Mijn werk vraagt om door­zet­tings­ver­mo­gen, maar dat doet de triathlon ook!

Zonder doelen kan ik niet. De wekker om 5 uur is heel normaal. Hup uit bed, renkleding aan, stopwatch instellen, go! Die sportieve drive omschrijft mijn karakter: focus, doelen stellen en er vol voor gaan. Hoe je dat ziet in mijn werk? Dat leg ik je graag uit!

Martin over zijn hobby's én werk

Na de training snel onder de douche en naar kantoor. Ook daar direct aan de bak. Alles in het werk stellen om die mooie mkb-er binnen te halen, de klant een perfecte rapportage of advies voor te leggen en de nieuwe medewerker deel te laten worden van ons hechte team. Er zijn altijd doelen te behalen.

Zonder doelen kan ik niet

Zonder doelen kan ik niet. In mijn jeugd dacht ik dat er niets anders was dan sport. Ik wilde naar de sportacademie, maar mijn astma gooide roet in het eten. Het weerhield mij echter niet van het sporten. Op jonge leeftijd stelde ik mijzelf daarin al vier duidelijke doelen:

  1. de wandelvierdaagse van Nijmegen lopen;
  2. een marathon lopen;
  3. een hele triathlon volbrengen;
  4. en last but not least een ultraloop uitlopen.
Martin Zwiers
Martin Zwiers Partner

Alles moet kloppen

Nummer 1 tot en met 3 zijn afgevinkt, waarbij het bij punt 2 niet bij één marathon is gebleven. Inmiddels heb ik er 26 uitgelopen. Nu nog één punt om af te vinken, nummer 4 staat op de planning. Tja wat kan ik zeggen, ik hou van uitdagingen. Ik wil altijd ergens naartoe groeien, naartoe trainen, het doel behalen.

Die sportieve drive omschrijft eigenlijk gewoon mijn karakter: focus, doelen stellen en er vol voor gaan. En zo ben ik ook op het werk. Bij de Jong & Laan heb ik veel aan mijn kracht. Ik kan goed focussen, hoog over denken om het einddoel te behalen.

man aan het hardlopen

Lange halen, snel thuis. Goed is niet goed genoeg. Liefst in een vlot tempo, maar alles moet wel kloppen. Dat blijft niet bij correctheid van de cijfers, ook elke stap in het proces is belangrijk. Ik kan op deze manier werken, omdat ik bij de Jong & Laan mezelf kan zijn. Op die manier bied ik toegevoegde waarde aan onze controlepraktijk, aan de vestiging, aan onze organisatie.

Jezelf zijn en blijven

Het begin van mijn carrière vond ik best lastig. Dit toen sportieve, schuchtere mannetje uit Oost Nederland die eigenlijk alleen maar wilde sporten, ging na de studie aan de slag bij één van de grote accountantskantoren. Strak in pak, elke dag naar kantoor.

Is het doel niet behaald, maar heb je er wel alles aan gedaan, dan ben je alsnog succesvol.

Het eerste half jaar was ik best ongelukkig in deze compleet andere wereld. Zo zeker als ik was tijdens het sporten, zo onzeker was ik over mijn carrière-capaciteiten. Maar al snel kwam ik erachter dat het eigenlijk niet moeilijk is, als je jezelf bent en blijft.

Open en eerlijk zijn en goed je best doen, daar komt het simpelweg op neer. Daar haal je uiteindelijk je energie uit. Kop d’r veur en gaan. Net als bij mijn sport.

Als ik aan het sporten ben, moet ook alles kloppen. Keuzes maken, korte klappen en volle focus. En lukt het een keer niet, dan even boos zijn en weer doorgaan. Het glas is bij mij altijd halfvol. Is het doel niet behaald, maar je hebt er wel alles aan gedaan, dan ben je alsnog succesvol.

Je bent namelijk een ervaring rijker. Die ervaring neem je mee bij een volgende uitdaging. Gewoon doorzetten.

Ik kan het niet alleen

Bij de Jong & Laan kijken we ook zo. We zijn ondernemers. En ondernemers durven stappen vooruit te zetten. We blijven ontwikkelen en nieuwe doelen stellen. De ene keer behalen we het doel sneller dan de andere keer. Dit komt mede omdat we wat we doen direct op een kwalitatief hoog en professioneel niveau uitrollen.

Mijn drive om te realiseren en mijn doorzettingsvermogen passen goed bij deze ondernemende cultuur. Maar ik kan het niet alleen. Binnen de Jong & Laan is er veel respect voor elkaars deskundigheid en capaciteiten. Je hebt verschillende competenties en karakters nodig om succesvol te zijn.

medewerker de jong en laan

Fanatiek: zowel zakelijk als in de sport

Op elkaar bouwen

Net als bij het sporten kan je niet zonder je team. Je moet op elkaar kunnen bouwen en elkaar respecteren. Dan pas kan je presteren. En dat geeft mij energie. De drive om mijn doelen te behalen bij het hardlopen zijn sterker dan ooit. Dus ik sluit nu mijn laptop en zeg mijn team voor vandaag gedag.

Op naar huis, waar mijn topteam daar de hardloopschoenen waarschijnlijk al heeft klaargezet. Nu volle focus op een stevige interval training.

Vitaal blijven? Dat doen we zo!

Dat zijn wij als werkgever. Een accountant bij wie het niet draait om cijfers, maar om mensen. Om jou dus. Of je nu bij ons komt als belastingadviseur, business consultant of accountant: samen maken we ons succes. Dus geven we ook alles voor jouw succes en welzijn.

Lees meer