Opleidingsmogelijkheden binnen de Jong & Laan: Anouska vertelt

Opleidingsmogelijkheden binnen de Jong & Laan: Anouska vertelt

Als junior belastingadviseur sta ik al enige jaren ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs. Na het behalen van mijn studie haal ik elk jaar verplichte PE-punten. Een 'bezige bij' dus, maar gelukkig geeft de Jong & Laan mij hier de ruimte voor en is er intern ook veel mogelijk.  

Educatie gaat verder dan alleen PE-punten

De Jong & Laan beschikt over een eigen afdeling Opleiding & Training. Jaarlijks krijgen we een breed aanbod aan opleidingen en trainingen. Dit betreffen cursussen en trainingen die goed zijn afgestemd op de behoefte van de collega’s.

Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de 'verplichte vakken'; ook de softskills en trainingen die jou verder brengen in je persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Kortom, elk jaar staat er een mooi en gevarieerd educatieprogramma tot jouw beschikking.

Anouska Reefhuis
Anouska Reefhuis Consultant aangiftepraktijk

Een duidelijk educatieaanbod

Begin van ieder jaar wordt het educatieprogramma duidelijk. Daarbij heb je zelf de verantwoordelijkheid om aan te geven wat je nodig hebt en welke cursus of training op dat moment past.

Je interesses kan je vervolgens digitaal doorgeven. Daarbij wordt per training duidelijk aangegeven welke PE-punten er te behalen zijn. Super handig voor je planning!

Naast dit aanbod kan je ook, voor je persoonlijke ontwikkeling, verschillende online trainingen via GoodHabitz volgen. Dit is geheel vrijblijvend. Je kan kiezen uit verschillende trainingen over diverse onderwerpen: van vitaal werken tot Excel en van presenteren tot leiderschapstechnieken.

Kennisverrijking op verschillende manieren

medewerkers de jong en laan

In de twaalf jaar dat ik bij de Jong & laan werk heb ik verschillende trainingen gevolgd, waaronder:

  • Cursus erfrecht
  • Bedrijfsopvolgingsregeling
  • Ontbinding van rechtspersonen

Niet alleen in deze trainingen, maar ook door het bijwonen van de Fiscale Kring, de Summercourse en het volgen van het Personal Development programma vergroot ik mijn kennis en vaardigheden.

Fiscale kring

Eén keer per kwartaal is er een Fiscale kring. Daar zijn alle (junior) fiscalisten aanwezig en behandelen we fiscale onderwerpen die op dat moment spelen. Denk hierbij aan:

  • Een nieuw wetsvoorstel
  • Wijzigingen in verwerking van onze pakketten
  • Een eigen casus 

Met meerdere collega’s kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar een casus, wat soms tot verrassende oplossingen leidt. 

Summercourse

"De Summercourse is heel leerzaam, maar ook heel leuk om zo met elkaar aan de slag te gaan."

De Summercourse vindt meestal in juni plaats. Dan verblijven we twee dagen (inclusief overnachting) op een externe locatie, waar we intensief met elkaar diverse (educatieve) onderwerpen behandelen. Een voorbeeld van zo’n onderwerp is lucratief belang.

Personal Development programma

Daarnaast heb ik het Personal Development programma gevolgd. Een intensief programma van 1,5 jaar, waarin je samen met zeven collega’s van verschillende vestigingen en disciplines je specifiek richt op jouw persoonlijke ontwikkeling. Er kwamen onderwerpen aanbod als:

  • Effectief communiceren
  • Timemanagement
  • Klantgericht werken
  • Commerciële tips

Ik heb dit programma gevolgd met een ontzettend fijne groep collega’s, waarbij we open en eerlijk naar elkaar konden zijn en ervaringen konden delen. Dit was erg leerzaam. Ik raad het iedereen aan om dit programma te volgen!

Young Development programma

Naast het Personal Development programma is er ook nog een Young Development programma. Dit betreft een programma waarbij persoonlijke ontwikkeling voor beginnende werknemers centraal staat. Collega Anouk Lichtendonk licht haar ervaring toe in haar blog

Heel fijn dat de Jong & Laan zo actief bezig is met opleiden. Het houdt mij en mijn collega’s scherp en onze kennis op niveau!

Wil je meer informatie over de opleidingsmogelijkheden binnen de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op. Ook de afdeling Opleiding & Training kan je natuurlijk van informatie voorzien.