Een opleiding naast je baan? Bij de Jong & Laan haalbaar en bovenal: erg leuk!

Het grote voordeel van de combinatie werk en studie? Ik breng de opgedane kennis op vrijdag, een week later direct in de praktijk! Lees het verhaal van Demi.

Een opleiding naast je baan? Bij de Jong & Laan haalbaar en bovenal: erg leuk!

Het grote voordeel van de combinatie werk en studie? Ik breng de opgedane kennis op vrijdag, een week later direct in de praktijk! Zo leerde ik hoe ik risico’s voor de jaarrekening van verschillende bedrijven en jaarrekeningposten kan identificeren en hoe ik deze risico’s vervolgens met passende werkzaamheden afbaken. Het vak Financial Accounting verbreedt en verfrist mijn kennis over externe verslaggeving. Dit komt tijdens de jaarrekeningcontrole weer goed van pas.  

Sinds september 2021 werk ik bij de Jong & Laan als assistent accountant controle. Net als veel van mijn collega’s startte ik tegelijkertijd met een deeltijdstudie naast mijn werk. In mijn geval is dit het instroomprogramma Post-Master RA aan Nyenrode Business Universiteit.  

Demi Klein Swormink
Demi Klein Swormink Assistent-accountant controlepraktijk

Maar wat houdt een deeltijdstudie in? 

Ik werk van maandag tot en met donderdag voor de Jong & Laan en de vrijdag staat in het teken van mijn studie. De opleiding vergt enige voorbereidingstijd in de avonden of de weekenden. Voor mijzelf hanteer ik een redelijk strakke planning. Hierdoor houd ik voldoende ruimte over voor andere dingen. Zo spreek ik in mijn vrije tijd graag af met vrienden en vriendinnen om een hapje te eten of voor een borrel, spelletjesavond of een avondje uit.  

Soms is het pittig, maar nooit onmogelijk 

Toch moet ik eerlijk zijn: ik houd van een uitdaging, maar soms is het best pittig om alles met elkaar te combineren. Er zijn momenten dat ik tegen mijzelf zeg: “Even doorzetten! Daarna kan je weer genieten van vrije tijd.” Soms is het heel fijn om mijn werk en studie even aan de kant te zetten om op te laden. Daarna kan ik er weer vol tegen aan.  

Als masterstudent was ik theoretisch goed op de hoogte, maar over de praktijk had ik nog veel vragen

Mooi al die theoretische kennis, maar ik heb geen idee wat zich in de praktijk afspeelt... Lees hoe Arjan is gestart bij de Jong & Laan en hoe hij steeds meer ervaring opdoet!

Door Arjan van Huffelen
Lees blog

In hetzelfde schuitje 

Het is erg fijn dat veel van mijn collega’s in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Hierdoor denken zij op drukke momenten mee om deadlines toch te halen en prioriteiten te stellen. Verder heb ik vanuit de Jong & Laan een aantal studieverlofdagen voor de tentamens. Het aantal studieverlof dagen is ruim voldoende voor de (toch wel) pittige tentamens en ik kan zelfs een extra studieverlofdag opnemen ter voorbereiding van de tentamens. Zo heb ik net dat beetje extra tijd om zelfverzekerd de tentamenzaal in te stappen.  

"Ik kan zelfs een extra studieverlofdag opnemen ter voorbereiding van de tentamens!"

Al met al bevalt de combinatie van werk en studie voor mij erg goed. Een van de grote voordelen is dat ik de opgedane kennis een week later gelijk kan toepassen in de praktijk. Ik vind mijn werk-privé balans goed en ik ervaar ook dat mijn collega’s balans belangrijk vinden. Hierdoor houden we het ook met elkaar behapbaar en leuk.  

Ik houd voldoende tijd over om in mijn vrije tijd leuke dingen te ondernemen. Op de momenten dat het even pittig is, staan mijn collega’s voor mij klaar en helpen zij waar nodig. Hierdoor blijft het volgen van een duale opleiding naast mijn baan haalbaar en bovenal erg leuk!  

Lijkt het jou ook leuk om te werken bij de Jong & Laan?

Demi Klein Swormink
Demi Klein Swormink Assistent-accountant controlepraktijk
Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren