Summer Course

Regioteams in topvorm!

Het zou de krantenkop kunnen zijn van het verslag door een objectieve journalist die onze Summer Course heeft moeten samenvatten! Wat gaaf dat we met ons team deze dag hebben gehad. Benieuwd wat we hebben gedaan en wat het concreet heeft opgeleverd? Lees dan zeker verder!

Teambuilding

Met ongeveer 80 collega’s van de disciplines Personeel en Salaris kwamen we samen in Nunspeet voor een onvervalst dagje teambuilding. Onder leiding van Jan van Halst en Bart Nijhuis (niet te verwarren met scheidsrechter Bas Nijhuis) kregen we inzicht in het onderling samenwerken en hoe we concreet aan de slag gaan met onze collectieve doelstellingen.

Jan en Bart wisten onze collega’s te boeien met hun persoonlijke verhalen uit de praktijk als ex-profvoetballer en succesvol ondernemer. Door hun laagdrempelige manier van coachen en communiceren bleef iedereen van begin tot eind geboeid en geïnspireerd. De plenaire ruimte en ook de ruimtes waar de sessies per regioteam werden gehouden golden als ‘gesloten kleedkamer’, waar iedereen alles mocht en kon zeggen met vertrouwen als toverwoord.

Doelstellingen en ontwikkelpunten

Jan en Bart brachten voorbeelden uit de theorie tot leven en combineerden dit met ultieme samenwerkingsopdrachten. Met een heliumstick (wie kent het niet) en een stuk landbouwplastic werd de onderlinge samenwerking op de proef gesteld. Waar een aantal regioteams beide opdrachten met glans wisten af te ronden, waren andere teams vooral druk om collega’s te overtuigen van hun gelijk terwijl het resultaat van de opdrachten minder succesvol was.

Een derde sessie was bedoeld om per regioteam de doelstellingen en ontwikkelpunten in kaart te brengen met een viertal vragen. Omdat de kleedkamerdeur gesloten bleef ontstonden er oprechte gesprekken waarin iedereen kon aangeven wat er, naast alle positieve punten, op het vlak van communicatie en samenwerking beter kan in de toekomst.

De (interne) betrokkenheid en kwaliteit van dienstverlening naar een volgend niveau brengen.

De sessies resulteerden in concrete uitkomsten, die werden gevisualiseerd in een tekening. Het slotakkoord van deze dag, die in tweeën werd gesplitst door een overheerlijke lunch, waren de presentaties van deze uitkomsten om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Ieder regioteam zet deze week al stappen om de gemaakte plannen te vertalen in concrete afspraken en acties.

De koe bij de hoorns vatten

Ons regioteam (Oost Noord) heeft de koe bij de hoorns gevat door een roulatieschema op te stellen, waarmee collega’s vestiging overschrijdend gaan werken. Doel hiervan is ten eerste om de onderlinge relatie te versterken om elkaar vervolgens beter te kunnen vinden in de onderlinge samenwerking. Hiermee willen wij de (interne) betrokkenheid en kwaliteit van dienstverlening naar een volgend niveau brengen, waarmee in het verlengde ook de organisatiedoelstellingen voor 2025 worden gerealiseerd.

Enthousiast?

Hecht je veel waarde aan een teamgevoel, uitdagende klanten met veel klantcontact? Dan zit je goed bij de Jong & Laan. Dus zie jij jezelf wel werken bij ons? Dan ben jij nu aan zet!

Bekijk de mogelijkheden