Van stagiair
naar partner

Talent krijgt bij de Jong & Laan altijd een kans. Dat je van stagiair binnen niet al te lange tijd zelfs partner kan worden, is de onvervalste waarheid.

Jordy over zijn loopbaan

Ik weet het nog goed. Het was het najaar van 2006, ik zat in het derde jaar van de HBO-opleiding Accountancy op de Hogeschool Saxion in Enschede. In dit derde jaar moesten we stagelopen. Ik was op dat moment net 19 jaar.

Laten we eerlijk zijn, elk accountantskantoor zet zichzelf weg als een goede en professionele dienstverlener.

Uiteraard had ik me weleens verdiept in de verschillende accountantskantoren in mijn regio, maar welke kies je dan? Want laten we eerlijk zijn, elk accountantskantoor zet zichzelf toch op de website weg als een goede en professionele dienstverlener met oog voor haar klanten en werknemers.

Jordy Siegerink
Jordy Siegerink Partner

Zoektocht naar een stageplek

Ik had geluk, mijn oom werkte op een accountantskantoor in Tubbergen. In Tubbergen ben ik geboren en getogen, woonde ik toen en nu nog steeds. Het regelen van een stageplaats was een formaliteit, werd mij verteld. Dus ik stuurde mijn sollicitatiebrief met cv naar ze op.

En inderdaad, na enkele dagen kreeg ik een reactie: "Helaas, wij nemen geen stagiair(e)s aan". Er zal wel iets mis zijn gegaan in de communicatie, dacht ik nog. Maar navraag leerde dat ze inderdaad geen behoefte hadden aan stagiair(e)s.

Enigszins teleurgesteld ging ik op zoek naar een ander accountantskantoor. Gehecht als ik ben aan mijn woonplaats Tubbergen, waar op dat moment maar twee accountantskantoren gevestigd waren, kwam ik logischerwijs uit bij de Jong & Laan.

Ik weet nog goed dat het na het vakinhoudelijke al snel over de sportieve rivaliteit tussen FC Twente en Heracles ging.

Gelukkig nam de Jong & Laan wel stagiair(e)s aan, zij hadden er een heel andere kijk op: "Wij bieden jong talent de kans om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt". Kijk, dat klonk een heel stuk beter.

Van stage naar vaste baan

De stageperiode beviel van beide kanten hartstikke goed. Er heerste een goede sfeer op kantoor en ik had collega's die voor elkaar klaar stonden en oprecht interesse in elkaar toonden, iets dat uitstekend bij mij past.

In het voorjaar van 2008 rondde ik mijn opleiding Bedrijfseconomie af. En een van de eerste telefoontjes ging naar de Jong & Laan. Ik belde de verantwoordelijke collega's van de vestiging in Tubbergen om te vragen of ik aan de slag kon. Jawel! Snel een afspraak gemaakt, eerst maar eens even bijpraten.

Ik weet nog goed dat tijdens het gesprek het na het vakinhoudelijke al snel over koetjes, kalfjes en de sportieve rivaliteit tussen FC Twente en Heracles ging. Heerlijk vond ik dat, iets dat ik later zou leren kennen als het DNA van de Jong & Laan.

Jordy, wil je even op kantoor komen?

Ruim zes jaar was ik assistent-accountant. Tot 2015, toen ging het hard. Op 1 januari 2015 zette ik de stap naar relatiebeheerder en precies twee jaar later, op 1 januari 2017, de stap naar senior relatiebeheerder.

Vijf maanden later, op Pinksterzaterdag in mei van dit jaar, belde onze partner mij. "Jordy, wil je even op kantoor komen?", hij gaf aan te willen praten over mijn toekomst.

Ik twijfelde geen moment en pakte het aanbod met beide handen aan.

Tuurlijk had en heb ik mijn ambities en die heb ik altijd uitgesproken, maar dat ik op die bewuste zaterdagochtend, op mijn 29e, gevraagd werd vestigingsmanager van kantoor Tubbergen te worden….

Dat had ik niet verwacht. Een prachtige kans om mij als mens, collega en toekomstig accountant verder te ontwikkelen. Ook al was ik enigszins verrast, ik twijfelde geen moment en pakte het aanbod met beide handen aan.

Mooie carrière

Na ongeveer 6 jaar vestigingsmanager te zijn, ben ik nu partner van de vestiging Tubbergen. Een geweldige stap voor (natuurlijk) één van de mooiste vestigingen van de Jong & Laan!

Samen met mijn collega’s, verder aan ons team en aan ons mooie klantenbestand. Ik probeer jonge talenten, die zichzelf net zo graag op de arbeidsmarkt willen ontwikkelen als dat ik dat wilde, te binden aan onze organisatie.

Ik vertel ze over wat voor prachtig bedrijf de Jong & Laan is en gebruik mijn eigen, nog jonge maar nu al mooie, carrière om hen te overtuigen voor onze organisatie te komen werken. Zij zien met eigen ogen welke mooie stappen zij in de toekomst wellicht ook kunnen zetten.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met me op of reageer onder mijn blog.

Neem contact op met Jordy