Ga jij De Uitdaging aan?

De Jong & Laan is in 2007 met de Uitdaging begonnen en tot op de dag van vandaag organiseren we dit voor studenten. Vanwege het grote succes wordt de Uitdaging in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen, Windesheim, HAN en Saxion ieder jaar georganiseerd.

De Uitdaging

Bij de Jong & Laan vinden we het belangrijk dat toekomstige accountants gedurende hun studie in de praktijk kunnen ervaren hoe het is om een accountant te zijn. Om deze reden sluiten wij ons aan bij de Uitdaging; bij dit project komen vierdejaars accountancystudenten bijeen om zich, in teamverband, over een actueel financieel vraagstuk van een ondernemer te buigen.

De Uitdaging wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met vier hogescholen:

  • Windesheim
  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) 
  • Saxion
  • Hanzehogeschool Groningen
Tom Bulter
Tom Bulter Campus recruiter

Hoe ziet de dag eruit?

De uitdaging bestaat uit twee contactmomenten: de kick-off en de Uitdaging zelf.

Kick-off

Tijdens de kick-off krijg je informatie over de dag, wordt de groepsindeling bekendgemaakt en ontvang je de casus. Hierin staat een 'probleem' van de klant, waar jullie een oplossing voor mogen bedenken in de vorm van een advies. De kick-off vindt plaats op de hogeschool waar jij bij bent aangesloten. 

De Uitdaging

De Uitdaging vind plaats bij een (relatief grote) klant van de Jong & Laan. Hier zijn twee collega’s van de Jong & Laan bij betrokken samen met twee medewerkers van de klant. Tijdens de Uitdaging ga je interessante presentaties bijwonen en krijgen je een rondleiding door het bedrijf van de klant. 

Vervolgens ga je écht kennismaken met het werkveld; samen met je groepje neem je interviews af bij de klant en collega's van de Jong & Laan. Op basis hiervan verzamel je input voor jullie advies. Met je groep werk je aan een advies voor de klant die je gaat vertalen naar een presentatie. Tussendoor is er ruimte voor een heerlijke lunch. 

Deze presentaties van alle deelnemende groepen worden verzameld en vervolgens door de jury bekeken. De jury, bestaande uit de ondernemer en de adviseurs van de Jong & Laan, besluiten wat de drie ‘beste’ adviezen zijn. Deze groepen mogen hun advies daadwerkelijk gaan presenteren aan de klant en de medewerkers van de Jong & Laan. Super gaaf! 

De groep met het beste advies én de beste presentatie wint de Uitdaging, en iedereen uit dat groepje krijgt een Samsung Tablet. We sluiten af met een groepsfoto en een gezellige borrel bij de klant.

Groot Succes

De Jong & Laan is in 2007 met de Uitdaging begonnen. Vanwege het grote succes wordt de Uitdaging in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen, Windesheim, HAN en Saxion ieder jaar georganiseerd.

Heb je nog vragen over de Uitdaging? Neem gerust contact op. 

De Uitdaging: real life casus accountancystudenten