De Jong & Laan start opvolgings­proces directie­team

Accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan is het opvolgingsproces gestart voor haar huidige directieleden, Marco Lokhorst, Horst in ’t Veld en Roland Ogink, van wie de vijfjaarstermijn op 1 juli 2024 afloopt. De succesvolle groeistrategie van de Jong & Laan heeft geleid tot een nieuwe organisatie met een brede vertegenwoordiging door het land, die klanten en collega’s toegang geeft tot nog meer specialistische kennis binnen het eigen netwerk van de Jong & Laan.

Persbericht

Vroomshoop, 13 december 2023

In overleg met de voltallige partnergroep is besloten om plaats te maken voor een nieuw directieteam, breder van samenstelling en met passende ervaring in het leiden van een sterk groeiende en moderne partnerorganisatie. Voor het eerst zal de Jong & Laan naast interne kandidaten ook externe kandidaten meenemen in het opvolgingsproces.

Onder de huidige directie heeft de Jong & Laan zich ontwikkeld van een regionale organisatie naar een landelijk netwerk met meer dan 1000 medewerkers in 25 vestigingen.

Willem van Wijngaarden, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Jong & Laan: "Het afgelopen jaar heeft de Jong & Laan mooie stappen gezet met drie succesvolle acquisities, waarmee niet alleen de landelijke dekking is uitgebreid, maar ook innovatieve diensten en specialistische kennis zijn toegevoegd aan het aanbod. Het is mede aan Marco, Roland en Horst te danken dat we deze stappen met elkaar hebben gezet. Op dit moment staat er een stabiele en zeer gezonde organisatie, waarbij kwaliteit, mensgerichte cultuur en data-analyse de fundamenten zijn die hebben bijgedragen aan het succes van de Jong & Laan.  De groei zal ook de komende jaren verder voortgezet worden. Het nieuwe de Jong & Laan vraagt dan ook om een bestuursmodel met een bredere directie met aanvullende expertise en ervaring in het leiden van een dynamische partnerorganisatie."

Naast de verdere groei en uitbreiding van het kantorennetwerk, bestaat de opdracht van het nieuwe directieteam uit de voortdurende versterking van kwaliteit, verbreding en verdieping van het aanbod, en verdere integratie van huidige en nieuwe collega’s binnen de mensgerichte cultuur van de Jong & Laan.

De nieuwe directie zal naar verwachting voor de zomer compleet zijn. Vanzelfsprekend blijft de zeggenschap over de controleplichtige activiteiten bij de accountants hierbij te allen tijde geborgd.  

Over de Jong & Laan

De Jong & Laan is een vooruitstrevende accountants- en adviesorganisatie. Met de aansluiting van Marshoek, 5BAR Assurance en Horlings uitgegroeid tot een landelijke organisatie met ruim 1000 mensen en 25 vestigingen. De organisatie voorziet haar 10.000-plus klanten - veelal mkb-ondernemers in een grote diversiteit van sectoren - naast accountancy en (internationaal) belastingadvies, van hoogwaardig specialistisch advies zoals corporate finance, subsidieadvies, strategisch advies, personeelsadvies, IT-advies en familieadvies.