Associate Degree
Finance & Control

Het beste van twee werelden, dat is precies wat deze studie is! Volg jij het Associate Degree (AD) Finance & Control via de Jong & Laan? Dan kun je rekenen op de beste begeleiding met je eigen bedrijfscoach, wij betalen de volledige studiekosten en je brengt theorie direct in de praktijk.
Lees verhalen van huidige AD'ers!

Associate Degree Finance & Control

De Jong & Laan en NHL Stenden bieden jou de kans om (betaald) te studeren. Je brengt de theorie direct in de praktijk en je verdien je geld naast je studie. Hierdoor maken we bijvoorbeeld ook een carriére switch mogelijk. Nieuwsgierig naar meer? Lees dan zeker verder

Is je huidige werk wat je de rest van je leven wilt doen?

Je werkt nu bij je huidige werkgever en vraag jij je af, zie ik mijzelf dit de rest van mijn leven doen? Waar ligt mijn passie? Wat mis ik in mijn huidige baan? En durf ik de stap te nemen? Allemaal vragen waarin jij zeker niet de enige bent. Ook de collega/studenten die momenteel het AD-traject volgen, liepen met dezelfde vragen rond. Toch hebben zij de stap genomen!

Lees de ervaring van Arnout

Heb je affiniteit met cijfers? Perfect! Heb je geen financiële vooropleiding? Geen punt! Wij gaan je alles leren. Dit doen we niet alleen op school, maar ook tijdens je werk. Met je eigen bedrijfscoach word je intensief en goed begeleid. We nemen je vanaf de basis mee in het werk. Je staat er dus echt nooit alleen voor en samen maken we van jouw AD-traject een succes! 

Volg je nu een (voltijd) hbo-opleiding?

Als je nu een (voltijd) hbo-opleiding volgt en je merkt dat de manier van leren minder goed bij je past, dan is het AD-traject misschien wel een logische overstap. Want door theorie en praktijk te combineren, leer je sneller en snap je ook waarom je bepaalde theoretische kennis moet hebben. Of sta je er nu niet zo goed voor in je cijfers en weet je niet of je het eerste jaar gaat halen? Ook dan kan het AD-traject een mooie uitkomst zijn. 

Lees de ervaring van Coen

Klaar om aan het werk te gaan na de mbo-opleiding?

Klaar met je mbo-niveau 4 opleiding en klaar om aan het werk te gaan? Wacht dan nog even! Heb je ooit overwogen om nog twee jaar werk en studie te combineren en je Associate Degree (AD) te halen? Dan is dit wellicht jouw kans!

 

Tom Bulter
Tom Bulter Campus recruiter

Waar ligt jouw interesse?

Samenstelpraktijk

In de samenstel ben je vooral bezig met het verzorgen van administraties, waarna jaarrekeningen en btw-aangiften eventueel worden opgesteld. 

 

Solliciteer direct!

Controlepraktijk

De controlepraktijk staat in het teken van het controleren van de jaarrekeningen. Jouw bijdrage is dat je met steekproeven controles uitvoerd en risico's in kaart brengt. 

Solliciteer direct!

Belastingadvies

Als fiscaal medewerker stel je aangiften op en controleert je ze. Denk hierbij aan de aangiften inkomstenbelasting, vennotschapsbelasting etc. Op ten duur kun je meedenken over bezwaar- en beroepsprocedures.

Solliciteer direct!

Veel gestelde vragen over het AD F&C traject

Hoeveel kost het AD Finance & Control?

De volledige studie wordt betaald door de Jong & Laan. Jij hebt hier dus geen kosten aan. Normaliter is de prijs van deze studie € 2.314, - per jaar (wettelijk collegegeld voor 2024/2025). 

Voor meer informatie, kijk op: https://www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/ad-duaal-finance-and-control-associate-degree-duaal/praktische-zaken

Wanneer start het AD Finance & Control?

De eerstvolgende startdatum van de opleiding is september 2024.

Voor meer informatie kijk op: https://www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/ad-duaal-finance-and-control-associate-degree-duaal/praktische-zaken

Wat is de studiebelasting per week? 

Tijdens de opleiding combineer je werk en studie. Je werkt 24 uur per week en je hebt daarnaast 16 uur per week vrij voor het volgen van de opleiding. Iedere twee weken is er één dag een klassikaal college.

Wat word ik met de opleiding?

Je start als (beginnend) assistent-accountant, (beginnend) assistent-accountant controle of (beginnend) fiscaal medewerker bij de Jong & Laan. Na het afronden van de opleiding kun je doorgroeien naar assistent-accountant, assistent-accountant controle of fiscaal medewerker.

 

Wil je nog een stap verder? Dan kun je na het behalen van je bachelor (deze kunje ook deeltijd volgen via onze organisatie) de stap maken naar adviseur mkb, controleleider of junior belastingadviseur.

 

Uiteindelijk kun je zelfs doorgroeien naar accountant AA/RA of belastingadviseur. Genoeg kansen dus voor jou om te groeien hoe jij dit wilt!

 

Wat zijn de toelatingseisen?

Er zijn verschillende mogelijkheden.

 • Met een mbo-niveau 4 diploma zit je altijd goed! Dit geldt ook voor je vwo-diploma. Hiermee kun je met ieder gekozen profiel starten.
 • Bij de havo ligt het iets anders en zijn dit de profielen die worden toegelaten:
  • NT
  • NG + Economie of M&O of be
  • EM
  • CM + (Economie of M&O of be) + Wiskunde A of B
 • Ben je nu al aan het werk dan is minimaal 3 jaar fulltime werkervaring in een andere sector een eis. 

Voor meer informatie, kijk op: https://www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/ad-duaal-finance-and-control-associate-degree-duaal/praktische-zaken

Wil je toch voor de zekerheid bij ons checken of je wel of niet voldoet aan de toelatingseisen? Mail dan naar recruitment@jonglaan.nl. 

Hoe kan ik mij inschrijven?

Daarom AD Finance & Control !

Financieel-economische processen zijn ontzettend belangrijk binnen elke organisatie. Met de duale opleiding AD Finance & Control leer je er in twee jaar alles over en pas je de geleerde theorie meteen toe. Je vergroot niet alleen je kennis op het gebied van financieel-economische bedrijfsvoering maar ook je adviesvaardigheden.  

De studie bestaat uit vier themaperiodes per jaar. In het eerste jaar ga je in op het in kaart brengen van de markt, het bepalen van de waarde propositie die de onderneming moet leveren, leer je systemen en processen kennen en ga je aan de slag met compliance en wetgeving. In het tweede jaar ga je aan de slag met thema’s als risicomanagement, performance management,  finance & reporting en is er ruimte voor eigen inbreng of specialisatie. 

Om te zorgen dat jij de opleiding positief kan afronden komen onderwerpen aan bod zoals strategische marketingplanning, management en organisatie, kostprijsberekening, procesanalyse, bestuurlijke informatievoorziening, ICT, managementvaardigheden, belastingrecht en jaarrekening lezen. 

 

 • Je doet praktijkopdrachten die je direct gebruikt in je eigen werk. Pas dus de theorie gelijk toe in het werkveld.
 • Veel persoonlijk contact met je studiecoach, medestudenten en je praktijkcoach. 
 • Werken en studeren combineren. Het beste van beide werelden!
 • Je hebt één keer in de tweeweken een studiedag, de overige dagen werk je bij ons op kantoor en heb je tijd om aan je opdrachten te werken.
 • Goede en persoonlijke begeleiding vanuit de Jong & Laan en collega's die je altijd willen helpen!

Werken bij de Jong & Laan