Met een duidelijk doel fiets ik als business consultant door het Twentse landschap

Met een duidelijk doel fiets ik als business consultant door het Twentse landschap

Als business consultant stippel ik samen met de klant en collega de beste route uit voor het behalen van doelstellingen. We werken naar de stip op de horizon en brengen in kaart wat nodig is om dit te realiseren. Hierbij geef ik samen met de klant antwoord op vragen als: “waar wil je naartoe?”, “welke uitdagingen komen er op je pad en waar kun je nu al op voorsorteren?”. En, belangrijker nog in mijn rol, hoe kan ik je daarbij helpen? 

Jaap Hiestand
Jaap Hiestand Business consultant

Ik bepaal mijn eigen kaders 

Wat ik het mooiste vind in mijn rol als business consultant bij de Jong & Laan? Samen met mijn collega's van toegevoegde waarde zijn bij onze relaties. De multidisciplinaire organisatie stelt mij in staat om relaties te voorzien van de beste specialisten. Daarnaast zet ik mijn eigen netwerk in om voor hen van meerwaarde te zijn.  

Het fijne is, dat ik mijn eigen agenda van a tot z zelf bepaal en indeel."

Altijd onderweg, altijd met een doel 

Ik werk nu al ruim vijf jaar bij de Jong & Laan. Ik ben voornamelijk in het Twentse marktgebied actief, maar ik heb mijn roots in Lochem en daarmee de Achterhoek zeker niet verloren. Je mag gerust zeggen dat ik veel onderweg ben. Ik bezoek dagelijks relaties en het fijne is, dat ik mijn eigen agenda van a tot z zelf bepaal en indeel. Het geeft mij veel eigen verantwoordelijkheid, dit is iets waar ik erg veel waarde aan hecht. Ondanks dat ik veel contact heb met tal van verschillende prospects, is het doel altijd duidelijk, een duurzame klantrelatie.  

mensen in fietspak

Wielrennen als metafoor 

Wielrennen blijft voor mij een mooie metafoor om duidelijk en simpel mijn rol uit te leggen. Wielrennen is een groepsinspanning, Je benut elkaars kwaliteiten en krachten gedurende de race. Zie mij als een wielrenner in de buik van het peloton, zodat ik iemand een duwtje in de rug kan geven. En hem of haar op het juiste spoor kan zetten. Daarnaast heb ik op deze plek overzicht en kan ik snel reageren op kansen als deze zich voordoen. 

Daden maken uiteindelijk het verschil 

Het benutten van kansen in het werkveld vraagt om een proactieve houding en alertheid. Uiteindelijk is het gedrag dat resultaten oplevert. Ik neem de klant en collega's mee in de stappen die ze moeten zetten om doelstellingen te behalen, uiteindelijk zijn zij diegene die het moeten doen. Ik faciliteer hen in de juiste specialisten en help ze daarbij om focus te houden op het resultaat, die stip op de horizon.  

Ook werken bij de Jong & Laan
als business consultant?

Neem het heft in eigen handen en behoud regie op dat éne specifieke doel. Eigenlijk is dit de essentie van proactieve advisering. En hoe gaaf is het dat ik dit dag in, dag uit, mag doen! Dit kan alleen wanneer ik de relatie écht ken, dat begint voor mij bij goed luisteren en persoonlijk contact.  

Geen discussie: de klant staat centraal 

Eén ding staat in mijn rol vast, de klant staat centraal. Ik ben de proactieve sparringpartner voor hen en hierin heb ik de verantwoordelijkheid om hier het maximale uit te halen voor de klant. Werken bij een organisatie als de Jong & Laan helpt hierbij. Met ons complete portfolio aan accountancy en adviesdiensten zijn we van grote toegevoegde waarde voor klanten. Uiteindelijk gaat het in mijn rol niet alleen om samen werken, maar ook om samenwerken. 

"Ik ben de proactieve sparringpartner voor hen en hierin heb ik de verantwoordelijkheid om hier het maximale uit te halen voor de klant."

Daar doe je het uiteindelijk voor en dat geeft mij energie! Wil je meer weten over de functie van business consultant bij de Jong & Laan? Neem dan zeker contact met mij op, ik vertel je er graag met veel enthousiasme meer over.  

Meer weten over werken bij de Jong & Laan als professional?