De fijne werksfeer trok mij (weer) over de streep

Ik weet het nog goed, een zaterdagochtend in oktober 2005, even de krant uit de brievenbus voor bij het ontbijt. En daar stond hij, een pagina grote advertentie (op broadsheet formaat) vol met vacatures in de Tubantia. Ik dacht doe eens gek en stuur een sollicitatie. Op 11 oktober 2005 werd ik verrast en trof ik een e-mail aan met hierin een uitnodiging voor een ‘oriënterende bespreking’ op 18 oktober 2005. Deze e-mail is de start van mijn eerste de Jong & Laan avontuur.

Mariëtte over haar terugkeer bij de Jong & Laan

In een periode van 12,5 jaar (november 2005 tot april 2018) heb ik mezelf, mede met hulp van mijn collega’s in Almelo, mogen ontwikkelen van fiscaal medewerker tot aan belastingadviseur. Toen kwam daar een internationale onderneming op mijn pad en daar kreeg ik de kans om een kijkje te nemen in het bedrijfsleven. Ik was er klaar voor om mijn horizon te verbreden dus heb ik de sprong om in het diepe te springen gewaagd.

En toen?

Ik had een geweldige baan, leuke collega’s en er was nog ruimte genoeg om me zelf te ontwikkelen maar toch was mijn laatste dag aangebroken. Een dag waaruit ook is gebleken wat een geweldige werkgever de Jong & Laan is. En wat voor leuke collega’s je eigenlijk hebt. Overdonderd door alle lieve woorden van iedereen en overladen met cadeau’s trok ik aan het einde van de dag de deur achter me dicht. Maar, weten we nu, niet voorgoed.

Mariëtte te Kaat
Mariëtte te Kaat Adviseur loonheffingen

Contact met Leonie

Ik had nog veel contact met oud-collega’s, zowel zakelijk als privé. In april 2021 had ik een vraagstuk waarover ik graag wou sparren met de specialist loonheffingen, Leonie Pongers. Hoe fijn is het dat je nog steeds met oud collega’s inhoudelijk kunt sparren. Na inhoudelijk van gedachten gewisseld te hebben kwam ook het wel bekende sociale praatje. Dit bewijst maar weer hoe kort de lijntjes bij de Jong & Laan zijn. Je bent geen nummer maar je kent echt de mens achter de persoon.  

medewerkers de jong en laan

De aanhouder wint

Na een kleine week werd ik door Leonie gewezen op de vacature adviseur loonheffingen. Thuis heb ik de vacaturetekst eens bekeken en geconcludeerd dat ik niet voldeed aan de gestelde eisen, netjes een e-mail teruggestuurd en haar vriendelijk bedankt dat ze aan me gedacht had. Maar zij en de Jong & Laan moeten gedacht hebben, de aanhouder wint. En gelijk hebben ze, dat is ook mijn eigen motto. Na wat e-mailcontact over en weer zijn we uiteindelijk toch aan tafel gekomen.

Ondanks dat ik de afgelopen 2 jaar en 11 maanden met veel plezier gewerkt had in het bedrijfsleven en ik zowel zakelijk als privé mooie resultaten had behaald, toch de keuze gemaakt om terug te gaan naar de Jong & Laan. En waarom? 

Terug naar het oude nest

Ergens miste ik de fiscale werkzaamheden toch wel. Ik weet nu beter waar mijn interesses liggen. Wat dat betreft is het voor mij heel goed geweest om te ontdekken wat ik het liefste doe. En waarom zou je dan niet terugkeren op het oude nest? 

Je kent het bedrijf, de collega’s en het type klanten. Daarnaast ben ik de uitdaging aangegaan met mezelf en heb gekozen om een functie te bekleden waarvan ik nooit had verwacht te gaan doen, me gaan specialiseren in de loonheffingen.

Ik weet nu beter waar mijn interesses liggen en waarom zou je dan niet terugkeren op het oude nest?

Het vertrouwen dat ze in mij hadden en het uitspreken hiervan heeft mij over de streep getrokken om terug te keren naar de Jong & Laan. Uiteraard krijg ik opnieuw opleidingsmogelijkheden en de ruimte om mij verder te ontwikkelen aangeboden. Daarnaast zou ik liegen als ik zou zeggen dat de arbeidsvoorwaarden en een leuke werkomgeving niet zouden meespelen bij mijn keuze. Maar ook dit is piekfijn in orde.   

Deel 2 van mijn de Jong & Laan avontuur!

Ik ben inmiddels begonnen aan het tweede deel van mijn de Jong & Laan avontuur. Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen op mijn terugkomst en er was niemand die me met scheve ogen aankeek. Kortom, een warm bad.

Overweeg jij ook om (weer) te komen werken bij de Jong & Laan? Bekijk dan alle vacatures of lees meer verhalen van collega's die terugkwamen bij onze mooie club!

Ook Hanneke kwam terug bij de Jong & Laan en werkt nu als controleleider in Zwolle

Is dit echt wat ik wil? Word ik hier blij van? Dit waren mijn gedachten toen ik bij mijn nieuwe baan was begonnen...

Lees meer