Ergens anders solliciteren
als je het nog prima naar je zin hebt?

Actief op zoek was ik niet, maar er waren wel punten waar een verbetering mogelijk was. Zo miste ik ontwikkelmogelijkheden voor mij als persoon en professional en het multidisciplinaire samenwerken.

Ik sta nu veel meer in contact met klanten

Ik zat prima op mijn plek. Ik had fijne collega’s, een prettige werkplek en ik vond mijn werk leuk. Actief op zoek was ik niet, maar er waren wel punten waar een verbetering mogelijk was. Zo miste ik ontwikkelmogelijkheden voor mij als persoon en professional en het multidisciplinaire samenwerken. Nadat ik op een fijne persoonlijke manier werd benaderd door Tilda, recruiter bij de Jong & Laan, won mijn nieuwsgierigheid en ging ik het gesprek aan.  

Ik werkte bij een vergelijkbare accountantsorganisatie, dus waarom zou ik overstappen? Ik werkte hard en leverde goed werk, toch merkte ik dat ik het plezier enigszins verloor. Vragen als: zit ik hier wel goed, ondanks dat ik het voor mijn gevoel nog prima naar mijn zin heb? Wat vind ik echt belangrijk? Wat verwacht ik van mijn werkgever? Kwamen in mij op.  

Bart Keuter
Bart Keuter Consultant personeel

Mijn nieuwsgierigheid won  

Een persoonlijk bericht van Tilda via LinkedIn trok mij over de streep en we planden een gesprek in. Ik had niets te verliezen en was nieuwsgierig hoe het bij de Jong & Laan zou zijn. Het gesprek was heel open en ontspannen. Ik voelde mij op mijn gemak en had een leuke klik. Ze vertelde mij over het type klant, het team en hoe ze samenwerken met elkaar. Ik kreeg vertrouwen in het feit dat ik hier goed zou passen.  

Ik werk veel samen met collega's van andere disciplines zoals juristen en fiscalisten.

Mijn tweede gesprek was ook met de teamleider van de discipline Personeel. We gingen dieper in op het type klanten, welke werkwijze ze hanteerden, samenwerkingen met andere disciplines, maar ook hoe ik kon ontwikkelen en doorgroeien.

Met buikpijn ontslag nemen 

Ik moet zeggen, ik heb daarna met buikpijn ontslag genomen. Het is toch heel spannend, want is het gras daadwerkelijk groener (of in dit geval meer oranje) aan de andere kant? Je voelt toch veel onzekerheid. Gelukkig kon ik dit na de eerste werkdag helemaal loslaten. Ik werd goed ontvangen en het voelde direct als de juiste keuze.   

Consultant personeel  

Mijn functie veranderde van salarisadministrateur naar consultant personeel en hiermee kreeg ik direct een meer adviserende rol. Een rol die ik met veel plezier vervul, want het is erg leuk om in gesprek te gaan met klanten.

Een simpele vraag zoals: hoe gaat het met je? Levert vaak veel nieuwe opdrachten op en ik ben er voor de klant op de momenten die ertoe doen. Ik voel hierdoor dat ik echt van meerwaarde ben. 

Samenwerken en kansen grijpen   

Naast de inhoudelijke verandering in mijn werk, waarin ik nu veel met klanten in contact sta en samenwerk met collega’s van verschillende disciplines zoals fiscalisten en juristen, is er meer verbeterd. Ik ben nu nog geen jaar in dienst en start al met het Personal Development (PD) Traject: een intern opleidingstraject dat de Jong & Laan aanbiedt aan collega’s.   

Voor het PD-Traject moet je normaal gesproken iets langer in dienst zijn, maar het bevalt van beide kanten zo goed, dat ik hier eerder aan mag beginnen! Ik heb aangegeven bij mijn leidinggevende dat ik mijzelf graag wil ontwikkelen.

In mijn functioneringsgesprek (bij ons heet dit een ‘goed gesprek’) hebben we afspraken gemaakt en gekeken hoe ik mij wil en kan ontwikkelen. Dit is voor mij een andere grote verbetering: ik heb nog niet eerder meegemaakt dat er zoveel aandacht is voor mijn ontwikkeling en dat hier zo concreet invulling aan wordt gegeven.  

Jij hebt de regie! 

Er wordt van je verwacht dat, als je iets wil, dat je eerst zelf op verkenning gaat en de mogelijkheden ontdekt. Daarna kun je met je leidinggevende sparren over wat je wil doen en waar voor jou de grootste winst te behalen valt. Er zijn duidelijke ontwikkelpaden die je kunt bewandelen en/of hier je eigen draai aan geven. Allemaal in het tempo en op het moment dat bij jou en je (privé) situatie past.   

Lijkt het je wat? Maak ook de stap! 

Ben jij een ervaren consultant personeel of net klaar met je opleiding? Dan is de kans groot dat je bij de Jong & Laan direct aan de slag kunt! Til jouw carrière naar een hoger niveau op de manier hoe jij het wilt. Maak kennis met ons team en wie weet word jij mijn/onze nieuwe collega.