Veel geleerd over mijzelf
en mijn eigen handelen

Het Young Development Programma is zo opgezet dat je elkaar binnen een hele korte tijd heel goed leert kennen. Het hele programma duurt een halfjaar en je hebt maandelijks bijeenkomsten op een externe locatie.

Het Young Development Programma

Binnen de Jong & Laan staat persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. Hier zijn verschillende trainingen voor, zoals het Young Development Programma (YDP). Na 2,5 jaar werkervaring nodigde mijn leidinggevende mij uit om het YDP aan te gaan.

Ik had al veel goede verhalen gehoord van collega’s en was dus erg benieuwd wat het mij zou brengen. Het leuke aan het YDP is dat je met een groep collega’s wordt ingedeeld die je normaal gesproken niet zo vaak ziet. Dit zijn collega’s van andere vestigingen en andere disciplines.

Een halfjaar samen de diepte in

Het traject is zo opgezet dat je elkaar binnen een hele korte tijd erg goed leert kennen. Het hele programma duurt een halfjaar en je hebt maandelijks bijeenkomsten op een externe locatie.

Gek genoeg ging ik mezelf, buiten mijn comfortzone, juist steeds comfortabeler voelen.

Iedereen stelt zich erg open om de uitdaging aan te gaan met zichzelf en uiteindelijk te groeien. Om groei door te maken, is het belangrijk om te begrijpen waarom je bepaalde dingen ervaart of voelt.

Om dat voor elkaar te krijgen, werd ik tijdens de sessies uitgedaagd om te kijken naar mijn eigen sterke punten en verbeterpunten. Hier doe je verschillende oefeningen voor. Ik heb veel geleerd in de sessies over mezelf, waardoor ik weer nieuwe inzichten kreeg over mijn eigen gedrag.

Danique Splinter
Danique Splinter Assistent-accountant controle

Buiten mijn comfortzone

De sessies waren soms buiten mijn comfortzone en juist daarom zo nuttig. Ik werd echt uitgedaagd om te kijken hoe ver ik buiten de comfortzone kon gaan en gek genoeg ging ik mezelf juist steeds comfortabeler daarbij voelen.

Zo hebben wij presentaties gegeven en hebben we lastige situaties behandeld met trainingsacteurs. De sessies kwamen zo dicht bij de werkelijkheid dat ik er veel nuttige punten uit heb kunnen halen die ik nu in het werk dagelijks toepas.

Het mooie aan Young Development is dat de training op zowel zakelijk- als op persoonlijk vlak veel voor mij heeft betekend. Het is veel meer dan een zakelijke training en ik pas het dagelijks toe in zowel mijn privé- als werkleven. Het is ook onwijs leuk om te zien dat we binnen een korte tijd met een groep collega’s veel dichter naar elkaar toe zijn gegroeid.

Ik raad het traject iedereen aan! Heb je vragen na het lezen van mijn blog? Neem dan gerust eens contact met mij op.