Een duurzame relatie maakt klantcontact persoonlijk

Samen werken aan de toekomst, betekent samen bouwen aan een duurzame relatie. Een duurzame relatie is de basis voor het persoonlijke klantcontact. Bij Harry Westerbroek (partner) en Onno-Pieter Sonnega (DGA) gaat deze duurzame relatie al ruim 20 jaar terug.

Klantcase Plastchem

Dat ‘plastic’ duurzaam geproduceerd kan worden bewijst Plastchem. In Hardenberg staat de grootste PVC-compounds fabriek van de Benelux. Jaarlijks produceren ze ruim 60 duizend ton PVC-compounds voor de industriële sector.

PVC-compounds voor onder andere de productie van de terugkerende, populaire langspeelplaten (LP’s). Maar ook voor buizen, dakgoten, kabels en schuimproducten. Door aan de laatste eisen te voldoen wordt er in de ultramoderne fabriek een hoogwaardig product duurzaam geproduceerd en op maat geleverd. Dus geen ‘product-waste’.

Harry Westerbroek
Harry Westerbroek Partner

Duurzame relatie

Duurzaamheid is belangrijk en komt in vele vormen van bedrijfsvoering terug. Duurzaam omgaan met energie, goederen en de manier van produceren. Bij de Jong & Laan komt het terug in het type klanten, de advisering en de klantrelaties. 

We willen juist jouw kritische blik!

Dat laatste is misschien door een kritische blik niet altijd even leuk, maar dat hoort er ook bij. Ook dat wordt van je verwacht als je bij de Jong & Laan werkt, want alleen daarmee help je elkaar vooruit. De vrijheid en geborgenheid om een kritische reactie te kunnen geven ontstaat niet bij een vluchtige kennismaking. Het bezitten van inlevingsvermogen en betrokkenheid is daarom erg belangrijk.

Ontstaan in de boomgaard

Bij Harry Westerbroek (partner) en Onno-Pieter Sonnega (DGA) gaat deze betrokkenheid lang terug. Ruim 20 jaar geleden reed Harry met zijn racefiets een mooie route van de Veluwe naar de Betuwe om bij een kennis op bezoek te gaan. De betreffende kennis had zijn caravan geparkeerd bij Onno-Pieter in de boomgaard. Daar kwamen de twee mannen met elkaar in gesprek.

Gedreven als beide mannen zijn ging het al snel over de fabriek van Onno-Pieter op het bedrijventerrein WAVIN in Hardenberg en zijn kantoor in Barneveld. Vol trots vertelde hij over de filosofie achter zijn bedrijf, het ontstaan en de stappen die hij nog wilde nemen. Zoals het past bij een duurzame relatie is er een klik nodig en die ontstond daar in de boomgaard.  

Samen werken aan de toekomst

Plastchem maakte een enorme groei mee, met de Jong & Laan als accountant- en adviesbureau aan de zijlijn. Waar we begonnen als accountant voor de jaarrekening, loonverwerking en fiscaal advies, is Plastchem gegroeid tot een controleplichtige onderneming.

Waardoor we daarnaast nu ook met een compleet controleteam, subsidieadviseurs, btw-specialisten, IT-adviseurs, internationaal adviseurs en onze innovatie box specialisten een multidisciplinaire samenwerking hanteren. 

Dat we hier nu zoveel doen kenmerkt de groei van het bedrijf, dat inmiddels een gloednieuwe en hoogwaardige fabriek met een modern kantoor in Hardenberg heeft betrokken. Daar droegen collega’s van de Jong & Laan aan bij door met de bedrijfsadviseurs aan de financiering van deze fabriek te werken.

mannen in fabriek

De sleutel tot succes

Zo’n succes ontstaat natuurlijk niet zomaar. Daar zit een eigenaar met een drive en visie achter. Iemand die weet hoe hij een goed team creëert en dat team motiveert door ook zelf hard te werken. Maar ook door open te staan voor meningen van anderen en advisering vanuit onze verschillende expertisegebieden.

Het mooie is dat we elkaar vinden in dezelfde manier van samenwerken. Plastchem ziet zichzelf ook meer als partner dan leverancier. Samen met hun opdrachtgevers komen ze tot een goed eindresultaat. En dat is precies hoe wij ook in de wedstrijd zitten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Vertrouwen is de basis 

In samenwerken is vertrouwen belangrijk. Vertrouwen dat je het beste met elkaar voor hebt. Dat doe je door van elkaar te weten wat er speelt.

  • Welke uitdagingen zijn er?
  • Waar loop je tegenaan?
  • En waar zie je kansen?

We klankborden dan ook regelmatig. Doorgaans over zakelijke ideeën, zoals de aanschaf van een naastgelegen industrieterrein. Is dit een handig moment of is het verstandig om te wachten?

We lopen met een trots gevoel naar binnen, als we weer met ons team op locatie zijn en parkeren bij de imposante silo's.

Meestal zijn die gesprekken dus heel zakelijk, maar doordat je elkaar goed kent gaat het soms ook over privézaken. Want ja, bij zo’n gepassioneerde ondernemer heeft dat vaak overlap. Dat hoort misschien niet zo zeer bij je vak, maar draagt wel bij aan de persoonlijke band en ook aan de drive en motivatie om elkaar vooruit te helpen.

Met een multidisciplinair team staan we voor elkaar klaar. We lopen met een trots gevoel naar binnen, als we weer met ons team op locatie zijn en parkeren bij de imposante silo's.

Onno-Pieter en zijn team doen natuurlijk het werk. Dat wij daar op verschillende vlakken adviserend in bijstaan, dat is gewoon mooi!

Werken in een

ambitieuze organisatie?