Ik weet nu wat ik echt belangrijk vind in mijn werk!

Is dit echt wat ik wil? Word ik hier blij van? Dit waren mijn gedachten toen ik bij mijn nieuwe baan was begonnen...

Ik weet nu wat ik echt belangrijk vind in mijn werk!

Hanneke keerde terug als controleleider bij de Jong & Laan

Wat is accountancy toch een prachtig beroep. Helaas trekt het geen volle zalen op verjaardagen of vanuit mensen buiten ons beroep. Volledig onterecht vind ik zelf! Voor mij is deze keuze mede bevestigd middels een kort uitstapje buiten de controlepraktijk. Ruim drie jaar geleden had ik besloten de controlepraktijk binnen de Jong & Laan te verlaten en het bedrijfsleven in te gaan. Waarom deze keuze? Tja, er kwam een mooie kans in de buurt op mijn pad. Onder het mom van ‘je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan niet hebt gedaan’ heb ik na een tijd twijfelen de keuze gemaakt te vertrekken bij de Jong & Laan. Bij mijn afscheid werd verteld dat de deur om terug te komen altijd open zou staan…

Alles liep even anders de eerste maand

Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan niet hebt gedaan.

Bij het nieuwe bedrijf liep alles anders dan gepland. Nog tijdens mijn eerste maand bij mijn nieuwe werkgever stapte het management op door een ander besluit van de meerderheidsaandeelhouder. Dit betekende voor mij en mijn functie dat de plannen waar ik aan zou gaan werken er niet meer waren, net als de mensen met wie ik tijdens het sollicitatieproces had gesproken. Gelukkig kon ik er blijven werken, alleen ging ik me afvragen: is dit wat ik wil? En word ik hier blij van?

Collega’s en werksfeer bleken het meest belangrijk voor mij

In de maanden die volgden ben ik mezelf tegengekomen en gerealiseerd wat voor mij wel belangrijk is. Voor mij is dat een open en goede werksfeer en collega’s die je kunt vertrouwen en het ook gezellig mee hebt. Thijs van Zandwijk had gehoord van de situatie bij mijn nieuwe werkgever. Hij belde me om te vragen of dit wel was wat ik wilde en dat ik altijd terug mocht komen. Tot op de dag van vandaag ben ik Thijs dankbaar dat hij me die dag gebeld heeft. En na een paar gesprekken met elkaar heb ik het besluit genomen om terug te komen. Over ongeveer een maand ben ik drie jaar terug en ik ben nog dagelijks blij met de keuze om terug te komen.

Voor mij is dat een open en goede werksfeer en collega’s die je kunt vertrouwen en het ook gezellig mee hebt.

Weer met open armen ontvangen

Mijn ervaring om terug te komen heb ik als positief ervaren. Ik werd met open armen ontvangen en heb hierbij geen drempel gevoeld. Voor mij voelde het als ‘thuis’ komen. We hebben een leuke groep collega’s, voelen ons verbonden met elkaar en hebben een open cultuur. Ik vind het heerlijk om dagelijks op pad te zijn en veel afwisseling in het werk te hebben. Dit vind ik in mijn functie als controleleider bij de Jong & Laan.

Heb je nog vragen over mijn werkervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op of stel je vraag onderaan de pagina ↓

Adriaan keerde terug als controleleider bij de Jong & Laan

Het jaar 2020 was voor mij het jaar van een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2019 kwam ik tot de conclusie dat ik toe was aan wat anders. Ik had inmiddels 10 jaar bij de Jong & Laan gewerkt en werkte het langst van mijn collega’s bij de controle afdeling in Zwolle. 

Lees het blog van Adriaan
Geen reacties
Plaats je reactie

Reageer op:

Annuleren