Echt een sprong
in het diepe.

Mijn man en ik gingen met twee koffers en twee honden van Zuid-Afrika naar Nederland. Mijn man om te werken als engineer en ik als controleleider in de controlepraktijk.
Read my story in English

Ik emigreerde van Zuid-Afrika naar Nederland

Iedereen is altijd bang of nerveus om iets nieuws te proberen. Mijn man en ik zijn echter van spontane acties en gaan een uitdaging niet uit de weg. Met twee koffers en twee honden gingen we van Zuid-Afrika naar Nederland. Mijn man om te werken als engineer en ik als controleleider in de controlepraktijk.

Cultuurshock?

In de basis verschillen Nederland en Zuid-Afrika niet eens zo gek veel. De taal lijkt natuurlijk wat op elkaar. Ik kan Nederlands lezen en begrijpen, maar het spreken lukt nog niet zo goed. Ook wie we zijn als mens en onze mentaliteit lijkt erg op elkaar. Dit maakte de overstap niet minder spannend, maar je went wel sneller aan je nieuwe omgeving.

Alleen maar brood met een plak kaas? Nee, niks voor mij!

Het grootste verschil is het verkeer. In Zuid-Afrika is het erg onveilig om te fietsen, terwijl ik hier nog nooit zoveel mensen heb zien fietsen. Zelfs kleine kinderen op de fiets, het was helemaal nieuw voor mij. Een ander groot verschil is de invulling van de lunch.

Ik ben gewend om iets warms te eten dus bijvoorbeeld een pasta. Alleen maar brood met een plak kaas? Nee, niks voor mij! Ik zoek nu een middenweg, ik eet vaak een kroket als lunch. Lekker Nederlands, maar wel warm haha!

Irene Conradie
Irene Conradie Controleleider

Avontuurlijke en sociale mensen

Bij ons op kantoor werken relatief mensen veel mensen uit het buitenland, lekker avontuurlijk dus! Dit zorgt direct voor een band, je zit namelijk allemaal een beetje in hetzelfde schuitje. Ik vind het juist leuk om elkaar ook op persoonlijk vlak beter te leren kennen. Dus even een drankje doen na werk bijvoorbeeld en het hebben over het ‘normale’ leven in plaats van werk.

Bij ons in het team passen vooral mensen die open staan voor kansen en zich willen ontwikkelen.

Bij ons in het team passen vooral mensen die open staan voor kansen en zich willen ontwikkelen. We zijn met een erg diverse groep met veel verschillende achtergronden en dat maakt het juist super leuk.

Ik ben iemand die het leuk vindt om te praten, maar er zijn ook wat stillere mensen. Deze mix is juist goed. Er werken in ons team echt niet alleen maar mensen uit het buitenland, er zitten ook Nederlanders in ons team.

Mijn weg naar de Jong & Laan

Een jaar geleden solliciteerde ik via LinkedIn op een audit positie bij 5BAR Assurance, nadat mijn man een baan aangeboden kreeg in Nederland. Ik heb Financial Accounting met een honors in Advanced Accounting gestudeerd. Het werken met internationale klanten sprak mij erg aan en het multiculturele team.

Ik zou niet alleen maar klanten willen uit hetzelfde land, ik denk dat het voor mij dan te snel niet meer genoeg uitdaging geeft.

Het werken met internationale klanten vind ik heel uitdagend. Je moet namelijk een breder perspectief in je werk inzetten, omdat je met meerdere wetgevingen te maken hebt. Ik zou niet alleen maar klanten willen uit hetzelfde land. Ik denk dat het voor mij dan te snel niet meer genoeg uitdaging geeft.

Inmiddels is 5BAR Assurance overgenomen door de Jong & Laan. Ik vind het mooi dat zij duurzaamheid en ESG erg hoog op de agenda hebben staan. Dit vind ik persoonlijk ook belangrijk. Ik zou mij hier ook graag wat meer in willen verdiepen, dus meedenken over duurzaamheid en ESG bij bedrijven.

Ik ben nog jong en ik wil graag (blijven) ontdekken. Dus mijn toekomstplannen zijn zich nog aan het vormen. Neemt niet weg dat ik ambities heb die ik wil nastreven. Naast duurzaamheid, zou ik graag willen doorgroeien naar manager controle.

Wij zijn opzoek naar jou!

Het was echt een sprong in het diepe voor ons, maar wij zijn zo blij dat we deze stap genomen hebben. Onze toekomst ziet er mooi uit en ik heb het erg naar mijn zin op mijn werk. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden en mijn taken zijn erg divers. Ik leer veel over verschillende bedrijven, culturen en wetgevingen in andere landen.

Wil jij eens kennismaken met mij en ons team? Neem dan gerust contact met mij op!