Accountancy

Cijfers vertellen je waar de organisatie van de klant nu staat. Het efficiënt inrichten van de financiële administratie en het samenstellen van de (visuele) jaarrekening is voor ons de basis. Belangrijker vinden we waar een organisatie naar toe wil groeien. Samen geven we inzicht in de mogelijkheden.
Verhalen van collega's

&NUJIJ!

Bij de Jong & Laan ben je een strategisch sparringpartner voor ondernemers. Natuurlijk stel je de jaarrekening(en) samen en zorg je voor tijdige deponering van de jaarstukken bij de KvK. Dat is de basis. Maar jij kijkt verder dan cijfers. Klanten helpen om hun prestaties te verbeteren, daar ga jij voor. Zo help jij klanten onder andere met:

 

  • opstellen van de (visuele) jaarrekening;
  • bespreken van de jaarrekening met het financieel dashboard;
  • het geven van progrnoses over toekomstige investeringen of besluiten;
  • het vergelijken en interpreteren van benchmarkrapportages;
  • het opsporen van bijzondere gebeurtenissen in de financiële administratie door data-analyse te gebruiken.

Cijfers gaan leven, ook voor jou als professional

In een begrijpelijk en visueel overzicht wordt duidelijk hoe de klant er financieel voor staat, waarbij onder meer ingezoomd kan worden op details en ontwikkelingen door de maanden heen. Wij zetten het veel in om in gesprek te gaan met klanten. Het maakt het niet alleen voor hen visueel, maar ook voor de advsieurs.

Klik er hieronder doorheen en krijg een beeld waar we mee werken. 

 

Data-analyse: bijzondere gebeurtenissen snel aan het licht

Het analyseren van afwijkingen in bijvoorbeeld facturatiesystemen of in de vooraadadministratie, is onderdeel van het werk dat we doen. Door dit te bespreken met de klant, werken we samen van inzicht naar verbeteringen. Hierover geven we proactief advies hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. 

Door data-analyse kan onder meer het volgende geconstateerd worden:

  • Opvallend meer uitgaven in een bepaalde maand.
  • Een achterblijvende omzet op debiteurniveau.
  • Een afwijkend hoog of laag btw-bedrag.

Er waardevolle informatie voor jou als professional om je werk beter en efficënter te doen. Het maakt het werk ook diepgaander en leuker, doordat je met collega's en klanten gelijk de kern te pakken hebt. 

Maak kennis met
team accountancy

Zeggen waar het op staat

Je werkt heel nauw samen met je klanten. Je zit bij dga’s aan tafel en geeft eerlijke adviezen. Doordat je een persoonlijke band hebt en veel weet van een klant, is er geen drempel om de waarheid te zeggen. Aan jou de taak om je klant te zeggen waar het op staat, oprecht en gedegen, in iedere situatie.

Accountant? Ik ben meer een huisarts voor bedrijven

Je mag me best een echte ambassadeur van de Jong & Laan noemen. Ik werk er al sinds 1999 en doe dat nog elke dag met veel plezier. Contact met mensen. Met mijn collega’s, en natuurlijk onze klanten, voor wie we echt van betekenis zijn. Dát is waar ik de meeste energie van krijg.

Lees meer
Taboe doorbroken: bijna mijn AA titel aan de wilgen gehangen

Heel lang getwijfeld. Zal ik het doen en jullie nog meer een inzicht geven in wie ik ben? Laten zien dat ik ook heel zwak kan zijn? Mijn onzekerheden en twijfel laten zien? Je merkt het al, ik heb besloten om het wél te doen.

Lees meer
Van Big 4 kantoor naar de Jong & Laan. Een wijs besluit?

Dit was de kernvraag waar Robbert Koopmans antwoord op wilde geven toen hij werd benaderd door de Jong & Laan. Overstappen naar een nieuwe omgeving is altijd spannend. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Waar hij eerst werkte in een Big 4 kantoor, heeft hij nu de overstap gemaakt naar de Jong & Laan.

Lees meer
Geen vraag is te moeilijk, het antwoord is nooit ver weg

Het wil wat zeggen: als je ergens begint als stagiair en er tien jaar later nog werkt. Ik ben hier begonnen om de simpele reden dat de Jong & Laan één straat van mijn ouderlijk huis vandaan lag. Lekker dichtbij dus, al is dat nu allang niet meer dé reden dat ik er nog werk.

Lees meer

Samen werken aan één doel

Binnen de vestigingen werken we in kleine teams met eigen klantportefeuilles, korte lijnen en duidelijke aanspreekpunten. Als accountant in de samenstelpraktijk heb jij daarin een belangrijke spilfunctie. Jij kent de klant als geen ander en bent hierdoor in staat om snel te schakelen met adviseurs uit andere vakgebieden.

Samen werken we aan dat ene doel: met de juiste dienstverlening mkb-ondernemers zo goed en zo efficiënt mogelijk ondersteunen.

&NUJIJ!