Dat is geen bluf
maar Twentse nuchterheid

Op het punt van kwaliteit kunnen we ons zonder meer meten met de Big Four. Dat is geen bluf, maar Twentse nuchterheid. We hebben geen beursgenoteerde bedrijven als klant. We concentreren ons op grotere mkb-bedrijven, vaak familiebedrijven.

Wij kunnen ons absoluut meten met de big four, we hebben dezelfde kwaliteit

Wat onze bedrijfscultuur kenmerkt? Korte lijntjes, laagdrempeligheid, geen hiërarchie in de zin van “ik ben belangrijker dan jij”. Bij ons kent iedereen zijn of haar kantoorgenoten; dat vergemakkelijkt het onderlinge contact aanzienlijk.

Wie ambities voor het partnerschap heeft, kan dat aangeven; we kijken dan of je in aanmerking komt. Maar we hebben ook genoeg medewerkers die liever met de inhoud en hun klanten bezig zijn; die krijgen daarvoor alle gelegenheid. 

Ellen Punte
Ellen Punte Senior belastingadviseur

Kwaliteit en nuchterheid 

Twee jaar geleden zijn we een NOB-kantoor geworden. Dat vonden we om verschillende redenen belangrijk, maar vooral vanwege de SOB-opleiding voor beginnende belastingadviseurs.

Regelmatig nemen we fiscalisten aan die een aantal jaren bij een Big Four-kantoor hebben gewerkt.

Die staat heel goed bekend. Belastingen kunnen veel kansen bieden voor ondernemers, maar het vraagt van onze kant veel kennis en flexibiliteit.  

Om die reden staan educatie en continu aandacht voor ontwikkeling bij ons altijd hoog op de agenda. We hebben op dit moment ruim dertig NOB-leden en vijftien aspirant-leden.

Op het punt van kwaliteit kunnen we ons zonder meer meten met de Big Four. Dat is geen bluf, maar Twentse nuchterheid.  

We hebben geen beursgenoteerde bedrijven als klant. We concentreren ons op grotere mkb-bedrijven, vaak familiebedrijven. Regelmatig nemen we fiscalisten aan die een aantal jaren bij een Big Four-kantoor hebben gewerkt.

Zeker als ze daar in een wat generalistischer praktijk hebben gewerkt, hebben ze geen enkele moeite om bij ons hun weg te vinden.  

Mijn route naar de Jong & Laan

Ik ben geboren en getogen in Twente. Na de middelbare school heb ik fiscale economie gestudeerd aan de Hogeschool in Enschede – nu Hogeschool Saxion. Het studieprogramma had toen een regeling waarbij je een halfjaar colleges en werkgroepen volgde en daarnaast een halfjaar werkte bij de Belastingdienst of een advieskantoor.  

Zo kwam ik in 2002 bij de Jong & Laan terecht. Dat beviel beide partijen zo goed dat ik ben gebleven. Naast mijn werk kreeg ik ook gelegenheid een universitaire studie fiscaal recht te doen; die heb ik in 2006 afgerond.

Ik werk hier nu dus twintig jaar, als belastingadviseur in de algemene praktijk en sinds begin 2020 ben ik ook fiscaal partner.’  

medewerker de jong en laan

Dit maakt voor mij het verschil 

De combinatie van het menselijke en collegiale met de kwaliteit en het niveau maakt de Jong & Laan voor mij de perfecte werkgever. Toen ik begon waren we ‘maar' met 300 collega's. 

We hebben een constante groei doorgemaakt en hebben inmiddels 24 vestigingen en ruim 1000 medewerkers verdeelt door bijna heel Nederland. Amsterdam is ons meest westerlijke kantoor en Groningen het meest noordelijke.  

De combinatie van het menselijke en collegiale met de kwaliteit en het niveau maakt de Jong & Laan voor mij de perfecte werkgever.

 

 

 

En, wat denk jij na het lezen van mijn verhaal? Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jou? Wil je eens met mij kennismaken of met één van mijn collega’s? Dat kan, gewoon lekker laagdrempelig zonder verplichtingen.

Ik weet als geen ander, er moet een klik zijn en dit moet je ervaren. Dus neem vooral contact met mij (of één van mijn collega’s) op en laten we eens het gesprek aangaan.