Van waterleidingen installeren naar werken met cijfers.

Er begon bij mij iets te knagen dat ik een opleiding wilde doen. Het idee van de accountancy kwam naar boven. Nadat ik mij online oriënteerde, heb ik bij een aantal accountancykantoren een gesprek gehad. De Jong & Laan sprong er voor mij uit en voelde goed.

Werken met mijn handen

Nadat ik met een kameraad van mijn vader een paar keer mee kon lopen op zijn werk, bij Rook pijpleidingbouw, heb ik een halfjaarcontract getekend om het maar gewoon te proberen. Rook pijpleidingbouw houdt zich bezig met werkzaamheden op het gebied van de zuiveringsinstallaties voor schoon drinkwater. Ik vond het werk erg leuk om te doen. De hele dag op klus naar nieuwbouwprojecten of bestaande installaties waar wat aan vervangen moest worden.

De Jong & Laan sprong er voor mij uit en voelde goed.

Toch begon er weer iets in mij te knagen dat ik weer een opleiding wilde doen. Het idee van de accountancy kwam naar boven. Nadat ik mij online wat georiënteerd had, heb ik bij een aantal accountancykantoren een gesprek gehad. De Jong & Laan sprong er voor mij uit en voelde goed. Ik kon een dag meelopen met Nienke Woertink, zodat ik een beter beeld kreeg van de werkzaamheden.

De meeloop dag heeft mij erg geholpen

Ik denk dat het heel belangrijk en waardevol is om een meeloop dag te doen. Dit heeft mij erg geholpen om erachter te komen of ik mij dit als werk zag doen. Daarnaast heb ik vragen gesteld en kon ik de sfeer op het kantoor proeven. Dit kan ik dus ook zeker anderen aanraden!

Esther Klein
Esther Klein Beginnend assitent-accountant

Start van het AD-traject

Voor mij startte het met de introductiebijeenkomst in Apeldoorn en de dagen erna kreeg ik veel uitleg op kantoor. Ook begon ik al met het boeken van kleine administraties. Het was pittig en ik werd op school flink in het diepe gegooid. Door gelijk problemen aan te kaarten bij onze schoolcoach, werd het gelukkig beter en vond ik mijn weg hierin.

Dit vond ik zo gaaf, en gaf mij een trots gevoel.

Begin op tijd is een grote tip! Zoals ik al zei, er komt veel op je af en ik snapte in het begin echt niet altijd wat er van mij verwacht werd. Ik zorgde dat ik gewoon maar begon met wat ik dacht dat moest gebeuren. Met de feedback die ik vervolgens kreeg, kon ik weer verder.

De tweede periode ging een stuk gemakkelijker

Periode twee ging al een stuk makkelijker. Ik kreeg onder de knie wat er verwacht werd en ik hergebruikte onderdelen uit mijn verslag zoals het voorblad. Dit scheelde weer werk. Via mijn bedrijfscoach bij de Jong & Laan kon ik ook veel vragen stellen. Maar ook andere collega’s van mijn vestiging trek ik regelmatig aan de jas om ze wat te vragen. Ik voel hier alle vrijheid om vragen te stellen.

Mijn verslag wordt in het dossier van de klant opgeslagen!

Het gaat nu zelfs zo goed, dat een flowchart van het inkoopproces van een klant die ik heb uitgeschreven, wordt toegevoegd aan het dossier van de klant. Dit vond ik zo gaaf, en gaf mij een trots gevoel.

Zij zetten de stap!

Zij zetten de stap!

Ik heb geen studieschuld en al flink wat werkervaring

Het is super chill dat de Jong & Laan de studie betaalt. Daarnaast is de combinatie werken en leren top! Hierdoor pik je alles zoveel sneller op, zie je verbanden en zijn lessen logisch te plaatsen in je werkzaamheden. Dit maakt voor mij dat ik meer plezier uit de studie haal en ook uit het werk.

Ondanks dat het een grote stap voor mij was om deze carriére switch te maken ben ik blij en trots dat ik deze stap genomen heb. Ik doe nu iets wat uitdagender voor mij is en waar mijn passie ligt. Het komt mij niet aanwaaien, maar dit maakt de voldoening des te groter.

Ben jij je nu aan het oriënteren? Dan hoop ik dat je wat hebt aan mijn tips en ervaring. Ik zou zeggen, ga er voor de volle 100% voor en volg je passie voor cijfers.

Kansen? Laten we

ze samen grijpen!