Samen werken aan jouw toekomst

Voor veel mensen is pensioen niet iets waar ze wekelijks of zelfs maandelijks bij stil staan. Het is er gewoon en je gaat er vanuit dat als je straks stopt met werken, je prettig kunt leven en genieten. Ik neem je mee in een aantal voordelen van een goede pensioenregeling.

Een goede pensioenregeling bij de Jong & Laan

Financiële zekerheid is belangrijk. Daarom werken wij als directie en HR nauw samen met de ondernemingsraad om de beste uitkomst te realiseren voor alle collega’s. Bij de Jong & Laan kennen we een Collective Defined Contribution (CDC) pensioenregeling. Je hebt hierbij een opbouwpercentage van 1,365% (2024) van de pensioengrondslag per jaar volgens het middelloonsysteem.

Tijdens je dienstverband is het pensioen voor je partner als je komt te overlijden goed geregeld (op risico basis). Het is daarnaast mogelijk om, op vrijwillige basis, een pensioen voor je partner op te bouwen voor als je komt te overlijden ná je pensioendatum of nadat je uit dienst bent getreden. Het geeft natuurlijk een goed gevoel dat in de toekomst het pensioen voor jou en je partner goed geregeld is!

Tjitske Nijland
Tjitske Nijland Beleidsadviseur HR

Voor veel mensen is pensioen niet iets waar ze wekelijks of zelfs maandelijks bij stil staan. Het is er gewoon en je gaat er vanuit dat als je straks stopt met werken, je prettig kunt leven en genieten. Toch vinden we het belangrijk om bij alle (nieuwe) collega’s goed uit te leggen wat onze pensioenregeling voor hen betekent en welke voordelen een goede pensioenregeling voor hen meebrengt.

Het is toch fijn om te weten dat je niet alleen nu goed zit bij de Jong & Laan, maar ook als je met pensioen gaat.

Hieronder neem ik je graag mee in een aantal van deze voordelen.

1. Financiële zekerheid

Met onze pensioenregeling die we in samenspraak met de ondernemingsraad vaststellen, heb je je financiële toekomst goed in beeld.  Op basis hiervan kun je een goede inschatting maken of dit voldoende is om je levensstandaard te behouden of dat het nodig is om iets extra's te regelen. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je eventuele partner.  Je kunt bij de Jong & Laan namelijk gebruikmaken van een extra regeling om voor je partner pensioen op te bouwen voor als jij komt te overlijden.

2. Flexibiliteit

Onze pensioenregeling is ontworpen met jou in gedachten. De regeling biedt flexibele opties voor onder andere de pensioendatum, zodat je met pensioen kunt gaan wanneer dat het beste bij jouw behoeften past.

3.Informatievoorziening

Regelmatig organiseren we informatiebijeenkomsten om iedereen goed en tijdig te informeren over onze huidige regeling, maar ook over veranderingen die op ons afkomen zoals de Wet toekomst pensioenen. Daarom organiseren we webinars voor alle collega’s en kun je bij jouw HR adviseur altijd terecht voor vragen.

4. Zorgeloze Toekomst

Met onze pensioenregeling krijg je een goed beeld van het inkomen als je met pensioen gaat. Je kunt je eigen financiële toekomst plannen en zorgeloos genieten van je pensioenjaren. Het is toch fijn om te weten dat je niet alleen nu goed zit bij de Jong & Laan, maar ook als je met pensioen gaat.

Wil je meer weten over de pensioenregeling? Dan kun je bij mij terecht voor vragen. Mocht je eens sfeer willen proeven op één van onze kantoren? Neem dan eens contact met mij op.

Benieuwd naar meer

arbeidsvoorwaarden?