Accountancy

Achter de cijfers, waar jij je dagelijks in verdiept en mee werkt, zitten de ambities van je klanten. Met dit in je achterhoofd gaan cijfers meer leven. Je bent van grote toegevoegde waarde voor je klanten.
Benieuwd naar de vacatures?

&NUJIJ!

Bij de Jong & Laan ben je als accountant sparringpartner voor ondernemers op financieel gebied. Natuurlijk stel je de jaarrekening(en) samen en zorg je voor tijdige deponering van de jaarstukken bij de KvK. Dat is de basis. Maar jij kijkt verder dan cijfers. Klanten helpen om hun prestaties te verbeteren, daar ga jij voor. Zo help jij klanten onder andere met:

 

  • het (her)formuleren van een strategie en de uitwerking daarvan;
  • automatisering en dashboarding;
  • het controleren van de jaarrekening;
  • advies over personeelsvraagstukken;
  • vragen over de belastingwetgeving;
  • ondersteuning bij bedrijfsverkoop of -overname.

Proactief adviseren met het financieel dashboard

Alle adviseurs in de samenstelpraktijk maken gebruik van het financieel dashboard om klanten proactief te adviseren en hen realtime inzicht te geven. Hierin zie jij (mutaties in) de liquiditeit, omzet, kostprijs, brutomarge, debiteuren en crediteuren. 

In samenwerking met de collega's van IT advies wordt het dashboard continu geoptimaliseerd. Hierdoor ben jij verzekerd van kwalitatieve en betrouwbare cijfers waarmee je klanten optimaal adviseert.

Trendanalyses en prognoses

Neem je klant mee in hoe zij presteren in vergelijking met concullega's in dezelfde branche. Signaleer ontwikkelingen in de markt en spar hierover met de klant. Het komt vaak aan op jouw adviesvaardigheden: kansen signaleren, knelpunten benoemen, vertrouwen geven. Dus ook als mens jezelf laten zien en dicht bij je klant durven staan.

Maak kennis met
team accountancy

Zeggen waar het op staat

Je werkt heel nauw samen met je klanten. Je zit bij dga’s aan tafel en geeft eerlijke adviezen. Doordat je een persoonlijke band hebt en veel weet van een klant, is er geen drempel om de waarheid te zeggen. Aan jou de taak om je klant te zeggen waar het op staat, oprecht en gedegen, in iedere situatie.

Accountant? Ik ben meer een huisarts voor bedrijven

Je mag me best een echte ambassadeur van de Jong & Laan noemen. Ik werk er al sinds 1999 en doe dat nog elke dag met veel plezier. Contact met mensen. Met mijn collega’s, en natuurlijk onze klanten, voor wie we echt van betekenis zijn. Dát is waar ik de meeste energie van krijg.

Lees meer
Taboe doorbroken: bijna mijn AA titel aan de wilgen gehangen

Heel lang getwijfeld. Zal ik het doen en jullie nog meer een inzicht geven in wie ik ben? Laten zien dat ik ook heel zwak kan zijn? Mijn onzekerheden en twijfel laten zien? Je merkt het al, ik heb besloten om het wél te doen.

Lees meer
Van Big 4 kantoor naar de Jong & Laan. Een wijs besluit?

Dit was de kernvraag waar Robbert Koopmans antwoord op wilde geven toen hij werd benaderd door de Jong & Laan. Overstappen naar een nieuwe omgeving is altijd spannend. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Waar hij eerst werkte in een Big 4 kantoor, heeft hij nu de overstap gemaakt naar de Jong & Laan.

Lees meer
Geen vraag is te moeilijk, het antwoord is nooit ver weg

Het wil wat zeggen: als je ergens begint als stagiair en er tien jaar later nog werkt. Ik ben hier begonnen om de simpele reden dat de Jong & Laan één straat van mijn ouderlijk huis vandaan lag. Lekker dichtbij dus, al is dat nu allang niet meer dé reden dat ik er nog werk.

Lees meer

Samen werken aan één doel

Binnen de vestigingen werken we in kleine teams met eigen klantportefeuilles, korte lijnen en duidelijke aanspreekpunten. Als accountant in de samenstelpraktijk heb jij daarin een belangrijke spilfunctie. Jij kent de klant als geen ander en bent hierdoor in staat om snel te schakelen met adviseurs uit andere vakgebieden.

Samen werken we aan dat ene doel: met de juiste dienstverlening mkb-ondernemers zo goed en zo efficiënt mogelijk ondersteunen.

&NUJIJ!