Student events

Student events

En nu vraag jij je vast af waarom en hoe we dit doen. Door diverse student events te organiseren en samen met hogescholen activiteiten op te zetten. Daarnaast hebben wij samenwerkingen met verschillende studieverenigingen en universiteiten in ons marktgebied. 

Hieronder lees je meer over deze activiteiten en projecten. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij de Jong & Laan? Neem dan contact met mij op en ik vertel je graag meer. 

 

 

Tom Bulter
Tom Bulter Campus recruiter

Project Caseware

Gedurende een semester werken de studenten aan een jaarrekening van een klantcasus van de Jong & Laan en adviseren hierover. Als het eindgesprek succesvol is verlopen krijgen ze de benodigde studiepunten. Wat doen we voor dit project? We schrijven bijvoorbeeld de casus en reviewen de gemaakte jaarrekening. Daarnaast zijn we gedurende het project in contact, door middel van het geven van workshops 'gesprekstechnieken' en spelen wij de tegenrol in de bespreking van de jaarrekening op één van onze vestigingen.

Video: Assistent-accountant Rik in contact met studenten

Video: Assistent-accountant Rik in contact met studenten

De Uitdaging

De Uitdaging is een real life casus voor vierdejaars accountancystudenten van hogescholen. Het is een volledige dag waarin de studenten het accountancy vak in de praktijk ervaren. 

De dag begint met een presentatie door de klant en hierin wordt verteld over wat het bedrijf doet, hoe groot ze zijn en bijvoorbeeld wat hun verdienmodel is. Op deze manier krijgen de studenten echt een gevoel bij het bedrijf. In een team buigen de studenten zich vervolgens over een financieel vraagstuk van een klant van de Jong & Laan.

Vervolgens gaan de studenten in gesprek met zowel de klant, als onze accountant, om een zo goed mogelijk advies te schrijven voor de klant. Na de interviews volgt een gezamenlijke lunch en daarna worden alle adviezen uitgewerkt. 

Afsluitend presenteren een aantal teams hun advies aan alle aanwezigen. Uiteindelijk gaat één team er met de winst vandoor. Zij worden beloond met een JBL-box. 

Maar we doen meer!

Het stopt niet bij het project Caseware en De Uitdaging.
We zijn op nog veel meer plekken om met studenten in contact te komen. Hieronder een opsomming van de events die we nog meer bijwonen/organiseren. Zien we/ik je daar?

  • Kantorenmarkten van Nyenrode, Windesheim en Saxion;
  • SRA-kantorenmarkten en meet & eat events;
  • Diverse netwerkborrels en symposia van studieverenigingen;
  • Gastcolleges voor accountancy studenten, maar ook voor bijvoorbeeld HR-studenten;
  • Sollicitatietrainingen op hogescholen.
Voel je de klik?

En wiil jij je stage, afstudeeropdracht of scriptiestage bij ons doen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Wie ben je en wat zijn je ambities? We willen het allemaal van je weten. Dan kijken we samen naar jouw (doorgroei)mogelijkheden binnen onze organisatie.

&NUJIJ!