Van stagiair naar vestigingsleider

Jong talent krijgt bij de Jong & Laan een kans. Dat je van stagiair binnen niet al te lange tijd zelfs vestigingsleider kan worden, is de onvervalste waarheid.

Van stagiair naar vestigingsleider

Jong talent krijgt bij de Jong & Laan een kans. Dat je van stagiair binnen niet al te lange tijd zelfs vestigingsmanager kan worden, is de onvervalste waarheid.

Ergens op de website staat ook dat één van onze directeuren ooit als stagiair begon en dan denk je misschien: ja ja, mooi gezegd. Maar ik heb recent bewijs dat ontwikkeling hier echt snel kan gaan.

Jordy Siegerink
Jordy Siegerink Partner

Hbo accountancy

Ik weet het nog goed. Het was het najaar van 2006, ik zat in het derde jaar van de hbo-opleiding Accountancy op de Hogeschool Saxion in Enschede. In dit derde jaar moesten we stagelopen. Ik was op dat moment net 19 jaar.

Uiteraard had ik me weleens verdiept in de verschillende accountantskantoren in mijn regio, maar welke kies je dan? Want laten we eerlijk zijn, elk accountantskantoor zet zichzelf toch op de website weg als een goede en professionele dienstverlener met oog voor haar klanten en werknemers.

Zoektocht naar stageplek bij accountantskantoor

Ik had geluk, mijn oom werkte op een accountantskantoor in Tubbergen. In Tubbergen ben ik geboren en getogen, woonde ik toen en nu nog steeds. Het regelen van een stageplaats was een formaliteit, werd mij verteld. Dus ik stuurde mijn sollicitatiebrief met cv naar ze op.

"Elk accountantskantoor zet zichzelf toch op de website als een goede en professionele dienstverlener met oog voor haar klanten en werknemers"

En inderdaad, na enkele dagen kreeg ik een reactie: "Helaas, wij nemen geen stagiair(e)s aan". Er zal wel iets mis zijn gegaan in de communicatie, dacht ik nog. Maar navraag leerde dat ze inderdaad geen behoefte hadden aan stagiair(e)s.

Enigszins teleurgesteld ging ik op zoek naar een ander accountantskantoor. Gehecht als ik ben aan mijn woonplaats Tubbergen, waar op dat moment maar twee accountantskantoren gevestigd waren, kwam ik logischerwijs uit bij de Jong & Laan.

Gelukkig nam de Jong & Laan wel stagiair(e)s aan, zij hadden er een heel andere kijk op: "Wij bieden jong talent de kans om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt". Kijk, dat klonk een heel stuk beter.

Van stage naar vaste baan

De stageperiode beviel van beide kanten hartstikke goed. Er heerste een goede sfeer op kantoor en ik had collega's die voor elkaar klaar stonden en oprecht interesse in elkaar toonden, iets dat uitstekend bij mij past. Na afloop van mijn stage deed ik zelfs nog enkele maanden vakantiewerk.

In het voorjaar van 2008 rondde ik mijn opleiding Bedrijfseconomie af. En een van de eerste telefoontjes ging naar de Jong & Laan. Ik belde de verantwoordelijke collega's van de vestiging in Tubbergen om te vragen of ik aan de slag kon. Jawel! Snel een afspraak gemaakt, eerst maar eens even bijpraten.

Ik weet nog goed dat het na het vakinhoudelijke al snel over koetjes, kalfjes en de sportieve rivaliteit tussen FC Twente en Heracles ging. Heerlijk vond ik dat, iets dat ik later zou leren kennen als het DNA van de Jong & Laan.

Gezelligheid van de collega’s en de hele dag muziek luisteren

Naast de gezelligheid van de collega’s en de hele dag muziek luisteren, zijn er maar weinig overeenkomsten tussen de Mediamarkt en de Jong & Laan. Zelfs de slogan van de bekende actie: BTW, weg ermee! Maakt het verschil des te groter.

Lees blog

Jordy, wil je even op kantoor komen?

Ruim zes jaar was ik assistent-accountant. Tot 2015, toen ging het hard. Op 1 januari 2015 zette ik de stap naar relatiebeheerder en precies twee jaar later, op 1 januari 2017, de stap naar senior relatiebeheerder.

Vijf maanden later, op Pinksterzaterdag in mei van dit jaar, belde onze partner mij. "Jordy, wil je even op kantoor komen?", hij gaf aan te willen praten over mijn toekomst.

"Ik had niet verwacht dat ik die bewuste zaterdagochtend, op mijn 29e, deze vraag zou krijgen"

Tuurlijk had en heb ik mijn ambities en die heb ik altijd uitgesproken, maar dat ik op die bewuste zaterdagochtend, op mijn 29e, gevraagd werd vestigingsmanager van kantoor Tubbergen te worden ….

Dat had ik niet verwacht. Een prachtige kans om mij als mens, collega en toekomstig accountant verder te ontwikkelen. Ook al was ik enigszins verrast, ik twijfelde geen moment en pakte het aanbod met beide handen aan.

Mooie carrière

En nu, ben ik ruim vier jaar vestigingsmanager en bouw ik, samen met mijn collega’s, verder aan ons team en aan ons mooie klantenbestand. Ik probeer jonge talenten, die zichzelf net zo graag op de arbeidsmarkt willen ontwikkelen als dat ik dat een jaar of veertien geleden wilde, te binden aan onze organisatie.

Ik vertel ze over wat voor prachtig bedrijf de Jong & Laan is en gebruik mijn eigen, nog jonge maar nu al mooie, carrière om hen te overtuigen voor onze organisatie te komen werken. Zij zien met eigen ogen welke mooie stappen zij in de toekomst wellicht ook kunnen zetten.

Wat ben ik blij dat de Jong & Laan jong talent een kans biedt op een stageplaats!

Bekijk alle opleiding- en ontwikkelmogelijkheden bij de Jong & Laan

Jordy Siegerink
Jordy Siegerink Partner
5 reacties
Martin Bels

Super mooi . Echt verdiend kerel . Heel veel succes

Jeroen Kamphuis

Netjes Jordy! Succes👍

Erik Broekate

Succes verder met déze tóch mooie toekomst baan voor je.

Paul Hofmeijer

Mooi verhaal, top

Leon Kroeze Leon Kroeze

Gaaf Jordy, Het is je gegund! Succes in je nieuwe functie!

Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren