De Uitdaging

Op bedrijfsbezoek met de Jong & Laan

De Uitdaging is een strategische praktijkcasus waarin vierdejaars accountancystudenten zich in teamverband over een actueel financieel vraagstuk van een ondernemer buigen. Een dag lang in de rol van accountant en in de praktijk ervaren hoe het is om accountant te zijn.

Eerst krijg je tijd om je in te lezen in de casus. Dan volgt op de dag van de Uitdaging het bedrijfsbezoek en gesprekken met de ondernemer en een accountant of belastingadviseur van de Jong & Laan.

De uitdaging: real life casus accountancystudenten

Advies presenteren

Aan de hand van deze informatie moet je de casus vervolgens met je teamgenoten vertalen naar een presentatie met een passend advies voor de ondernemer.

De beste teams mogen hun casus presenteren, waaruit moet blijken dat ze goed hebben nagedacht over oplossingen voor de ondernemer. Een jury, bestaande uit de ondernemer en de adviseurs van de Jong & Laan, kiest uiteindelijk de winnaar.

Mensen bij elkaar zijn accountancy studenten die hebben deelgenomen aan de uitdaging

Groot Succes

De Jong & Laan is in 2007 met de Uitdaging begonnen. Vanwege het grote succes wordt de Uitdaging in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen, Windesheim, HAN en Saxion per jaar georganiseerd.

De Uitdaging is een groot succes. Niet verwonderlijk, want behalve dat je in de praktijk kunt ervaren hoe het is om accountant te zijn, maak je ook kans op het winnen van een Samsung Tablet.