Wat ik leer in de theorie, breng ik direct in de praktijk!

Rick koos niet voor de ‘standaard’ route na het behalen van zijn vwo-diploma. Hij ging niet, zoals veel klasgenoten, naar de universiteit in bijvoorbeeld Groningen, Enschede of Tilburg. Rick koos voor een combinatie van werken en studeren aan de Nyenrode Business Universiteit.
Benieuwd naar de stage vacatures?

Studeren aan Nyenrode = het beste van beide werelden! 

Ik vind het superbelangrijk dat ik de dingen die ik leer in de theorie kan plaatsen in de praktijk. Hoe vind ik de theorie terug in dagelijkse werkzaamheden? Wat is de meerwaarde van vakken die ik volg? Hier haal ik motivatie uit en geeft mij een gevoel van nut om iets te leren.  

De combinatie werken en studeren is niet de standaard. Vooral als je op het vwo zit, is het normaal dat je heel theoretisch bezig bent. Je brengt je kennis vaak pas in de praktijk na je studie. Ik wist één ding zeker: dat was niets voor mij. 

Rick Ballast
Rick Ballast Assistent-accountant controle

Theorie en praktijk

Alleen op Nyenrode kan je, op wo-bachelor niveau, accountancy studeren en tegelijk ervaring opdoen in de praktijk. Ik ging anderhalve dag naar school en werkte drie dagen in het eerste jaar. Nu ga ik alleen op vrijdag naar school en werk ik vier dagen. De theorie die ik op vrijdag leer, pas ik de week erna toe in de praktijk. 

School gaat voor werk 

Wat ik ook fijn vind, is dat ik goede begeleiding heb op mijn werk. Ik werk bijvoorbeeld met twee collega’s die twee en vijf jaar boven mij zitten in hetzelfde traject. Ik krijg van hen soms tips of kan met vragen bij ze terecht.

Bij de Jong & Laan geldt de stelregel dat school voor werk gaat. Ik neem bijvoorbeeld altijd een dag voor een tentamen vrij om nog even extra te leren. Ook kan ik altijd vragen om een extra dag als ik dit nodig heb om bijvoorbeeld mijn opdrachten bij te werken. Naast mijn reguliere vakantiedagen heb ik namelijk acht dagen die ik extra kan gebruiken voor mijn studie.

Studieschuld? Die heb ik niet! 

De theorie die ik op vrijdag leer, pas ik de week erna toe in de praktijk.

Een bijkomend voordeel is, dat ik naast mijn studie een volwaardig salaris heb. Ik heb verder ook geen bijbaan in het weekend of in de avonduren. Daarnaast betaalt de Jong & Laan mijn studiekosten. Hierdoor heb ik straks geen studieschuld. Dit geeft mij toch een fijn gevoel. Als gevolg heb ik over een aantal jaren een betere startpositie in verhouding met studenten die straks klaar zijn en nog een studieschuld hebben.  

Studentenleven? Dat heb ik wél!  

Het is hard werken en gedurende de week moet ik echt bezig met studieopdrachten. Toch kan ik genoeg leuke dingen doen! Naast dat ik drie keer in de week voetbal, ga ik naar de sportschool en zie ik in het weekend mijn vrienden. Ik probeer mijn huiswerk goed te verdelen over de week. Als ik op zondag bijvoorbeeld in de middag met vrienden ben, dan werk ik in de ochtend nog aan school.  

Beste keuze die ik heb gemaakt 

Ik kom uit Vroomshoop en kende de Jong & Laan. Tijdens de open dag ging ik daarom in één streep naar hun stand. Daarna belde Tom mij om eens in gesprek te gaan.

Dit heb ik gedaan en we hebben een uur gepraat, waarvan vijf minuten inhoudelijk over het werk en de overige 55 minuten ging over mij als persoon en wat ik leuk en belangrijk vind. Het gesprek was hierdoor oprecht heel fijn en persoonlijk en toen heb ik niet meer verder gekeken. Dit voelde gewoon goed voor mij!

Het gesprek was hierdoor oprecht heel fijn en persoonlijk en toen heb ik niet meer verder gekeken. Dit voelde gewoon goed voor mij!

Ik werk nu in Almelo en op de werkvloer ervaar ik hetzelfde gevoel als tijdens dat eerste gesprek met Tom. Gezellig, persoonlijk en laagdrempelig. Ik loop met hetzelfde gemak bij alle collega’s naar binnen om te praten over het weekend of om een inhoudelijke vraag te stellen.

Ik werk al volwaardig mee in de controlepraktijk en heb nu al mijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Mijn uiteindelijke doel is mijn Register Accountant (RA)-Titel te halen. Het is nog een lange weg die ik helemaal duaal kan doen (dus werk met studie combineren).

Na mijn bachelor, ga ik een masteropleiding volgen en als laatste is een Post-master nodig om mijn doel te halen. Het zijn nog zeker 8 jaren aan studie die ik moet volbrengen, maar ik zie hier niet tegenop, omdat de combinatie werk/studie mij zo goed bevalt en ik het oprecht heel leuk vind!  

Twijfel jij of de opleiding Accountancy aan Nyenrode bij jou past? Ga dan zeker eens naar een open dag van Nyenrode en kom bij de stand van de Jong & Laan langs voor meer informatie. Daarnaast kun je altijd eens met Tom appen/bellen (+31 6 23533272) voor uitleg. Ik kan het je in ieder geval aanraden! 

Geen vrije tijd meer als je werkt en studeert? Dacht het niet!

Wat dacht je van het

Associate Degree Finance & Control?

Je doet praktijkopdrachten die je direct gebruikt in je eigen werk. Pas dus de theorie gelijk toe in het werkveld. Veel persoonlijk contact met je studiecoach, medestudenten en je praktijkcoach. Werken en studeren combineren. Het beste van beide werelden!