Ik kom echt tot mijn recht als adviseur voor de agrarische ondernemer

Passie voor de agrarische sector komt bij mij niet uit de lucht vallen. Ik kom en werk ook in deze prachtige sector. En het mooie? Het komt allemaal samen in mijn werk!

Passie voor de sector

Passie voor de agrarische sector komt bij mij niet uit de lucht vallen. Ik kom en werk zelf ook in deze prachtige sector en draag hen daarom natuurlijk ook een extra warm hart toe. Ik steek met plezier mijn handen uit de mouwen op de boerderij, maar ik kom ook tot mijn recht in mijn huidige rol als adviseur voor agrarische ondernemers. 

Eerlijk is eerlijk, er komt veel af op deze Nederlandse ondernemers. Ze hebben te maken met veel veranderingen, denk aan bijvoorbeeld prijsdruk, het stikstofbeleid en het mestbeleid. Daarnaast gaan deze bedrijven vaak al generaties over van vader/moeder op zoon/dochter. Deze bedrijfsoverdrachten zorgen voor mooie, maar soms ook uitdagende trajecten waarin je echt toegevoegde waarde kan bieden voor beide generaties.

Regelmatig bij klanten op het erf

Ik ben regelmatig te vinden bij klanten op het erf of ze komen bij ons op kantoor. Het is maar net waar de voorkeur voor hen naar uitgaat. Ik ga dan met ze in gesprek over bijvoorbeeld het eventueel uitbreiden van de onderneming, of ik zoek voor ze uit of er agrarische subsidies zijn waar ze mogelijk voor in aanmerking komen. 

Het bedrijf is voor deze gepassioneerde ondernemers een manier van leven en een levenswerk

Daarnaast gebruiken we veel dashboarding. Eerst denk je misschien, daar zitten die boeren toch helemaal niet op te wachten? Maar vergis je niet, de interesse in hoe hun agrarische onderneming draait, zit diep. Het bedrijf is voor deze gepassioneerde ondernemers een manier van leven en een levenswerk. Dus hoe meer inzicht ik kan geven aan klanten, hoe inhoudelijker de gesprekken worden. Er is een vertrouwensband met al mijn klanten en dit maakt dat ik mijn advies open en eerlijk kan en durf te geven. Dit geldt eigenlijk in wisselwerking ook van klant naar mij en dat vind ik juist zo fijn. We spreken dezelfde taal.

Impact van keuzes

Ik maak de impact van keuzes inzichtelijk en ik kijk samen met de ondernemer naar wat voor hem/haar het beste is om te doen. Het is het spanningsveld tussen de wet- en regelgeving en de manier hoe ik mijn klanten probeer te adviseren hier een weg in te vinden dat voor de uitdaging zorgt. De combinatie van het persoonlijke en oprechte contact met ondernemers en de toegevoegde waarde die ik voor hen kan zijn in verschillende gesprekken en werkzaamheden, maakt dat ik zo blij word van mijn werk en mijn functie. 

Zie jij jezelf werken samen met agrarische ondernemers? En natuurlijk een leuk team aan collega's? Laten we dan eens contact hebben!

Alette van de Steeg
Alette van de Steeg Adviseur agro
De combinatie inhoudelijk en menselijk maakt de agrosector zo interessant!

Iedere dag weer nieuwe uitdagingen; als er één sector is waarbij continu wetten en regelgevingen veranderen... Dan is het de agrarische sector wel! Of wat dacht je van de sterk fluctuerende markt, agrarische ondernemers staan altijd weer voor nieuwe uitdagingen. En ik help en adviseer ze zo goed als ik kan om slimme beslissingen te maken en - onopgemerkte - kansen te grijpen.

Lees het blog van Robert
Alette van de Steeg
Alette van de Steeg Adviseur agro
Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren