Jouw welzijn staat altijd voorop.

Vanuit de Jong & Laan doen we er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren. Zo hebben we niet alleen vitaliteitsweken, maar ook mental health weken. Waarin we workshops organiseren en extra aandacht besteden aan onze mentale gezondheid.
Collega's vertellen

Samen staan we sterk!

Mentale vitaliteit. Het raakt ons allemaal, we werken in een zeer dynamische branche en organisatie. Hoe we hierop reageren, verschilt per persoon. Hoe we ermee omgaan, daar hebben we allemaal een eigen bijdrage in. Hoe ga je om met stress, spanning, verandering, onzekerheid? En kun je nog genoeg ontspanning vinden?

Vanuit de Jong & Laan doen we er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren. Zo hebben we niet alleen vitaliteitsweken, maar ook mental health weken. Waarin we workshops organiseren en extra aandacht besteden aan onze mentale gezondheid.

Onze collega Danine is gespecialiseerd in vitaliteit en verzuimbegeleiding. Hierdoor proberen we pro-actief zoveel mogelijk te doen, om uitval te voorkomen en te zorgen dat al onze collega's prettig werken en zich goed voelen. 

Wist je dat...?

Goede werk-privé balans

Werken, ontwikkelen en doorgroeien zonder dat we jouw persoonlijke situatie uit het oog verliezen.

Sportieve collega's

Samen blijven we vitaal! We doen er alles aan om dit te faciliteren voor jou als medewerker.

Met plezier naar je werk

Bij ons gaat het niet alleen om werk, sfeer en gezelligheid zijn minstens net zo belangrijk! 

Dit helpt ben om zijn collega's mentaal vitaal te houden

Opleidingen en cursussen voor leidinggevenden 

Het leiderschapsontwikkelingstraject (LD) wordt door de Jong & Laan gefaciliteerd en heeft aanzienlijk bijgedragen aan mijn groei als leidinggevende. De rol van leidinggevende is vaak een nieuwe stap, waar je niet specifiek voor bent opgeleid.

 

Het vergt een verschuiving in denken en handelen, van bijvoorbeeld een accountant naar een leidinggevende. Het LD heeft mij geholpen om de nodige acties te identificeren en uit te voeren, waardoor ik de leidinggevende kan worden die ik graag wil zijn. Dit zorgt voor een positieve energie en draagt bij aan mijn ontwikkeling als leidinggevende.

 

Daarnaast zijn de georganiseerde dagen rondom inspirerend leiderschap. Voor mij zijn deze erg waardevol. Tijdens deze dagen komen alle leidinggevenden samen, waarbij we elkaar inspireren en van elkaar leren. Vaak zijn er interessante en actuele onderwerpen die worden besproken.

 

Lees het blog van Ben

Goed samenwerkend managementteam (MT) van verschillende disciplines 

Hardenberg is een kantoor van 50 collega’s. Alleen kun je zeker niet alles, daar moet je je ook bewust van zijn. Met een erg sterk en gevarieerd MT (met partners en leidinggevende uit de andere disciplines) verdelen we onze “leidinggevende” werkzaamheden.

 

We zetten met elkaar de lijnen uit qua organisatie en dus ook m.b.t. onze collega’s. Tijd en aandacht zijn de sleutelwoorden. Voor mij (en ik denk dat ik ook namens veel andere leidinggevenden kan spreken) is het heel fijn om af en toe te kunnen sparren. Wij zijn uiteindelijk ook maar mensen en leren nog iedere dag. 

 

Lees het blog van Ben

Nauwe samenwerking met HR

De lijnen met HR zijn gelukkig kort, signaleren van een eventuele hulpvraag (preventief) of een acute hulpvraag is één, maar hoe daar dan het beste mee om te gaan, is altijd maatwerk en persoonsgebonden. De hulpvraag kan meteen bij de juiste persoon worden weggezet om zo samen tot een oplossing te komen wat past bij de mensen.  
 
Ook de strategische HR-gesprekken dragen hieraan bij. Een standaard onderdeel van deze gespreken zijn vitaliteit en werkgeluk al dan niet generatie gerelateerd. Elke generatie loopt tegen andere uitdagingen aan op persoonlijke ontwikkeling. Het bespreekbaar maken creëert ook draagvlak en begrip.  

 

Lees het blog van Ben

Vast aanspreekpunt rondom verzuim en vitaliteit

Belangrijk is het hebben van een aanspreekpunt, met de expertise op het gebied van verzuim en vitaliteit. Je hebt natuurlijk meerdere collega`s om mee te sparren, maar in specifieke gevallen dan is het juist fijn om iemand te hebben die de expertise heeft op specifiek dat gebied. 
 
Gelukkig hebben we hiervoor Danine als specialist bij de Jong & Laan. Zij voorziet ons van advies en samen maken we eventueel een plan. Het is fijn dat we toegang hebben tot deze specifieke kennis, omdat dit simpelweg niet onze specialiteit is.  

 

Lees het blog van Ben

Sluit jij je aan

bij ons team?

Kom eens langs voor een kopje koffie! Ben je er toch nog niet over uit? Bekijk dan onze vacatures.