Maaike is Maaike bij de Jong & Laan (en adviseur mkb)

Opleidings­mogelijk­heden

Jij neemt de verantwoordelijkheid, wij houden de focus op kwaliteit

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Bij de Jong & Laan realiseren we ons dat we alleen met de inzet van onze medewerkers de beste service en kwaliteit aan onze klanten kunnen bieden.

Zoals we naar jou als medewerker kijken, zo kijken we ook aan tegen jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Jij hebt de regie.

De investering in jou doen we dan ook graag. Met onze aantrekkelijke studieregeling bieden we je een omgeving waarin jij jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, je talenten optimaal kunt benutten en ook jouw karakter tot z'n recht laat komen.

Blog

Dit is de nieuwe PE-opzet waarin jij de regie neemt

Bepaal als PE-plichtige, aan de hand van Persoonlijke Ontwikkelplannen (POP’s), zelf de vorm en omvang van de PE-activiteiten die nodig zijn...

Door Anja Wansink
Lees blog

Leren en werken gaan gelijk op

De Jong & Laan sluit aan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van leren. Dit betekent het volgende:

 • Leren en werken gaan gelijk op.
 • Leren doen we individueel én samen: vanuit samenwerking, coaching en 'feedforward'.
 • Leren draagt bij aan jouw ontwikkeling en de organisatiedoelstellingen.
 • Leren doen we ook door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen zoals 'GoodHabitz'.

Kortom, wij helpen jou om vanuit de nieuwste inzichten en nieuwste digitale ontwikkelingen, doorlopend te werken aan persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling of nieuwe carrièrekansen: op ieder niveau en binnen elke functie.

Hieronder vertellen we je meer over onze vaktechnische opleidingen, persoonlijke ontwikkelingstrajecten en onze eigen academy. En je leest hoe we jouw ontwikkeling evalueren in een 'Goed gesprek'. 

Vaktechnische opleidingen

De Vaktechnische opleiding zorgt dat jij je in de eerste fase van je carrière kunt ontwikkelen in de volle breedte van het vakgebied. Samen leggen we de basis voor jouw loopbaan en ontwikkelen we jouw vaktechnische kennis op gebied van fiscaliteit, controle, samenstel of personeel. We bieden o.a. de volgende soort(en) opleiding(smogelijkheden):

Personal Development

Naast een inspirerende omgeving, waarin je talenten alle ruimte krijgen voor ontwikkeling, bieden we verschillende Personal developmenttrajecten. Deze richten zich op de bewuste professional. Je krijgt inzicht in de jouw persoonlijke talenten en vaardigheden.

De mate waarin je beschikt over de relevante competenties en voorkeur bepalen de richting van je loopbaan. We stimuleren je te doen waar je goed in bent. We bieden o.a. de volgende soorten developmenttrajecten:

De boeiende trainingen, assessments en intervisiebijeenkomsten door gedreven trainers zijn gericht op de ontwikkeling van jouw persoonlijke competenties. Altijd actueel en vooruitstrevend zodat jij de opgedane kennis de volgende dag gelijk kunt toepassen.

► Bekijk ook deze video waarin onze collega's vertellen wat ze verwachten van hun leidinggevende.

Interne academy

We hebben onze eigen academy waarmee we een intern opleidingsaanbod bieden. Hierbij maken we gebruik van een online leerplatform, interne specialisten en uitwisseling van kennis. Zo leren we 'on the job' van elkaar en is het daarnaast ook mogelijk om thuis op een tijd die jou uitkomt te werken aan jouw ontwikkelbehoeftes. Via onze eigen academy heb je o.a. toegang tot:

 • Interne trainingen voor o.a. Caseware en Visma
 • Introductiedagen voor starters
 • Tweedaagse starterscursus voor de controlepraktijk
 • Traineetraject voor de personeelspraktijk
 • Vaktechnische kringen
 • Summercourse
 • Vaktechnische trainingen
 • Online trainingen via GoodHabitz

Goed gesprek

De traditionele functionerings- of beoordelingsgesprekken vind je bij ons niet meer, we gaan voor een Goed gesprek. Dit betekent:

 • Als medewerker ben je zelf aan zet, omdat je immers zelf de regie voert over je eigen loopbaan. Het gesprek vindt minstens 1 keer per jaar plaats en jij bepaalt de agenda en met wie je dit gesprek voert.
 • Het gesprek is toekomstgericht met de focus op jou, jouw ontwikkeling, vitaliteit en ambities voor de komende jaren. Vooruitkijken in plaats van achterom.
 • Naast een blik in de toekomst, bespreek je ook gericht doelen voor het komende jaar en wat je daarin zelf gaat doen of nodig hebt van je leidinggevende of de organisatie.

Het online platform PerforMens is een van de HR-instrumenten gericht op jouw ontwikkeling en de toegevoegde waarde daarvan voor de organisatie. Dit platform ondersteunt jou bij het voeren van de goede gesprekken en het bijhouden van jouw ontwikkeldoelstellingen. Ook kun je na afloop van een opdracht of een project specifiek feedforward vragen aan collega’s. Deze input neem je mee in jouw Goede Gesprek.

Studieregeling bij de Jong & Laan

Wij kennen een zeer aantrekkelijke studieregeling die je in staat stelt om jezelf continu te verbreden of te verdiepen, zowel binnen als buiten je vakgebied. Op basis van jouw persoonlijke ambities, wensen en idealen gaan we daar graag een goed gesprek met je over aan. In onze arbeidsvoorwaarden vind je o.a.:

 • Studieverlofdagen aanvullend op je vakantiesaldo
 • 50% van het volgen van colleges onder werktijd (max 4 uur)
 • Mogelijkheden tot overname van studiekosten
 • Studiekostenvergoeding incl. vergoeding voor boeken, reiskosten etc.