Werken op een kleinere vestiging juist heel fijn!

Als je bezig bent met je studie, of net vers van school komt, dan heb je als stagiair of assistent-accountant nog geen idee wat je kunt verwachten. Ik had hetzelfde. Wat is het dan fijn om in een kleiner team terecht te komen, waar ik mij direct thuis voelde, zoals in Raalte.

Het werk wordt steeds leuker

Voor ik het wist zat ik in de groepsapp, had ik een welkomstpakket en kreeg ik rustig uitleg over de werkzaamheden. Even terug naar hoe ik bij de Jong & Laan terecht ben gekomen.

Tijdens mijn opleiding aan het Windesheim verzorgde de Jong & Laan het project Caseware. Ik vond de collega’s die hierbij aanwezig waren erg sympathiek en dit zorgde ervoor dat ik mijzelf ook wel zag werken bij deze organisatie. Ik kende Marco Strijtveen (accountant in Raalte), hij woont namelijk bij mij in de straat. Voor ik het wist had ik mijn eerste gesprek in Raalte en na een aantal goede gesprekken ben ik hier gestart.

Het voelt goed om hierin stappen te maken en ik merk dat het werk steeds gevarieerder en uitdagender wordt.

Verbanden leggen maakt het werk leuker

De eerste periode heb ik veel uitleg gekregen over de verschillende systemen. Waarom, hoe en wanneer gebruiken we ze. Doordat er de tijd werd genomen om mij alles uit te leggen, pakte ik het snel op. Ik schreef veel mee, het is toch veel informatie, maar ik kon/kan altijd nog iets navragen als ik het even niet meer weet.

Het werk wordt steeds leuker vind ik, zodra je meer verbanden gaat zien. De kennis vanuit school heb ik nu al zoveel uitgebreid. Het voelt goed om hierin stappen te maken en ik merk dat het werk steeds gevarieerder en uitdagender wordt.

Nick Dijkman
Nick Dijkman Beginnend assistent-accountant

Contact met de klant

Het is fijn dat we bij de Jong & Laan met mkb+ organisaties werken. Dit zijn organisaties van formaat, met serieuze ambities. Toch hebben we direct en persoonlijk contact met de klant en dat is voor mij een gouden combinatie.

Laatst had ik bijvoorbeeld samen met de accountant telefonisch contact met de klant. Ik luisterde mee, maar ik kon ook input geven. Ik moest voorafgaand bijvoorbeeld e.e.a. uitzoeken en dit toelichten aan de klant. Denk hierbij aan het verloop van bepaalde kosten, bijzonderheden die vanuit de Power BI rapportages naar voren komen etc.

De werkzaamheden

Binnenkort heb ik een eerste bespreking van de jaarrekening bij de klant. Dit doe ik samen met de accountant, maar ik mag hierin wel het voortouw nemen. Ik ben zeker niet alleen bezig het samenstellen van de jaarrekening, ik pak bijvoorbeeld ook andere vraagstukken van klanten op.

Denk hierbij aan stukken die klanten moeten aanleveren aan banken etc. Daarbij zijn de werkzaamheden voor iedere klant weer net wat anders en dit geeft veel afwisseling en hierdoor blijf je uitgedaagd worden in je werk.

medewerker de jong en laan

Heb je ambities? Spreek ze uit!

Ik ben nu nog stagiair, maar start hierna als (beginnend) assistent-accountant. Het werk dat ik nu doe zal straks niet anders zijn en zal zich gaandeweg uitbreiden naarmate ik mij meer ontwikkel.

Als je graag iets wil zien of doen binnen bij de Jong & laan, dan is hier ruimte voor. Je hoeft niet via de adviseur naar de accountant, maar je kunt direct naar de accountant. Dit vind ik, naast de fijne sfeer, een groot voordeel aan een kleinere vestiging zoals Raalte.