Afscheid nemen bestaat niet

Mariëtte kwam terug bij de Jong & Laan als loonheffingen specialist

Iedereen kent het waarschijnlijk wel, de single ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato. Een grote hit in 2003, twee jaar voordat mijn 1ste de Jong & Laan avontuur op 7 november 2005 begon.

Ik weet het nog goed, een zaterdagochtend in oktober 2005 rond de klok van 07:00 uur, even de krant uit de brievenbus voor bij het ontbijt. En daar stond hij, een pagina grote advertentie (op broadsheet formaat) vol met vacatures in de Tubantia. Ik dacht doe eens gek en stuur een sollicitatie. Op 11 oktober 2005 werd ik verrast en trof ik een e-mail aan met hierin een uitnodiging voor een ‘oriënterende bespreking’ op 18 oktober 2005. Deze e-mail is de start van mijn de Jong & Laan avontuur.  

Van fiscaal medewerker naar belasting adviseur

In een periode van 12,5 jaar (november 2005 tot april 2018) heb ik mezelf, mede met hulp van mijn collega’s in Almelo, mogen ontwikkelen van fiscaal medewerker tot aan belasting adviseur. So far so good. Ergens in mij schuilt ook nog een commerciële kant. Daarom vond ik het tijd om in maart 2018 een workshop te organiseren voor vrouwelijke ondernemers (klanten).

Dit resulteerde in een superleuke avond met diverse vrouwelijke ondernemers waar ik deze avond uiteraard een praatje mee heb gemaakt. Een kleine maand later werd ik benaderd door een van de deelneemsters. Een lang verhaal kort, er werd me een baan aangeboden. Dit zet je wel aan het denken. Ik was destijds 32 en de Jong & Laan was mijn eerste ‘echte’ werkgever. Na lang wikken en wegen heb ik de keuze gemaakt om een sprong in het diepe te wagen. 

Ik was er klaar voor om mijn horizon te verbreden

Waarom ik ja heb gezegd? Ik had liever spijt van het proberen en het blijkt toch niet wat te zijn dan het niet proberen en jezelf altijd blijven afvragen hoe het geweest zou zijn. Ik was er klaar voor om mijn horizon te verbreden. Daarbij kwam dat de functie welke ik zou gaan vervullen nieuw was binnen deze internationale organisatie en ik deze vrij kon invullen. Iets wat me een enorme uitdaging leek.

Ook het bedrijfsleven en het familiebedrijf sprak me heel erg aan. Ik was me er bij mijn keuze overigens van bewust dat mijn fiscale werkzaamheden nagenoeg niet meer aanwezig zouden zijn. Anderzijds contact met de Jong & Laan zou ik nog hebben, ik trad immers in dienst bij een klant. 

"Maar zij en de Jong & Laan moeten gedacht hebben, de aanhouder wint. En gelijk hebben ze, dat is ook mijn eigen motto."

‘Ik ga wel weg maar verlaat je niet’

Met knikkende knieën heb ik nadat ik mijn contract had ondertekend bij de nieuwe werkgever mijn dienstverband bij de Jong & Laan opgezegd. Ja, er hebben wel wat traantjes gevloeid…. Ik had een geweldige baan, leuke collega’s en er was nog ruimte genoeg om me zelf te ontwikkelen. Maar goed, het was mijn eigen keuze.  

>> Ook jij bent van harte welkom bij onze club! Bekijk alle vacatures  <<

De aanhouder wint

Het was weer april maar nu 2021 en geen uitnodiging van een klant welke had deelgenomen aan mijn georganiseerde workshop maar een spar-moment met oud-collega en de specialist loonheffingen bij de Jong & Laan, Leonie Pongers. Na inhoudelijk van gedachten gewisseld te hebben kwam ook het wel bekende sociale praatje. Na een kleine week werd ik door haar gewezen op de vacature adviseur loonheffingen.

Thuis de vacaturetekst eens bekeken en geconcludeerd dat ik niet voldeed aan de gestelde eisen, netjes een e-mail teruggestuurd en haar vriendelijk bedankt dat ze aan me gedacht had. Maar zij en de Jong & Laan moeten gedacht hebben, de aanhouder wint. En gelijk hebben ze, dat is ook mijn eigen motto. Na wat e-mailcontact over en weer zijn we uiteindelijk toch aan tafel gekomen.

"Waarom zou je niet terugkeren op het oude nest?"

Ondanks dat ik de afgelopen 2 jaar en 11 maanden met veel plezier gewerkt heb in het bedrijfsleven en ik zowel zakelijk als privé mooie resultaten heb behaald, heb ik toch de keuze gemaakt om terug te gaan naar de Jong & Laan. En waarom? 

Ergens miste ik de fiscale werkzaamheden toch wel. En waarom zou je dan niet terugkeren op het oude nest? Ik ben de uitdaging aangegaan met mezelf en heb gekozen om een functie te bekleden waarvan ik nooit had verwacht te gaan doen, me gaan specialiseren in de loonheffingen.

Het vertrouwen dat ze in mij hadden en het uitspreken hiervan heeft mij over de streep getrokken om terug te keren naar de Jong & Laan. Uiteraard krijg ik opnieuw opleidingsmogelijkheden en de ruimte om mij verder te ontwikkelen aangeboden. Daarnaast zou ik liegen als ik zou zeggen dat de arbeidsvoorwaarden en een leuke werkomgeving niet zouden meespelen bij mijn keuze. Maar ook dit is piekfijn in orde.   

Ik ben inmiddels begonnen aan deel 2 van mijn de Jong & Laan avontuur. Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. 

Overweeg jij ook om (weer) te komen werken bij de Jong & Laan? Bekijk dan alle vacatures of lees meer verhalen van collega's die terugkwamen bij onze mooie club!

Lees meer verhalen van collega's die terugkwamen bij de Jong & Laan

Ik wilde kennismaken met ander (werk)culturen

Nadat Adriaan zijn dienstverband bij de Jong & Laan had opgezegd, miste hij de collega's en het vak toch wel. Lees meer over zijn verhaal.

Door Adriaan Schuurman
Lees blog
Geen reacties
Plaats uw reactie

Reageer op:

Annuleren