Ik weet nu wat ik echt belangrijk vind in mijn werk!

Wat is accountancy toch een prachtig beroep. Helaas trekt het geen volle zalen op verjaardagen of vanuit mensen buiten ons beroep. Volledig onterecht vind ik zelf! Voor mij is deze keuze mede bevestigd middels een kort uitstapje buiten de controlepraktijk. Bij mijn afscheid werd verteld dat de deur om terug te komen altijd open zou staan, en daar heb ik gebruik van gemaakt.

Hanneke over haar terugkeer bij de Jong & Laan

Waarom de keuze om het bedrijfsleven in te gaan? Tja, er kwam een mooie kans in de buurt op mijn pad. Onder het mom van ‘je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan niet hebt gedaan’ heb ik na een tijd twijfelen de keuze gemaakt te vertrekken bij de Jong & Laan. Bij mijn afscheid werd verteld dat de deur om terug te komen altijd open zou staan.

Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan niet hebt gedaan.

Bij het nieuwe bedrijf liep alles anders dan gepland. Nog tijdens mijn eerste maand bij mijn nieuwe werkgever stapte het management op door een ander besluit van de meerderheidsaandeelhouder. Dit betekende voor mij en mijn functie dat de plannen waar ik aan zou gaan werken er niet meer waren, net als de mensen met wie ik tijdens het sollicitatieproces had gesproken. Gelukkig kon ik er blijven werken, alleen ging ik me afvragen: is dit wat ik wil? En word ik hier blij van?

 

Hanneke Kronenberg
Hanneke Kronenberg Manager controle
Specialist in de controlepraktijk
Mijn naam is Hanneke en, naast mijn werkzaamheden bij de Jong & Laan in de controlepraktijk, geef ik colleges bij de universiteit Nyenrode. Ik heb een passie voor het laten groeien en ontwikkelen van bedrijven en mensen. De controleaanpak van de Jong & Laan onderscheidt zich door data-analyse, heldere & transparante communicatie en daarmee het leveren van toegevoegde waarde. Kortom, samen komen we verder!
Neem contact op

Collega’s en werksfeer bleken het meest belangrijk voor mij

In de maanden die volgden ben ik mezelf tegengekomen en gerealiseerd wat voor mij wel belangrijk is. Voor mij is dat een open en goede werksfeer en collega’s die je kunt vertrouwen en het ook gezellig mee hebt. Een collega had gehoord van de situatie bij mijn nieuwe werkgever. Hij belde me om te vragen of dit wel was wat ik wilde en dat ik altijd terug mocht komen.

Tot op de dag van vandaag ben ik die collega dankbaar dat hij me die dag gebeld heeft. En na een paar gesprekken met elkaar heb ik het besluit genomen om terug te komen. Ik ben nu 3 jaar terug en ik ben nog dagelijks blij met de keuze om terug te komen.

Weer met open armen ontvangen

Mijn ervaring om terug te komen heb ik als positief ervaren. Ik werd met open armen ontvangen en heb hierbij geen drempel gevoeld. Voor mij voelde het als ‘thuis’ komen. We hebben een leuke groep collega’s, voelen ons verbonden met elkaar en hebben een open cultuur. Ik vind het heerlijk om dagelijks op pad te zijn en veel afwisseling in het werk te hebben. Dit vind ik in mijn functie als controleleider bij de Jong & Laan.

Heb je nog vragen over mijn werkervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op.

Adriaan keerde ook terug als controleleider bij de Jong & Laan

Het jaar 2020 was voor mij het jaar van een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2019 kwam ik tot de conclusie dat ik toe was aan wat anders. Ik had inmiddels 10 jaar bij de Jong & Laan gewerkt en werkte het langst van mijn collega’s bij de controle afdeling in Zwolle. 

Lees het blog van Adriaan