Urban Iki: minder stress door een ge­au­to­ma­ti­seerd or­der­pro­ces

Urban Iki is een bedrijf in kinderzitjes voor op de fiets. Ze groeiden de afgelopen periode enorm hard, daarom kwam IT consultant met het idee Exact Online te implementeren.

Klantcase Urban Iki

Urban Iki is een bedrijf in kinderzitjes voor op de fiets. Ze groeiden de afgelopen periode zo hard, dat alles bijhouden in Excel niet meer werkzaam was. IT consultant Ilona Harbers adviseerde: ga aan de slag met Exact Online. Samen met Business developer manager Aron Scheppink richtte ze alles goed in.

Een kinderstoel voor de westerse markt

"Urban Iki is een bedrijf in kinderzitjes voor op de fiets. Het is onderdeel van het Japanse bedrijf OGK. OGK heeft ons gevraagd een stoel te ontwikkelen voor de westerse markt”, aldus Business development manager Aron Scheppink. 

Urban Iki is een klein bedrijf, Aron is verantwoordelijk voor business development, de financiële administratie en de logistiek. Aron: “We zijn 2 jaar geleden begonnen in Nederland en in 2018 uitgebreid in Europa. Nu zitten we zelfs in landen als Australië en Israël, en er komt nog veel meer aan.”

Groei

Urban Iki groeit hard; de producten zijn ondertussen al in 17 landen te verkrijgen. Dit beïnvloedt de financiële en logistieke administratie.

We hebben samen de hele dag achter de computer gezeten om alles goed in te vullen en in te richten.

Aron: “Bij de start zijn wij begonnen met Visma eAccounting voor de boekhouding, dus de financiële administratie. Dat ging prima, tot het moment waarop we ook naar het buitenland gingen leveren. Toen werd het eigenlijk te veel. We zaten elke dag minimaal een uur in Excel om alles goed in kaart te brengen. Toen kwam de Jong & Laan met Exact Online.“

Ilona Harbers
Ilona Harbers IT consultant

De samenwerking

“Het bedrijf ging heel snel groeien. Wij merkten toen dat hun Excel-sheet voor het logistieke proces echt tekortschoot. Dus we hebben Exact online geadviseerd voor het financiële gedeelte en om de logistiek in kaart te brengen”, aldus IT consultant Ilona Habers.

“Ilona is hier meerdere dagen op kantoor geweest. We hebben samen de hele dag achter de computer gezeten om alles goed in te vullen en in te richten. Daardoor hebben we direct vanaf het begin een goede start kunnen maken. En dat is heel fijn geweest,” vertelt Aron. Ilona: “Wij zijn graag dichtbij de klant om ze te helpen met alle processen.”

Meer overzicht, minder stress

“Wat wij geautomatiseerd hebben met Exact Online is uiteraard de financiële administratie. Maar daarnaast is het hele orderproces van de klant nu echt volledig geautomatiseerd. Dat is met maar een paar drukken op de knop volledig geregeld."

"We hebben onze eigen webshop waarin het orderproces automatisch gaat. Maar daarnaast wordt ook direct de voorraad automatisch afgeboekt, waardoor we altijd, realtime, een goed overzicht hebben. Het levert je een stuk overzicht op en minder stress. Je hebt veel meer tijd over voor de belangrijke dingen", vertelt Aron.