Ik wilde kennismaken met ander (werk)culturen

Ik wilde kennismaken met ander (werk)culturen

2020 was voor mij het jaar van een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2019 kwam ik tot de conclusie dat ik toe was aan wat anders. Ik had inmiddels 10 jaar bij de Jong & Laan gewerkt en werkte het langst van mijn collega’s bij de controle afdeling in Zwolle. Veel collega’s en leidinggevenden had ik zien vertrekken op zoek naar een andere uitdaging. De afdeling was in die 10 jaar sterk gegroeid. Ik stelde mezelf steeds meer de vraag of dit het voor mij was. Eigenlijk wist ik het al langer. Als ik mijn studie tot registeraccountant af had gerond dan wilde ik graag eens wat anders gaan doen en onderzoeken of dat nog beter bij me past. Toen ik in het voorjaar van 2019 ingeschreven werd als registeraccountant, was dat moment daar.

Adriaan Schuurman
Adriaan Schuurman Manager controle

Kennismaken met andere (werk)culturen

In 2020 startte ik in het bedrijfsleven als internationaal controller bij een groot bedrijf. Wat me hierin erg aantrok was het internationale aspect van de functie. Meerdere weken per jaar in verschillende landen over de wereld werken en kennismaken met andere (werk)culturen. Toen ik klein was droomde ik altijd al van reizen. In februari 2020 was mijn eerste buitenlandse werkreis naar Kazachstan en door het coronavirus bleef het daar helaas bij.

Toch de stap terug naar de Jong & Laan

Wat me deed besluiten terug te keren bij de Jong & Laan was o.a. het goede contact dat ik met oud-collega’s/leidinggevenden had en de vraag van meerdere oud-collega’s/leidinggevenden of ik terug wilde keren. De drempel werd hierdoor laag en ik had het gevoel dat ik echt welkom was. Door een jaar afstand te nemen van de Jong & Laan zag ik daarnaast alles beter in perspectief. Wat ik had gemist waren de korte lijnen bij de Jong & Laan, het werken in teamverband, het werken voor het publiek belang en het ‘’top down’’ kijken naar een onderneming. 

Het verbaast me hoeveel (klant)kennis ik nog heb en hoe leuk het daardoor is om het team te verbeteren.

Nieuwe energie voor de toekomst

In januari 2021 keerde ik terug bij de Jong & Laan. En na een half jaar ben ik blij met mijn terugkeer. Het is erg leuk om weer in teamverband te werken, veel autonomie te hebben en vakinhoudelijk is het altijd uitdagend en interessant. Het verbaast me hoeveel (klant)kennis ik nog heb en hoe leuk het daardoor is om het team te verbeteren. Het geeft me veel energie om samen met mijn collega’s de controlepraktijk in Zwolle verder te laten groeien.

Overweeg jij ook om (weer) te komen werken bij de Jong & Laan? Ik kan het iedereen aanbevelen! Heb je vragen voor mij over het werken bij de Jong & Laan? Neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk alle vacatures of lees meer verhalen van collega's die terugkwamen bij onze mooie club!

Ook Hanneke kwam terug bij de Jong & Laan en werkt nu als controleleider in Zwolle

Is dit echt wat ik wil? Word ik hier blij van? Dit waren mijn gedachten toen ik bij mijn nieuwe baan was begonnen...

Lees meer