Mijn werk is iedere dag anders, altijd uitdagend!

Mijn team bestaat uit één accountant en drie assistent-accountants. Iedereen heeft zijn/haar eigen taak in het team. Als adviseur mkb begeleid ik de assistenten, onderhoud ik het contact met de klant en voorzie ik de klant van advies.
Bekijk mijn werkweek

Juist op tactisch en strategisch gebied lever ik mijn meerwaarde

Of ik nu bij een klant of op kantoor in Harderwijk werk, iedere dag ga ik er met plezier naartoe. Als adviseur mkb heb ik een mooie balans in mijn werkzaamheden tussen uitvoerend en adviserend. Ik bepaal grotendeels mijn eigen agenda en schakel veel met collega’s.

Arjen van Rossem
Arjen van Rossem Adviseur mkb

Eén team één taak

Mijn team bestaat uit één accountant en drie assistent-accountants. Iedereen heeft zijn/haar eigen taak in het team. Als adviseur mkb begeleid ik de assistenten, onderhoud ik het contact met de klant en voorzie ik de klant van advies.

Met het hele team streven we naar de beste dienstverlening die we de klant kunnen geven op het gebied van accountancy, automatisering, personeelszaken en fiscaliteit. Hiervoor schakelen we regelmatig specialisten van de Jong & Laan in.

Iedere week hebben we een teamoverleg waarin we bijpraten en de actuele stand van zaken bespreken bij klanten. Er is ruimte om vragen te stellen en we bekijken de planning kritisch om mogelijke problemen te voorkomen.

Hoe ziet mijn week als adviseur mkb eruit?

Maandag

Maandag is mijn vaste thuiswerkdag. Ik begin de week het liefst met een georganiseerde mailbox. Ik check daarom eerst mijn mail en handel korte vragen direct af. Alles wat ik binnen vijf minuten kan doen en regelen, pak ik direct op.

 

Wanneer ik mijn mailbox heb opgeschoond, maak ik de planning voor de week compleet en organiseer ik de eerste (online) meeting met mijn team. We bespreken wat deze week op de planning staat en de huidige stand van zaken van de werkzaamheden.

 

De rest van de dag bestaat uit reviewklussen, uitvoerende werkzaamheden en klantvragen en begeleid ik mijn collega's.

Dinsdag

Iedere dinsdag werk ik extern als financial controller bij een (internationale) klant.  Ik ben hier verantwoordelijk voor de financiële processen, aansturing van de financiële administratie en het opstellen van de maandcijfers.

 

Dit doe ik voor zowel de Nederlandse entiteiten als de buitenlandse entiteit. Hiervoor heb ik ook regelmatig contact met de Engelse accountant.

 

Al met al is dit een super uitdagende klus waar ik iedere keer weer veel energie van krijg en veel van leer.

Woensdag

Dit is de eerste dag van de week dat ik weer in Harderwijk op kantoor te vinden ben. Er zijn genoeg collega’s aanwezig om even mee bij te kletsen. De woensdag is ook een ideale dag om met verschillende collega’s te sparren of specifieke situaties voor te leggen.

 

Daarnaast plan ik op woensdag ook regelmatig klantafspraken in. Soms komt de klant bij ons op kantoor, vaker ga ik naar de klant toe. Dit zorgt voor een leuke onderbreking in mijn dag en werkzaamheden.

 

De woensdag vliegt altijd voorbij, voor je het weet is het donderdag!

Donderdag

Eigenlijk lijkt de donderdag veel op de woensdag. Wat klant afspraken hier en daar, werkzaamheden verrichten voor klanten en veel de samenwerking opzoeken met andere collega’s.

 

Donderdag is altijd de gezelligste dag. Nagenoeg iedereen is op kantoor en in de pauze darten we of spelen we een potje tafelvoetbal.

 

Vrijdag

Het is een rustige dag op kantoor. Veel collega’s hebben op deze dag studie. Een heerlijke dag om taken af te ronden, een complex advies uit te werken of in te plannen voor volgende week. Hierdoor ga ik met een opgeruimd gevoel het weekend in.

 

Ook is op vrijdag altijd de welbekende vrijmibo. Niet verplicht, maar wel gezellig om regelmatig bij aan te schuiven. Even samen met collega’s een drankje drinken om de week af te sluiten en het weekend in te luiden.

Wat doet een adviseur mkb voor klanten?

Het zijn niet alleen de administratieve werkzaamheden waarvoor ik bij een klant zit. Juist op tactisch en strategisch gebied lever ik mijn meerwaarde.

Zo heb ik een klant die al jaren bijna controleplichtig is. Door slim gebruik te maken van de vaktechnische mogelijkheden, kunnen we de controleplicht al enkele jaren uitstellen. Dit scheelt deze onderneming veel geld.

Of wat dacht je van een klant die ik help bij het inrichten van een Power BI dashboard? Hiervoor heb ik allereerst de directie moeten overtuigen van de meerwaarde van een dashboard met real-time inzicht.

Werken in Harderwijk?

Eerst stonden alleen financiële gegevens in dit dashboard, maar tegenwoordig breiden we het steeds verder uit met planningen en softwareautorisaties. Deze klant ervaart nu zoveel gemak en meerwaarde van het dashboard dat we het nog meer willen uitbreiden.

Door slim gebruik te maken van de vaktechnische mogelijkheden, kunnen we de controleplicht al enkele jaren uitstellen.

We gaan dan ook voor personeelsadvies het dashboard gebruiken en wordt de salarisadministratie geïntegreerd met financiële administratie. Dit zijn mooie stappen die je met een klant maakt, waardoor je echt samen met hen werkt aan het halen van doelen.

Ik word hier heel blij van!

Kortom, geen dag is hetzelfde en ik leer iedere dag. Ik krijg de vrijheid en verantwoordelijkheid om mijn werk uit te voeren hoe ik dat wil. Werken voor klanten geeft veel afwisseling en naast financieel inzicht heb je hier ook bedrijfseconomisch inzicht voor nodig. Een combinatie waar ik heel blij van word.

Uiteindelijk is collegialiteit iets wat een baan maakt of breekt en voor mij zit dat helemaal goed. Voor wie wil is er bijna wekelijks een vrijdagmiddagborrel, hebben we leuke uitjes met onze vestiging.

Het feit dat de Jong & Laan een grote professionele organisatie is, geeft je de garantie dat alle randzaken gewoon goed geregeld zijn. Dit is, in mijn ogen, een unieke combinatie en de reden dat het hier fijn werken is. 

Heb ik je enthousiast gemaakt? Ik hoop het, want in ons team zijn we op zoek naar collega's! Wil je eens kennismaken? Neem dan gerust contact met mij op. 

Past dit bij jou?

Harderwijk
32 - 40 uur
Harderwijk
32 - 40 uur
HR
Harderwijk
28 - 40 uur