Opleidingen & trainingen.

Investeren in jouw toekomst. Ontwikkel je op de manier hoe het bij jou en jouw leven past. Het is aan jou om te bepalen wanneer je wat wilt doen. Samen maken we een plan en maak je ambities waar!
Dit is onze studieregeling

Opleidingsmogelijkheden

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Het continu ontwikkelen van kennis en vaardigheden is nog nooit zo belangrijk geweest. Investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling is dan ook heel belangrijk.

Jij neemt de verantwoordelijkheid, wij houden de focus op kwaliteit.

Met onze aantrekkelijke studieregelingen en ontwikkelprogramma's bieden we je een omgeving waarin jij jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, je talenten optimaal kunt benutten en ook jouw karakter tot z'n recht laat komen.

 

Anja Wansink
Anja Wansink Beleidsadviseur opleiding & training

Een duurzame loopbaan begint bij jou!

De Jong & Laan Academie

Jij hebt de regie over jouw carrière, daarvoor hebben wij onze eigen Interne "de Jong & Laan Academie". Je kunt kiezen uit een breed opleidingsaanbod.

 

Hierbij maken we gebruik van een online leerplatform, externe en interne docenten en specialisten en uitwisseling van kennis. Je leert 'on the job' van collega’s en is het daarnaast ook mogelijk om thuis gebruik te maken van het online leerplatform.

 

Lees meer

Young Development Traject

Je bent young professional en na het afronden van je opleiding wil jij je graag ontwikkelen in je persoonlijke vaardigheden.

 

In een tijdsbestek van 6 maanden doorloop je in een groep met 8 collega’s een aantal modules die gericht zijn op de ontwikkeling van je basisvaardigheden en meer zelfinzicht. 

 

Lees meer

Personal Development Traject 

Met 3-6 jaar werkervaring kun je deelnemen aan het Personal Development Traject. Tijdens dit traject ga je vaardigheden verder ontwikkelen. Je start met een online assessment waarna je met je leidinggevende en met een trainer je persoonlijke leerdoelen vaststelt.

 

Daarna volg je gedurende één jaar verschillende modules gericht op het ontwikkelen van jouw persoonlijke vaardigheden. Denk hierbij aan:

 

 • Persoonlijk leiderschap;
 • Leidinggeven aan je (loop)baan;
 • Bouwen aan duurzame relaties.

 

Lees meer

Human Development Traject

Je hebt inmiddels je vaktechnische opleiding (bijna) afgerond, bezit ruime werkervaring en stuurt direct of indirect collega’s aan.

 

Heb je het YDP- of PD-Programma doorlopen of bij vorige werkgevers vergelijkbare ontwikkeltrajecten doorlopen? Super! Dan kun jij je verder ontwikkelen met het Human Development Programma. De volgende onderwerpen kun je verwachten:

 

 • Ontdekken, benutten van persoonlijke kracht
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Klantgerichte communicator
 • Advies verkopen en meerwaarde creëren
 • Samenwerken en teams

 

Lees meer

Vaktechnische opleidingen

Na het behalen van jouw (hbo/wo) diploma doe je praktijkervaring op. Samen leggen we de basis voor jouw loopbaan en bieden we ruimte voor het volgen van opleidingen. Met deze brede basis ontwikkel je jouw vakinhoudelijke kennis.

 

Lees meer

Studieregeling

Wij kennen een zeer aantrekkelijke studieregeling die je in staat stelt om jezelf continu te verbreden of te verdiepen, zowel binnen als buiten je vakgebied. In onze arbeidsvoorwaarden vind je onder andere:

 • Studieverlofdagen aanvullend op je vakantiesaldo; 
 • 50% vergoed voor het volgen van colleges onder werktijd (max 4 uur per week); 
 • Mogelijkheden tot overname van studiekosten.

Heb je vragen over de ontwikkelmogelijkheden bij de Jong & Laan? Neem dan eens contact op met Anja.

Neem contact op met Justin
medewerker de jong en laan

Goed gesprek

De traditionele functionerings- of beoordelingsgesprekken vind je bij ons niet meer, we gaan voor een Goed gesprek. Dit betekent:

 • Minstens 1 keer per jaar een goed gesprek en jij bepaalt de agenda en met wie je dit gesprek voert.
 • Het gesprek is toekomstgericht met de focus op jou, jouw ontwikkeling, vitaliteit en ambities voor de komende jaren. Vooruitkijken in plaats van achterom.
 • Naast een blik op de toekomst, spreek je gericht doelen af voor het komende jaar.

Tijdens het Goede gesprek biedt het online platform PerforMens handvatten. Via dit platform houd je ontwikkeldoelstellingen bij en vraag je feedforward van collega’s op.

Het geeft je een geweldig startpunt om je ontwikkeldoelen te formuleren. Je hoort op een positieve, opbouwende manier van collega’s waar jij goed in bent en waar nog kansen liggen. Ook deze input neem je mee in jouw Goede gesprek.