Voltijd studeren lag mij niet,
ik combineer liever theorie en praktijk.

Ik sla informatie beter op als ik het snel in de praktijk kan brengen. Dat is precies wat ik nu doe. Eén keer in de twee weken ga ik naar school en komt veel theorie aan bod. De rest van de week breng ik dit in de praktijk, want ik werk mee op de vestiging Harderwijk van de Jong & Laan.

Ik volgde de opleiding Accountancy aan het Windesheim.

Al snel kwam ik erachter dat de manier van studeren, op het hbo, mij niet zo goed lag. Op het hbo heb je veel tijd die je zelf moet inplannen en invullen. Dit vond ik best lastig om goed te doen. Het paste niet bij mijn manier van leren. Het werkte gewoon niet voor mij.

Gelukkig kon ik er over praten met mijn mentor en kwamen we tot de conclusie dat een Associate Degree (AD) wellicht beter bij mij zou passen. Deze opleiding duurt twee jaar en daarna kun je in twee jaar je hbo-diploma halen. Qua tijd en niveau kom je dus op hetzelfde neer wanneer je direct start met een voltijd hbo-opleiding.

De voordelen van een Associate Degree

Ik sla informatie beter op als ik het snel in de praktijk kan brengen. Dat is precies wat ik nu doe. Eén keer in de twee weken ga ik naar school en komt veel theorie aan bod. De rest van de week breng ik dit in de praktijk, want ik werk mee op de vestiging Harderwijk van de Jong & Laan.

Op het hbo werkte ik veel in groepjes, iedereen doet wat en we voegden alles samen. Nu zijn projecten zelfstandig en komt alles op mij neer om uit te zoeken. Het is meer werk, maar ik leer zoveel meer.

Een ander voordeel van het AD-traject bij de Jong & Laan is dat je naast je studie werkt en dus gewoon betaald krijgt. Hierdoor hoef ik geen bijbaantje meer te nemen en zijn mijn avonden en weekenden echt vrij.

Tenslotte is het superfijn dat ik dit traject via de jong & Laan volg, omdat zij ook mijn studiekosten betalen. Geen studieschuld dus voor mij, maar wel veel meer praktijkervaring wat mij helpt in mijn ontwikkeling en studie.

Sem Peters
Sem Peters Beginnend assistent-accountant

Zij zetten de stap!

Combinatie werk-school is goed te doen

Vooral in het begin is het pittig. Alles is nieuw, zowel op school als op je werk. Wat ik vooral deed was veel vragen en je vooral niet bezwaard voelen om te vragen. Iedereen weet dat je net begint en wat ik merk hier in Harderwijk is dat ik echt bij iedereen terecht kan voor vragen. Liever te veel vragen dan te weinig!

Ik heb door de weeks 16 uur vrij voor school en de overige 24 uur werk ik mee in de praktijk. Deze verdeling werkt voor mij erg goed. Ik heb genoeg tijd om voor school bezig te zijn. Het feit dat ik nu al werk voor een werkgever maakt mij ook extra gemotiveerd in mijn studie. Ik doe het nu niet alleen voor mijzelf, maar ook omdat ik het goed wil doen in mijn werk.

Ik zou het doen!

Achteraf zou ik het zo weer doen. Ik zou niet eens zijn begonnen aan de voltijd Accountancy opleiding, want het is gewoon niet mijn manier van leren. Ik heb nu de perfecte combinatie te pakken en ik vind het erg leuk.