Urban Iki [video]

Als een bedrijf snel groeit, help je bij automatisering

Urban Iki is een bedrijf in kinderzitjes voor op de fiets. Ze groeiden de afgelopen periode zo hard, dat alles bijhouden in Excel niet meer werkzaam was. IT consultant Ilona Harbers adviseerde: ga aan de slag met Visma.net Financials en Visma.net Logistics. Samen met Business developer manager Aron Scheppink richtte ze alles goed in.

Bekijk de video en zie hoe dit proces verliep!

Ilona Harbers
Ilona Harbers IT consultant

Video | Urban Iki

Het bedrijf

"Urban Iki is een bedrijf in kinderzitjes voor op de fiets. Het is onderdeel van het Japanse bedrijf OGK. OGK heeft ons gevraagd een stoel te ontwikkelen voor de westerse markt”, aldus Business development manager Aron Scheppink. 

Urban Iki is een klein bedrijf, Aron is verantwoordelijk voor business development, de financiële administratie en de logistiek. Aron: “We zijn 2 jaar geleden begonnen in Nederland en in 2018 uitgebreid in Europa. Nu zitten we zelfs in landen als Australië en Israël, en er komt nog veel meer aan.”

Groei

Urban Iki groeit hard; de producten zijn ondertussen al in 17 landen te verkrijgen. Dit beïnvloedt de financiële en logistieke administratie.

Aron: “Bij de start zijn wij begonnen met Visma eAccounting voor de boekhouding, dus de financiële administratie. Dat ging prima, tot het moment waarop we ook naar het buitenland gingen leveren. Toen werd het eigenlijk te veel. We zaten elke dag minimaal een uur in Excel om alles goed in kaart te brengen. Toen kwam de Jong & Laan met Visma.net Logistics.“

Het advies

“Het bedrijf ging heel snel groeien. Wij merkten toen dat hun Excel-sheet voor het logistieke proces echt tekortschoot. Dus we hebben Visma.net Financials geadviseerd voor het financiële gedeelte en Visma.net Logistics om de logistiek in kaart te brengen”, aldus IT consultant Ilona Habers.

De samenwerking

“Ilona is hier meerdere dagen op kantoor geweest. We hebben samen de hele dag achter de computer gezeten om alles goed in te vullen en in te richten. Daardoor hebben we direct vanaf het begin een goede start kunnen maken. En dat is heel fijn geweest,” vertelt Aron.

Ilona: “Wij zijn graag dichtbij de klant om ze te helpen met alle processen.”

Meer overzicht, minder stress

“Wat wij geautomatiseerd hebben met Visma.net is uiteraard de financiële administratie. Maar daarnaast is het hele orderproces van de klant nu echt volledig geautomatiseerd. Dat is met maar een paar drukken op de knop volledig geregeld."

"We hebben onze eigen webshop waarin het orderproces automatisch gaat. Maar daarnaast wordt ook direct de voorraad automatisch afgeboekt, waardoor we altijd, realtime, een goed overzicht hebben. Het levert je een stuk overzicht op en minder stress. Je hebt veel meer tijd over voor de belangrijke dingen", vertelt Aron.

Meer praktijkverhalen van onze collega's

Case
Stella Fietsen: toepassen van data-analyse helpt
Lees meer
Case
Kinderdagverblijf De Dassenburcht: een ware onderneming
Lees meer
Case
KNMV [video]: naast accountant ook sparringpartner
Lees meer