Gineke legt haar beroepseed af
en is nu agro accountant.

Als agrarisch accountant kan ik de klant adviseren, als team kunnen we de klant ontlasten en samen de uitdagingen aangaan die het ondernemerschap met zich meebrengt.Om die reden ben ik bij de Jong & Laan aan de slag gegaan als assistent-accountant agro.

Gineke legt beroepseed af en is nu agro accountant

Een agrarisch accountant worden: dát is iets wat ik graag wilde. Ik heb bovendien niet voor niets gekozen om in de accountancy te gaan werken. Omdat ik goed ben met cijfers, maar ook vooral omdat mensen helpen mij blij maakt.

Ik heb een passie voor de agrarische sector; een sector die hard werkt voor mooie producten, maar door de steeds wisselende regelgeving soms door de bomen het bos niet meer ziet. Als agrarisch accountant kan ik de klant adviseren, als team kunnen we de klant ontlasten en samen de uitdagingen aangaan die het ondernemerschap met zich meebrengt.

Het is een sector die hard werkt voor mooie producten, maar door de steeds wisselende regelgeving soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Om die reden ben ik bij de Jong & Laan aan de slag gegaan als assistent-accountant agro. Mijn werk bestaat uit het adviseren van agrarische klanten op basis van samengestelde jaarrekeningen en losse adviesvragen. Ook review ik conceptjaarrekeningen voordat deze door een collega-adviseur worden besproken met de klant en houd ik mij bezig met commerciële acties en de optimalisatie van onze werkprocessen.  

Gineke Welleweerd
Gineke Welleweerd Senior adviseur agro

Doorslaggevend moment

Tijdens mijn werk merkte ik dat ik (nog) meer wilde betekenen en écht een verschil wilde maken. Onze klanten moeten zoveel verschillende dingen weten en steeds up-to-date blijven. Ik wilde mee met deze ontwikkeling en ik besefte me dat ik dit alleen kon doen als ik zoveel mogelijk kennis op zou doen. Gelukkig gaf de Jong & Laan mij daar de ruimte voor.

De combinatie van werken en leren gaf mij de mogelijkheid om de theorie direct toe te passen in de praktijk en daarnaast waren er altijd ervaren collega’s waar ik met mijn vragen naartoe kon. Na deze periode was op het punt gekomen dat ik mijn beroepseed ging afleggen voor de functie agrarisch accountant.

 Als team ontlasten we de klant en gaan we samen de uitdagingen aan die het ondernemerschap met zich meebrengt.

De Beroepseed

Voor mij was de beroepseed een feestelijke afsluiting van de praktijkopleiding AA. Een moment om even stil te staan en te kijken wat ik in de afgelopen tijd had bereikt en waar ik naartoe wilde groeien. Daarbij heb ik de belofte gedaan dat ik mij zal inzetten voor het maatschappelijk belang. Dit benadrukt hoe belangrijk het vertrouwen in mij en mijn beroepsgenoten is.

Korte lijnen en persoonlijk contact

Ik ben blij dat ik nu een agrarische accountant ben binnen de Jong & Laan. De Jong & Laan is een vooruitstrevende organisatie, die groot genoeg is om diensten aan te bieden waar onze klanten om vragen, maar klein genoeg is om echt persoonlijk contact te hebben met de meeste collega’s. Dat geldt ook voor het agrarische team, we werken vestiging overschrijdend samen, waardoor we onze collega’s van de loonafdeling, maar ook familie- en subsidieadvies gemakkelijk kunnen inschakelen. Korte lijnen en persoonlijk contact, daar houd ik van!

Over 10 jaar…

Als de agrarische sector het toelaat, zou ik zeker over tien jaar nog als agrarisch accountant aan het werk willen zijn. Mocht dat niet volledig lukken, dan kan ik de agrarische portefeuille combineren met een aantal MKB-klanten. Daarbij hoop ik over tien jaar nog steeds een fijn team van collega’s te hebben met wie ik, samen met onze klanten, echt een verschil kan maken.

Wil je meer weten over hoe ik het afleggen van mijn beroepseed en/of het werken bij de Jong & Laan ervaar? Neem gerust contact met mij op.