Van de verslavingszorg
de accountancy in.

Voor mij was het een voorwaarde dat ik werk en studie kon combineren. Ik woon met mijn vriendin samen en we hebben, vanzelfsprekend, vaste lasten die gewoon doorlopen. Het AD-traject tikte de boxen af.

Dit kun jij ook!

Is dit wat ik de rest van mijn leven wil doen? Dit was een vraag die door mijn hoofd spookte. Ik werkte inmiddels 5 jaar in de verslavingszorg en had iedere dag met verschillende situaties te maken. Ook werkte ik onregelmatig, dus ik kon iedere week rekenen op een ander werkschema. 

Aan diversiteit en uitdaging dus zeker geen gebrek. Maar paste het (nog) bij mij als persoon? Ik ben van nature iemand die behoefte heeft aan sociaal contact, maar ook aan structuur. Een persoonlijkheidstest bevestigde dit. 

Toen kwam het Associate Degree (AD) Traject van de Jong & Laan op mijn pad

In mijn zoektocht naar een opleiding die bij mij zou passen om mij om te scholen, keek ik naar deeltijd opleidingen als HRM en bedrijfseconomie. Ik vond het altijd al leuk om met cijfers en geldzaken bezig te zijn. Mijn schoonmoeder wees mij uiteindelijk op het artikel dat in het Dagblad van het Noorden stond over het AD-traject bij de Jong & Laan.

Aan diversiteit en uitdaging dus zeker geen gebrek. Maar paste het (nog) bij mij als persoon?

Voor mij was een voorwaarde dat ik werk en studie kon combineren. Ik woon met mijn vriendin samen en we hebben, vanzelfsprekend, vaste lasten die gewoon doorlopen. Het AD-traject tikte de boxen af als in, het is een financiële opleiding, waar werk en studie worden gecombineerd en door het via de Jong & Laan te volgen, wordt de opleiding zelf ook nog eens voor mij betaald.

Arnout Riekert
Arnout Riekert Beginnend assistent-accountant

Geen voorkennis of vooropleiding

Ik besloot om contact op te nemen met Marieke (vestigingsmanager Groningen), gewoon om eens te horen wat het traject precies was en inhield. Gelukkig maakte ze al snel duidelijk dat het helemaal geen probleem was dat ik geen voorkennis of vooropleiding had, voordat ik zou starten met het AD-traject.

Dit gaf mij het vertrouwen om langs te gaan bij de Jong & Laan om concreet te bespreken hoe ik het AD-traject kon volgen.

Dat vond ik toch wel spannend, want wat verwachten ze dan van mij en kan ik dit wel. Het antwoord van haar was simpel: we verwachten helemaal niets van je en we gaan je overal mee helpen! En natuurlijk kun jij dit wel, daar gaan we samen voor zorgen! Het waren bemoedigende woorden en een erg leuk gesprek. Het gaf mij het vertrouwen om langs te gaan bij de Jong & Laan om concreet te bespreken hoe ik het AD-traject kon volgen.

Moeilijk in het begin, nu gaat het heel goed

Waar ik 6 maanden geleden niet wist wat een administratie was en hoe deze is opgebouwd, ben ik hier nu bekend mee en werk ik al deels zelfstandig aan opdrachten. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het voeren van administraties, btw-aangiftes en (simpele) jaarrekeningen. Ik merk dat ik veel sprongen maak in mijn ontwikkeling. Dit komt aan de ene kant door de combinatie werken en leren, maar ook door de begeleiding die ik krijg op kantoor.

De perfecte combinatie voor mij

Ik geniet van de structuur in mijn werk en mijn werkweek. Elke dag de cijfers induiken bevalt mij goed. Ik heb erg leuke collega's en hoop straks ook meer klantcontact te krijgen. Dit maakt het de perfecte combinatie voor mij tussen lekker met cijfers en mensen bezig zijn en meer structuur in mijn werk en leven.

Mijn werkweek bestaat uit 28 uur werken en 16 uur studeren. Mijn planning is op orde en het werken en leren geeft mij energie. Als verpleegkundige had ik eigenlijk weinig ambities, maar nu krijg ik dit steeds meer. Na deze twee jaar wil ik nog twee jaar doorstuderen om mijn hbo-bachelor af te ronden.

Dit gaat jou ook lukken

Het AD-traject voelde voor mij als een uitzonderlijke kans tot omscholing naar het vakgebied waar mijn interesse ligt. Ik weet zeker, als jij de keuze maakt om een carrière switch te maken, dan gaat ook jou dit lukken.

Als verpleegkundige had ik eigenlijk weinig ambities, maar nu krijg ik dit steeds meer.

Met de juiste begeleiding, goede planning en motivatie, komt dat helemaal goed. Het is bij de Jong & Laan echt een leeromgeving, waar ze echt niet verwachten dat je vanaf de start iets weet. Je begint echt bij de basis en dat is heel fijn.

Kansen? Laten we

ze samen grijpen!