Sander keerde terug als controleleider bij de Jong & Laan

Benieuwd hoe het aan de andere kant van de tafel was – Sander de Jong

In 2009 begon ik als assistent accountant bij de Jong & Laan in Zwolle en ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt. Echter halverwege mijn loopbaan als accountant werd ik steeds meer benieuwd hoe het zou zijn aan “de andere kant van de tafel”. De daadwerkelijke stap om het bedrijfsleven in te gaan, had ik steeds voor me uitgeschoven.

Er waren immers zoveel dingen die ik nog kon leren bij de Jong & Laan. Bovendien kreeg ik ook voldoende uitdaging om mij te blijven boeien en binden. Zo werd ik betrokken bij de opzet van data-analyse technieken, heb ik commerciële cursussen mogen volgen en heb ik als vertegenwoordiger van de vestiging ook mijn bijdrage kunnen leveren aan de “de Jong & Laan controlestandaarden”.

Ondanks alle uitdagingen bij de Jong & Laan heb ik na het behalen van mijn master- en post-masteropleiding toch besloten om de overstap te maken. Na 9 mooie jaren bij de Jong & Laan heb ik toen mijn carrière in het bedrijfsleven voortgezet.

Mijn functie veranderde

Mijn overstap naar het bedrijfsleven heb ik als zeer leerzaam ervaren. De organisatie had grootse plannen op het gebied van internationaal werken en digitalisering. Het was mooi om hier deel van uit te maken.

Door een samenloop van omstandigheden kreeg mijn functie een andere invulling en was ik voornamelijk nog bezig met het rapporteren van cijfers. Ik merkte dat het projectmatig werken toch beter bij mij past dan het routinematig rapporteren van cijfers. Daarom besloot ik om als ZZP’er aan de slag te gaan.

Terug de accountancy in

"Het projectmatig werken past beter bij mij dan het routinematig rapporteren van cijfers."

In mijn periode als ZZP’er ben ik weer in de accountancy terecht gekomen. Na twee jaar kwam voor mij het besef dat ik het vak opnieuw leuk vond en heb ik besloten om ook mijn RA praktijkstage weer op te pakken.

Vanaf dat moment ben ik steeds vaker gaan twijfelen om terug te komen bij de Jong & Laan. Ik hield bijvoorbeeld de website in de gaten welke oud-collega’s hier nog werkzaam waren en met een aantal collega’s heb ik sinds mijn vertrek bij de Jong & Laan nog altijd contact gehouden.  

Lees meer verhalen van collega's die terug zijn gekomen bij de Jong & Laan

Adriaan keerde terug als bij de Jong & Laan hij miste de korte lijnen, het werken in teamverband en het ‘’top down’’ kijken naar een onderneming. Lees het volledige blog.

Meer doen dan uitsluitend controlewerk

Het grootste gemis was toch wel de persoonlijke benadering. Bij de Jong & Laan zijn altijd mogelijkheden geweest om meer te doen dan uitsluitend controlewerk. Ook de manier van controleren, door middel van data-analyse gericht op de bijzonderheden, in plaats van veelvuldig vaststellen dat iets goed gaat (steekproef), is een aanpak die mij veel beter past. Bovendien is mijn ervaring dat er bij de Jong & Laan echt sprake is van een team. Niemand wordt aan zijn of haar lot overgelaten als het werk of in privé te veel wordt.

De overstap

In juni 2021 heb ik de overstap daadwerkelijk gemaakt naar de Jong & Laan. Niet terug naar de vestiging in Zwolle, maar een frisse start op de vestiging in Apeldoorn. Hier werk ik samen met voor mij een aantal collega’s waar ik voorheen geruime tijd mee heb samengewerkt, waaronder Thijs van Zandwijk, Carlo van Erkelens, Willem-Jan Luiting en Sjoukje Roffel.

"Bij de Jong & Laan is er echt sprake van een team. Niemand wordt aan zijn of haar lot overgelaten als het werk of in privé teveel wordt."

Ondanks dat ik bekend ben met de Jong & Laan, is er toch een hoop veranderd in de ruim 3 jaar dat ik weg ben geweest. Het intranet heeft een enorme update gehad, de controlestandaarden zijn verder uitgewerkt en data-analyses worden bijna op alle posten toegepast.

Weer helemaal op mijn plek

Het was even wennen, maar inmiddels heb ik mijn draai weer helemaal gevonden. Een leuk klantenpakket, voldoende uitdaging, een gezellige groep collega’s en de vrijheid om vanaf meerdere locaties te kunnen werken. Kortom, ik zit weer helemaal op mijn plek.

Ben jij opzoek naar een werkomgeving waar je echt wordt uitgedaagd, onderdeel bent van een super fijn team en controles uitvoerd door middel van data-analyse gericht op de bijzonderheden, in plaats van veelvuldig vaststellen dat iets goed gaat (steekproef)? Bekijk dan zeker eens onze vacatures van onze discipline controle. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Heb je nog vragen over mijn werkervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op of stel je vraag onderaan de pagina ↓

Onze audit praktijk groeit, groei jij met ons mee? Voor de vestiging in Apeldoorn zoeken we een ondernemende senior assistent-accountant controle.

Apeldoorn
32 - 40 uur

Ben je op zoek naar een goede werk- privé balans? En werk je graag in een organisatie met korte lijnen en een mensgerichte cultuur? Dan hebben wij bij de Jong & Laan de baan voor jou!

Apeldoorn
32 - 40 uur

Sta je aan het begin van jouw accountancy carrière? Kom eens praten bij de Jong & Laan. Wij bieden je alle ruimte om jouw carrière in de accountantscontrole een vliegende start te geven!

Enschede
32 - 40 uur
Geen reacties
Plaats uw reactie

Reageer op:

Annuleren