Tessa is Tessa bij de Jong & Laan (en Assistent-accountant)

Sollicitatie­procedure

Wij houden van duidelijkheid, ook tijdens de sollicitatieprocedure. Uiteraard kijken we er naar uit jouw sollicitatie te ontvangen, maar wat gebeurt er daarna? Hieronder kun je zien hoe het sollicitatieproces eruitziet.

Sollicitatieproces (young) professional

Sollicitatieproces stagiair

Wat kun je verwachten?

Het eerste gesprek

Zodra wij jouw sollicitatie en cv ontvangen, sturen wij je een ontvangstbevestiging en gaan we met jouw gegevens aan de slag. We bereiden graag goed voor met wie we in gesprek gaan, daarom kan het zijn dat we jouw social media kanalen bekijken. Zien onze recruiters de juiste match, dan nodigen we je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek met de recruiter.

Tijdens dit eerste gesprek bespreken we jouw mogelijkheden bij de Jong & Laan en jouw wensen ten aanzien van een nieuwe baan.

Is deze kennismaking positief, dan volgt een online assessment.

Online assessment

Het online assessment brengt jouw persoonlijkheid en drijfveren in kaart, zodat zowel jij als wij kunnen zien of deze bij de vacature passen waar jij op solliciteert. Want niet alleen jouw kennis, maar ook jouw karakter telt!

Het assessment bestaat uit drie onderdelen en duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt het assessment online, dus thuis, op een voor jouw passend moment, maken. Beschik jij over de juiste competenties, passen jouw drijfveren bij de functie en hoe flexibel ben jij?

Na afronding van het assessment krijg je direct de uitkomst toegestuurd, een uitgebreid rapport waar jij voor je eigen ontwikkeling ook veel aan hebt.

De uitkomsten van het assessment bespreken we samen. En zijn we allebei enthousiast? Dan volgt een tweede gesprek.

Het tweede gesprek

In dit gesprek bespreken we de inhoud van de functie uitgebreider, maak je kennis met je collega's en kijken we of jij de persoon bent om succesvol mee samen te werken.

Als de interesse na dit gesprek onverminderd groot is, dan doen wij je graag een contractaanbod en geven we verdere uitleg over onze uitstekende arbeidsvoorwaarden. We hopen je dan snel te verwelkomen als nieuwe collega!

Blog

Solliciteren bij de Jong & Laan in coronatijd? Niet twijfelen maar doen!

Voor collega Marleen was het even spannend; haar sollicitatieprocedure en eerste werkdagen bij de Jong & Laan in coronatijd. Handen schudden zat er in niet in, maar gelukkig wel leuke gesprekken en een warm welkom. Ze vertelt er meer over in deze blog!

Door Marleen Schoppers
Lees blog

Enthousiast geworden?

Bekijk ons volledige vacatureaanbod!