Associate Degree
Finance & Control

Het beste van twee werelden, dat is precies wat deze studie is! Volg jij het Associate Degree (AD) Finance & Control via de Jong & Laan? Dan betalen wij de volledige studiekosten en je kan direct aan de slag bij onze organisatie.
Meld je aan voor de opleiding!

Associate Degree Finance & Control

Klaar met je mbo-niveau 4 opleiding en klaar om aan het werk te gaan? Wacht dan nog even! Heb je ooit overwogen om nog twee jaar werk en studie te combineren en je Associate Degree (AD) te halen? Dan is dit wellicht jouw kans!

De Jong & Laan en NHL Stenden bieden jou de kans om, betaald, door te studeren. Hierdoor bouw je dus geen (extra) studieschuld op, breng je theorie direct in de praktijk en verdien je geld naast je studie. Nieuwsgierig naar meer? Lees dan zeker verder!

 

Tom Bulter
Tom Bulter Campus recruiter

Daarom AD Finance & Control !

Financieel-economische processen zijn ontzettend belangrijk binnen elke organisatie. Met de duale opleiding AD Finance & Control leer je er in twee jaar alles over en pas je de geleerde theorie meteen toe. Je vergroot niet alleen je kennis op het gebied van financieel-economische bedrijfsvoering maar ook je adviesvaardigheden.  

De studie bestaat uit vier themaperiodes per jaar. In het eerste jaar ga je in op het in kaart brengen van de markt, het bepalen van de waarde propositie die de onderneming moet leveren, leer je systemen en processen kennen en ga je aan de slag met compliance en wetgeving. In het tweede jaar ga je aan de slag met thema’s als risicomanagement, performance management,  finance & reporting en is er ruimte voor eigen inbreng of specialisatie. 

Om te zorgen dat jij de opleiding positief kan afronden komen onderwerpen aan bod zoals strategische marketingplanning, management en organisatie, kostprijsberekening, procesanalyse, bestuurlijke informatievoorziening, ICT, managementvaardigheden, belastingrecht en jaarrekening lezen. 

 

  • Je doet praktijkopdrachten die je direct gebruikt in je eigen werk. Pas dus de theorie gelijk toe in het werkveld.
  • Veel persoonlijk contact met je studiecoach, medestudenten en je praktijkcoach. 
  • Werken en studeren combineren. Het beste van beide werelden!
  • Je hebt één keer in de tweeweken een studiedag, de overige dagen werk je bij ons op kantoor en heb je tijd om aan je opdrachten te werken.
  • Goede en persoonlijke begeleiding vanuit de Jong & Laan en collega's die je altijd willen helpen!

Veel gestelde vragen over het AD F&C traject

Hoeveel kost het AD Finance & Control?

De volledige studie wordt betaald door de Jong & Laan. Jij hebt hier dus geen kosten aan. Normaliter is de prijs van deze studie € 2.209, - per jaar (wettelijk collegegeld voor 2022/2023). 

Voor meer informatie, kijk op: https://www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/ad-duaal-finance-and-control-associate-degree-duaal/praktische-zaken

Wanneer start het AD Finance & Control?

De eerstvolgende startdatum van de opleiding is september 2023.

Voor meer informatie kijk op: https://www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/ad-duaal-finance-and-control-associate-degree-duaal/praktische-zaken

Wat is de studiebelasting per week? 

Tijdens de opleiding combineer je werk en studie. Je werkt 24 uur per week en je hebt daarnaast 16 uur per week vrij voor het volgen van de opleiding. Iedere twee weken is er één dag een klassikaal college.

Wat word ik met de opleiding?

Je start als (beginnend) assistent-accountant bij de Jong & Laan. Na het afronden van de opleiding kun je doorgroeien naar assistent-accountant. Wil je nog een stap verder? Dan kun je na het behalen van je bachelor (kun je ook deeltijd volgen via onze organisatie) de stap maken naar adviseur mkb en uiteindelijk zelfs accountant worden. Genoeg kansen dus voor jou om te groeien hoe jij dit wilt!

 

Wat zijn de toelatingseisen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Met een mbo-niveau 4 diploma zit je altijd goed! Dit geldt ook voor je vwo-diploma. Hiermee kun je met ieder gekozen profiel starten. Bij de havo ligt het iets anders en zijn dit de profielen die worden toegelaten:

  • NT
  • NG + Economie of M&O of be
  • EM
  • CM + (Economie of M&O of be) + Wiskunde A of B

Voor meer informatie, kijk op: https://www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/ad-duaal-finance-and-control-associate-degree-duaal/praktische-zaken

Hoe kan ik mij inschrijven?

Werken bij de Jong & Laan

Kansen? Laten we

ze samen grijpen!

Tom Bulter
Tom Bulter Campus recruiter