Ik zocht een betere
werk-privé balans

Ik heb altijd in de horeca gewerkt in de avonden en weekenden. Sinds ik een dochter heb, merkte ik dat ik weinig thuis was op (voor mij) belangrijke momenten. Ik had altijd al veel affiniteit met economische vakken tijdens mijn studie. Toen ik hoorde over het AD-traject was dit een uitgelezen kans voor mij om mijn gevoel te volgen.

Ik zocht een betere werk-privé balans

Tijdens mijn studie horeca-management had ik al veel affiniteit met economische vakken. Daarom ben ik mij tijdens de corona periode gaan oriënteren en heb ik een thuisstudie Basiskennis Boekhouden en Calculaties gaan doen.

Ik moest erg wennen aan de nieuwe werktijden. Waar ik voorheen kon uitslapen en mijn werkdag begon om 11:30, werd ik nu om 08:00 op kantoor verwacht.

Deze heb ik met gemak afgerond, maar vervolgens kwam ik nergens aan het werk. Na de coronaperiode ben ik derhalve weer teruggevallen op de horeca, totdat iemand mij attendeerde op het Associate Degree traject via de Jong & Laan.

Eerst was het wennen

Ik kwam vanuit de horeca dus naast dat ik geen voorkennis had, was ook het werkritme compleet anders. Ik moest erg wennen aan de nieuwe werktijden. Waar ik voorheen kon uitslapen en mijn werkdag begon om 11:30, werd ik nu om 08:00 op kantoor verwacht.

Qua werkzaamheden was alles nieuw, maar wat mij erg heeft geholpen is de curus die ik heb gevolgd waarin de basisbeginseleen van boekhouden en calculaties weren uitgelegd. Hierdoor pikte ik alles net wat sneller op.

Mijn ontvangst op kantoor was een warm welkom en ik voelde mij al gauw op mijn plek. Ik heb fijne collega's waar ik mij goed bij voel. Als ik vragen heb, kan ik bij ze terecht, maar we praten ook over ons privéleven en wat we bijvoorbeeld in het weekend gedaan hebben. 

Sonny Hänschen
Sonny Hänschen Beginnend assistent-accountant

Dit heeft het mij gebracht

Ik heb altijd in de horeca gewerkt, daar zijn de tijden en werkdagen vooral gericht op avonden en weekenden. Sinds ik een dochter heb, merkte ik dat ik weinig thuis was op (voor mij) belangrijke momenten en dat ik veel miste van wat er thuis gebeurde. Een betere werk-privé balans was daarom één van de belangrijkste doelen voor het meedoen aan het AD-traject. 

Ik raad het AD-traject aan, omdat het een zeer leerzaam traject is. Op school leer je veel wat toegepast kan worden op het werk en andersom.

Inmiddels kan ik zeggen dat dit het mij ook echt heeft gebracht. Ik ben meer thuis op de momenten die voor mij belangrijk zijn. De Jong & Laan is een prettige werkgever, waar veel begrip en flexibiliteit is voor iedereen. 

Het is erg leerzaam. Ik zou het zo weer doen!

Ik raad het AD-traject aan, omdat het een zeer leerzaam traject is. Op school leer je veel wat toegepast kan worden op het werk en andersom. Ook is het een mooie bijkomstigheid dat de opleiding volledig vergoed wordt door de Jong & Laan. Daarnaast ben je in loondienst, wat voor mij en mijn (jonge) gezin erg belangrijk was en is. 

Het was spannend om de stap te zetten, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik zou het zo weer doen en moedig dan ook iedereen aan die het traject overweegt, om het gewoon te doen! 

Zij zetten de stap!