Een warm welkom
is nog maar het begin.

Tijdens de introductiebijeenkomst leer je collega’s kennen, nemen we je mee in de geschiedenis van de Jong & Laan, maar ook waar we naartoe willen. Je krijgt veel praktische en inhoudelijke informatie en er is ruimte voor gezelligheid en teambuilding!
Zo ziet het programma eruit

Kennismaken met de organisatie en collega's

Beginnen bij je nieuwe werkgever is altijd een spannend moment. Waar kom je terecht, heb je een klik met je collega's en hoe is de cultuur nu echt? Op de vestiging waar jij kom te werken, wordt altijd gezorgd voor een warm welkom en maken andere collega's je wegwijs in bijvoorbeeld de werkwijzen en systemen.

Naast het inwerken op jouw vestiging, word je ook uitgenodigd voor de introductiebijeenkomst. Dit zijn twee (of drie) dagen, afhankelijk van je vakgebied, waarin je volledig wordt meegenomen in het werken bij de Jong & Laan.

Daarnaast wordt er een portretfoto van je gemaakt voor op de website, maar die je ook mooi op je eigen social media kan plaatsen als profielfoto bijvoorbeeld. Lunches en diners worden verzorgd en er is een teambuilding activiteit aan het einde van de dag. 

 

Justin Bonsel
Justin Bonsel HR business partner

Dit is het programma

Dag 1: Over de Jong & Laan en teambuilding

De eerste dag van de introductie staat in het teken van 'werken bij de Jong & Laan'. We starten de dag met meer informatie over de Jong & Laan. Wat is onze geschiedenis, waar willen we in de toekomst naartoe, wat kenmerkt onze organisatie en meer. Vervolgens krijg je vanuit HR praktische en relevante informatie over bijvoorbeeld opleidingen en trainingen, het goede gesprek, inspirerend leiderschap en de 'De Jong & Laan Academy'.

Vervolgens worden er in de pauzes foto's gemaakt. Afhankelijk van het aantal deelnemers, wordt dit in twee delen gedaan. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt. 

Informatiebeveiliging en AVG is een belangrijk onderwerp. Dit wordt na de pauze behandeld. Gedragscodes, privacywetgeving en hoe we persoonsgegevens verwerken, zijn voorbeelden van onderdelen die hier worden besproken en toegelicht.

Dan is het tijd voor de gezamenlijke lunchpauze! Hierna komt het onderwerp Kwaliteit en Vaktechniek aan het woord. Zij leggen uit wat zij doen, zoals het interpreteren van regelgeving en dit vertalen naar werkwijzen in de dagelijkse praktijk. Maar zij zijn ook een helpdesk voor vaktechnische vragen.

Na al deze informatie is het tijd om (bij goed weer) lekker naar buiten te gaan en samen teambuilding activiteiten te doen. Aan het einde van de dag is er een heerlijk diner waarna je nog gezellig een drankje kunt doen met iedereen. 

Bij de introductie zitten ook overnachtingen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je laat nog weer naar huis moet rijden. Wil je lekker uitrusten op je kamer? Dan kan dat natuurlijk! De volgende dag is het ontbijt tussen 07.00u en 08.30u.

Dag 2: Inhoudelijke trainingen per vakgebied

Dag twee start met een lekker ontbijtje in het hotel. Vanaf 08.45u start het programma weer. Daarvoor kun je lekker je eigen ding doen. 

Er zijn verschillende trainingen die we aanbieden. Hiervoor komen collega's van diverse vestigingen naar de locatie van de introductie om uitleg te geven. We bieden de volgende trainingen aan:

 • Training Personeel:
  • Je krijgt een introductie van de hele afdeling Personeel. Hoe ziet de afdeling er organisatorisch uit en we laten je zien welke dienstverlening en producten worden aangeboden. Ook vertellen we je welke kwaliteitsstandaarden er gelden en hoe we binnen de afdeling de kennisdeling hebben geregeld. In een kleine groep voeren we samen het gesprek over ons werkveld en de kansen en mogelijkheden die daar voor jou in liggen. 
 • Training Fiscaal
  • Ga je aan de slag in de belastingadviespraktijk van de Jong & Laan? Dan praten we je op dag 2 helemaal bij over hoe wij binnen de Jong & Laan onze belastingadviespraktijk hebben georganiseerd. Dat doen we mét elkaar, door elkaar en vóór elkaar. We leggen uit hoe we samen werken, als fiscalisten onderling en met de andere collega’s van de Jong & Laan. Welke middelen je daarvoor tot je beschikking hebt en hoe we je ondersteunen in je vaktechnische en persoonlijke ontwikkeling en ambities. Welke ambities we hebben vanuit onze discipline. En, omdat het geen eenrichtingsverkeer is, wat we van jóu verwachten. Zien we je op dag 2?
 • Training Controle
  • Bij de introductiedagen gaan we aan de slag met wat een controleproces inhoudt en hoe dit vorm gegeven wordt. Dit doen we door uitleg van theorie en in groepjes aan de slag met onderwerpen als materialiteit en bijvoorbeeld onze wegenkaart controle. Een belangrijk onderdeel van de controle is het gebruik van data-analyse. We laten jullie kennismaken met PowerBI (tool die we gebruiken).
 • Training Samenstel
  • Samenstellen bij De Jong & Laan; Hoe dan? Training over onze samenstelstandaard ondersteund met een interactieve casus. We nemen je mee in onze werkwijze (samenstellen 2.0) en we gaan aan de slag met een casus waardoor je de theorie direct in de praktijk brengt. 

Dag 3: Extra training voor de controlepraktijk

De laatste dag vindt plaats op het kantoor in Zwolle. Deze dag is alleen voor collega's die op de controlepraktijk (gaan) werken. Deze dag gaat specifiek over de interimcontrole. We gaan met elkaar aan de slag met procesbesprekingen en de uitwerking van lijncontroles. Deze dag duurt tot 12.00u en afsluitend is er een gezamenlijke lunch. Daarna zit de introductiebijeenkomst er ook op voor deze groep.

Sfeerimpressie van de introductiebijeenkomst

We zijn blij
dat je er bent,

Dus voel je
welkom!

Heb je vragen over de introductiebijeenkomst of ben je benieuwd of we voor jou een passende baan hebben binnen onze organisatie?