Geen vraag is te moeilijk, het antwoord is nooit ver weg

Het wil wat zeggen: als je ergens begint als stagiair en er tien jaar later nog werkt. Ik ben hier begonnen om de simpele reden dat de Jong & Laan één straat van mijn ouderlijk huis vandaan lag. Lekker dichtbij dus, al is dat nu allang niet meer dé reden dat ik er nog werk. Maar het gevoel van dichtbij is nog steeds de belangrijkste. En daarmee bedoel ik dat we dicht bij onze klanten staan.

Roy over zijn werk als adviseur mkb

Ik woon in Hengelo, samen met mijn vriendin, mijn zoontje en teckel Youp. Ik omschrijf mezelf als een gedreven en betrouwbaar persoon. Dat is ook belangrijk in ons werk met het oog op wet- en regelgeving. We bouwen aan een goede band met onze klanten.

Als zij zien dat we voor hen door het vuur gaan, dan ontstaat er een mooie samenwerking. Dat is waar ik het voor doe. Na werktijd klus ik graag in en rond het huis. Van kleine tot grote verbouwingen, ik vind het leuk om te doen. Verder ga ik veel naar voetbalwedstrijden, pak ik graag een terrasje en sport ik vaak. Ik zit niet graag stil.

Sparringpartner voor meer dan cijfers

Ik werk als senior adviseur MKB. Wat ik zoal doe? Ik ben verantwoordelijk voor een aantal klanten, voor wie ik de belastingaangifte en de jaarrekening verzorg. Maar eigenlijk adviseer ik ze op allerlei vlakken. Van belastingbesparing en subsidie tot meedenken in de bedrijfsstrategie. We zijn echt een sparringpartner voor bedrijfsbrede thema’s, die verder gaan dan de cijfers. Die diversiteit is wat me het meest aanspreekt.

Ik zou willen dat het zo was, maar soms heb ik niet direct het antwoord op een vraag.

Ik zou willen dat het zo was, maar soms heb ik niet direct het antwoord op een vraag. Dit zijn meestal de echt complexe en uitdagende vraagstukken. Dan is het prettig dat je een grote organisatie achter je hebt, met collega’s die gespecialiseerd zijn.

Geen vraag is te moeilijk, het antwoord is nooit ver weg. Iedereen staat voor elkaar klaar en wil helpen. We zijn een grote, professionele organisatie, maar er is tegelijkertijd sprake van een lokale, ons-kent-ons-cultuur. De lijnen zijn kort, je staat er nooit alleen voor. Dat is wat ik het meest waardeer aan mijn collega’s. Die behulpzaamheid. Dat én de verplichte traktaties als we een mooie mijlpaal te vieren hebben.

Roy Veld
Roy Veld Senior adviseur mkb

Regie over je eigen carrière

Een mooie persoonlijke mijlpaal is dat ik begin dit jaar mijn AA-titel heb behaald. Toegegeven, het was best wel pittig. Zeker als je een drukke dag hebt gehad, valt het tegen als je ’s avonds nog aan de studie moet. Dan is het extra lekker als je hem eenmaal hebt.

Uiteindelijk wil ik tekeningsbevoegd accountant worden. Daarvoor heb ik nu de theorie en de praktijk op zak. Wil je tekeningsbevoegd worden bij de Jong & Laan dan hanteren we een extra hoge kwaliteitsstandaard. Daarom moet je hiervoor bij ons nog een intern traject volgen.

medewerker de jong en laan

Als je jezelf wil ontwikkelen, dan krijg je daar bij de Jong & Laan alle kansen voor. 

Je moet uitspreken wat je wil, dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden.

Het werkt natuurlijk wel twee kanten op. Je moet er zelf voor gaan en een stapje extra zetten. Maar als je de capaciteiten hebt, dan heb je hier de regie over je eigen carrière en kun je – binnen de kaders – zelf bepalen wat je hier doet. Nogmaals, je moet wel uitspreken wat je wil en dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden. Je krijg altijd de kans.

Wil je meer weten over mijn ervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op of reageer onder deze blog.