Opleiding & Ontwikkeling haal het maximale uit jezelf

Opleidingsmogelijkheden

Jij neemt de verantwoordelijkheid, wij houden de focus op kwaliteit

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Het continu ontwikkelen van kennis en vaardigheden is nog nooit zo belangrijk geweest. Investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling is dan ook heel belangrijk. Met onze aantrekkelijke studieregelingen en ontwikkelprogramma's bieden we je een omgeving waarin jij jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, je talenten optimaal kunt benutten en ook jouw karakter tot z'n recht laat komen.

Lees hieronder welke mogelijkheden je bij de Jong & Laan kunt benutten.

Stap uit je comfortzone met development programma's

Vaktechnische opleidingen

Na het behalen van jouw (hbo/wo) diploma doe je praktijkervaring op. Samen leggen we de basis voor jouw loopbaan en bieden we ruimte voor het volgen van opleidingen. Met deze brede basis ontwikkel jij jouw vakinhoudelijke kennis.

Bekijk de mogelijkheden

Interne academie

Jij hebt de regie over jouw carrière, daarvoor hebben wij onze eigen Interne Academie. Je beschikt hiermee over een groot opleidingsaanbod. Hierbij maken we gebruik van een online leerplatform, externe en interne docenten en specialisten en uitwisseling van kennis. Je leert 'on the job' van collega’s en is het daarnaast ook mogelijk om thuis te werken aan jouw ontwikkelbehoeftes. 

Lees meer

Studieregeling bij de Jong & Laan

Wij kennen een zeer aantrekkelijke studieregeling die je in staat stelt om jezelf continu te verbreden of te verdiepen, zowel binnen als buiten je vakgebied. Op basis van jouw persoonlijke ambities, wensen en idealen gaan we daar graag een goed gesprek met je over aan. In onze arbeidsvoorwaarden vind je o.a.:

  • Studieverlofdagen aanvullend op je vakantiesaldo; 
  • 50% vergoed voor het volgen van colleges onder werktijd (max 4 uur per week); 
  • Mogelijkheden tot overname van studiekosten; 
  • Studiekostenvergoeding incl. vergoeding voor boeken, reiskosten etc. 

Goed gesprek

De traditionele functionerings- of beoordelingsgesprekken vind je bij ons niet meer, we gaan voor een Goed gesprek. Dit betekent:

  • Minstens 1 keer per jaar een goed gesprek en jij bepaalt de agenda en met wie je dit gesprek voert.
  • Het gesprek is toekomstgericht met de focus op jou, jouw ontwikkeling, vitaliteit en ambities voor de komende jaren. Vooruitkijken in plaats van achterom.
  • Naast een blik op de toekomst, spreek je gericht doelen af voor het komende jaar.

Tijdens het Goede gesprek biedt het online platform PerforMens handvatten. Via dit platform houdt je ontwikkeldoelstellingen bij en vraag je feedforward van collega’s op. Het geeft je een geweldig startpunt om je ontwikkeldoelen te formuleren. Je hoort op een positieve, opbouwende manier van collega’s waar jij goed in bent en waar nog kansen liggen. Ook deze input neem je mee in jouw Goede gesprek.

Heb je vragen over de ontwikkelmogelijkheden bij de Jong & Laan? Neem dan eens contact op met Anja voor meer informatie.