgaan met buitenlandse werknemers;
  • bepalen van de arbeidsvoorwaardenmix;
  • verzekeringen in en voor het buitenland.

Dat is een hele omvangrijke, maar ook mooie klus!", aldus Steven.

Laagdrempelige samenwerking

Marloes: “De Jong & Laan durft zich uit te spreken. Als ze iets geen goed idee vinden, dan hoor ik het ook. Naast laagdrempeligheid en een snelle manier van schakelen, kenmerkt dat echt onze samenwerking.”

Team Sunweb en de Jong & Laan durven door de goede samenwerking en focus op innovatie samen ongebade paden te verkennen. Met passie voor de sport en de inzet van de juiste kennis en specialisten komt er altijd een oplossing. En dat levert mooie (sportieve) resultaten op!

Bekijk hieronder de video over onze samenwerking ↓
Video | Team Sunweb

Video | Team Sunweb

Edwin Slot
Edwin Slot Partner