De sol­lici­ta­tie
pro­ce­du­re.

Wij houden van duidelijkheid, ook tijdens de sollicitatieprocedure. Uiteraard kijken we er naar uit jouw sollicitatie te ontvangen, maar wat gebeurt er daarna? Je leest het hieronder.
Lees verder

Duidelijkheid. Daar houden we van!

Een nieuwe baan is één van de meest ingrijpende veranderingen in het leven. Duidelijkheid en openheid vinden we daarom zo belangrijk. Weet waar je aan toe bent, wat je van ons kunt verwachten en wat er eventueel van jou wordt verwacht. We leggen je daarom hieronder stap voor stap uit hoe onze sollicitatieprocedure eruitziet. 

Tilda de Vries
Tilda de Vries Senior corporate recruiter

De sollicitatieprocedure

Je sollicitatie is ontvangen!

Na het indienen van je sollicitatie zie je een melding in de vorm van een pop-up verschijnen op je scherm. Je krijgt ook altijd een bevestigingsmail op het door jou doorgegeven e-mailadres. 

Eerste kennismakingsgesprek

Zien onze recruiters de juiste match, dan nodigen we je uit voor een eerste kennismakingsgesprek. Je wordt hierover gebeld door één van de recruiters, of je ontvangt een e-mail.  

Online assessment

Zie het online assessment als een nulmeting. Als je straks bij ons in dienst treedt gebruiken we het bijvoorbeeld ook om te kijken welke opleidingsmogelijkheden voor jou waardevol zijn. 

 

Het online assessment brengt jouw persoonlijkheid en drijfveren in kaart. Het bestaat uit drie onderdelen en duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt het assessment online, dus thuis, op een voor jouw passend moment, maken. 

 

Na afronding van het assessment krijg je direct de uitkomst toegestuurd, een uitgebreid rapport waar jij voor je eigen ontwikkeling veel aan hebt. De uitkomsten van het assessment bespreek je samen met de recruiter. We zijn natuurlijk ook heel benieuwd of jij jezelf herkent in de uitslag en of je vragen hebt over wat er staat. Zo halen we samen het maximale uit het assessment.  

Tweede kennismakingsgesprek

In dit gesprek bespreken we de inhoud van de functie meer in detail en gaan we meer de diepte in. Hierdoor start je straks met de juiste verwachtingen van de functie en kom je niet voor verrassingen te staan. Voelt het na dit gesprek voor jou en ons nog steeds goed? Dan doen wij je een contract aanbod en geven we meer toelichting over onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarna ben jij aan zet, ga je ervoor? 

Arbeidsvoorwaardelijk gesprek

In dit laatste gesprek lopen we samen door het contract dat je van ons digitaal ontvangt. We beantwoorden je vragen en lichten de inhoud toe. Daarna is het aan jou om de handtekening te zetten en begint jouw carrière bij de Jong & Laan! 

Duidelijk verhaal toch?

We zorgen dat jij precies weet waar je aan toe bent, wel zo fijn! Wil je meer weten over de Jong & Laan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die we voor jou hebben? Lees dan meer over ons of bekijk rustig alle vacatures via de onderstaande knoppen.

Vragen? Stellen!

Mattijs Buitinga
Mattijs Buitinga Manager HR Meer over Mattijs
Marloes Ameling
Marloes Ameling Senior corporate recruiter Meer over Marloes
Justin Bonsel
Justin Bonsel HR business partner Meer over Justin
Tilda de Vries
Tilda de Vries Senior corporate recruiter Meer over Tilda
Tom Bulter
Tom Bulter Campus recruiter Meer over Tom
Lisa Dekker
Lisa Dekker Adviseur HR Meer over Lisa

Aangenomen?

Welkom!

Beginnen bij je nieuwe werkgever is altijd een spannend moment. Waar kom je terecht, heb je een klik met je collega's en hoe is de cultuur nu echt?